İşlem Sürüyor...

Rahatlama ve Dinginlik Sağlayan Mistik Enstrümanlar

Müziğin iyileştirici gücü herkes tarafından bilinir. Özellikle rahatlama ve dinginlik sağlayan mistik enstrümanlar müziğin bu etkisinden faydalanabilmeyi sağlar. Binlerce yıldır tedavi amaçlı kullanılan mistik enstrümanlar, yaydıkları titreşimler sayesinde insanın ruh halini değiştirmekle beraber meditasyon ve trans hali durumlarını sağlamada etkin rol oynar. Eğer siz de rahatlama ve dinginlik sağlayan mistik enstrümanları merak ediyorsanız, aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

Dövülmüş Santur

Kendi kültürümüzde yer alan kanunu andıran bir enstrüman olan dövülmüş santur, mistik enstrüman denildiğinde ilk akla gelen çalgılardandır. Dövülmüş santurun kökeni İran, Irak ve Hindistan olarak bilinmekle beraber, bu enstrüman telli ve vurmalı çalgılar kategorisinde yer almaktadır. Dövülmüş santurun diğer enstrümanlardan ayırt edici bir özelliği ise teller üzerine küçük ahşap çekiçlerle vurularak çalınıyor olmasıdır.

 

 

Gong

Mistik enstrümanlar arasında yer alan gong çalgısına aslında birçoğumuz aşinayız. Eski filmlerde sıklıkla yer alan gong enstürümanı usta eller tarafından çalındığında, duygusal, ruhsal ve fiziksel olarak dengelenmenizde rol oynar. Gong enstrümanı M.Ö. 4000’li yıllara kadar dayanmakla beraber çakra dengelemesinde de sıkça kullanılır.

 

 

Rüzgar Çanı

Evlerimizde sık sık aksesuar olarak kullandığımız rüzgar çanları, diğer yandan rahatlatıcı bir enstrüman olarak bilinmektedir. Mistik enstrümanlardan biri olan rüzgar çanının tarihi Antik Roma’ya kadar uzanır. Ayrıca bu enstrüman çıkardığı tını sayesinde hayat enerjisi akışını üst düzeye taşımaktadır.

 

 

 

Pan Flüt

Rahatlama sağlayan enstrümanlardan biri de pan flüttür. İnsana dinginlik veren pan flütün tarihi 6000 yıl öncesine kadar dayanır. Pan flüt Peru, Ekvador ve Bolivya’da yaygın olarak kullanılan ve sevilen enstrümanlardan biridir. Aynı zamanda sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinir.

 

 

 

Hang

Hang, diğerlerinin aksine tarihi oldukça kısa olan rahatlatıcı müzik enstrümanlarından biridir. Bu enstrüman ilk defa 2000 senesinde İsviçre’de üretilmiştir. Hang enstrümanının ham maddesi çeliktir ve kucağa yerleştirildikten sonra eller ve parmaklar yardımıyla çalınır. Rahatlatıcı sesi sayesinde hipnotik çalgılar grubunda yer alır.

 

 

Diyapozon

Diyapozon hem iyileştirici hem de dinginleştirici özelliği bulunan enstrümanlardandır. Bu enstrüman ilk olarak 1711 yılında üretilmiştir. Diyapozonun üretilme amacı diğer müzik aletlerini akort etmektir. Fakat bu enstrüman, enerji alanını dengeleme ve uyumu arttırma özellikleri sayesinde müzik aleti olarak çalınmaya başlamıştır.

 

 

Didgeridoo

Sakinleştirici müzik aletlerinden biri olan didgeridoo, ana vatanı Avustralya olan mistik bir enstrümandır ve aborjinler tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Üflemeli çalgılar arasında yer alan Didgeridoo en ilkel müzik aletlerinden biridir.

 

 

 

Kalimba

Rahatlatıcı etkiye sahip müzik aletlerinden biri olan kalimba, başparmak piyanosu olarak da tanınır. Bu enstrümanın akıl hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı bilinir. Aynı zamanda binlerce yıllık tarihe sahip olan kalimbanın ana vatanı Afrika olarak bilinmektedir.

1 Yorum
  • 2023-07-25 17:45:08
  • Devinder
  • I want to buy all meditations instruments for relaxing

  • Cevapla

    Devinder kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

22577 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 24-03-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM