İşlem Sürüyor...

Romantik Şehir Venedik Hakkında Merak Edilenler

İtalya’da adını kanalları ile duyuran romantik bir şehir Venedik… Kanalları, mimari dokusu ve kültürel yapısı ile dünya üzerinde gezilip görülmesi gereken bir şehir olan Venedik ziyaretçileri kendine çekiyor. Dünya üzerinde kendine ciddi bir yer edinmiş olan Venedik, turistik ve tarihi dokusu bakımından önemli bir kültür merkezi sayılıyor. Çeşitli festivallere de ev sahipliği yapan bu şehir, yüzyıllardır öne çıkan ve gelişmiş bir merkez olmayı başarmış.

 

 

Venedik, içerisinde bulunan kanalların yanı sıra pek çok farklı kültürel etkinliğe ve sanatçıya da ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda kültürün, sanatın ve romantizmin bir arada bulunduğu nadir şehirlerden biri olarak dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor. Şehir, gondolla eşleşen yapısı sayesinde pek çok turistin ilgisini çekiyor. Gondol seyirleri, ziyaretçilerin keyfine doyum olmayan bir manzara ile karşılaşmasını sağlıyor.

 

 

Venedik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Adriyatik Denizi kıyısına kurulu olan bu şehir, gecesi ve gündüzü ile ayrı bir mükemmelliğe sahip. Bunu, evlerin kapılarının dahi kanallara açılmasına borçlu. Şehirde taşımacılık, karayolundan ziyade kanal taşımacılığı üzerine kurulu. Hatta posta teşkilatı bile kanal taşımacılığı üzerinden getir götür işlerini yapıyor. Şehir, kıyı şeridi boyunca uzanan 118 adacığın birleşmesi ile oluşmuş.

 

 

Orta Çağ ve Rönesans devrinde en güçlü donanmaya sahip olduğu bilinen Venedik, tarihsel süreçte kendi devletini de kurmuş bir şehir. Diğer yandan bu şehir tarih boyunca, sanat alanında da çeşitli faaliyetlerle adından söz ettirmiştir. Öyle ki Venedik, senfonik müziğin ve operanın gelişiminde önemli bir rol oynayan, Vivaldi’nin doğduğu şehirdir. Sanat bakımından zengin köklere sahip olan bu şehir “Avrupa’nın romantik şehri” olarak biliniyor.

 

 

Multikültürel yapısını, içerisinde bulunan çeşitli tarihi ve mimari eserlere de borçlu olan Venedik’te mutlaka görülmesi gereken pek çok alan vardır. Şehirde bulunan çeşitli hanlar ve saraylar da tıpkı kanallar gibi Venedik’in odak noktalarından biridir. Kanallar üzerine kurulan köprüler, geleneksel mimarinin nasıl yansıdığının da göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

 

 

Kanalları ile Ünlü Şehir: Venedik

San Marko Meydanı, Rialto Meydan ve Köprüsü, San Giorgio Maggiore, Murano, Burano ve Torcello adaları gibi önemli merkezleri bulunan Venedik, oldukça gelişmiş bir kültür şehridir. Şehir S şeklindeki Büyük Kanal (Canal Grande) ile ortadan ikiye bölünmüştür. Bu kanal, taşımacılık konusunda gelişmiş bir alan olarak ziyaretçilerin karşısına çıkar.

 

 

Güçlü donanmasını ve deniz ticaretindeki söz üstünlüğünü de bu kanallara borçlu olan Venedik, Doğu’nun en batıdaki, Batı’nın da en doğudaki şehri olarak anılır. Bunu, döneminde geliştirdiği ticari ağa borçludur. Pek çok tacir, mallarını çeşitli ticaret yolları üzerinden satışa çıkarırken, Venedik üzerindeki çeşitli elçilikler de bu şehrin kültürünün tanıtılmasında önemli bir role sahip olmuştur.

0 Yorum

Yorum Yap

1812 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 30-09-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM