İşlem Sürüyor...

Pratik Lavaş Pizza Tarifi

Herkesin mutlaka uzun uğraşlar vermeden, basit tariflerle açlığını yatıştırmak istediği zamanlar olur. Özellikle böyle anlarda kolayca uygulayabileceğiniz hem leziz hem de pratik yemek tarifleri bir hayli kurtarıcı olabiliyor.

Fırınlardan almayı çok sevdiğimiz veya restoranlar tarafından ikram olarak gönderildiği için çoğu mutfakta var olan lavaşları sadece on dakikada leziz birer pizzaya dönüştürebilmek ister miydiniz?  Cevabınız evet ise aşağıda hazırlamış olduğumuz pratik lavaş pizza tarifini, siz de kendi mutfağınızda kolaylıkla deneyebilirsiniz.

Lavaş pizza yapımı için gerekli malzemeler;

*3 çorba kaşığı zeytinyağı

*5 çorba kaşığı domates sosu

*3 diş sarımsak

*Tuz

*Karabiber

*Kekik

*Dil peyniri

*Kapya biber

*Yeşil biber

*Sucuk

İşte pratik lavaş pizza tarifi

Öncelikle zeytinyağını tavaya dökün. Zeytinyağı kızmaya başlayınca üzerine domates sosu ekleyin. Bu sosu elde etmek için domates salçası ile domates püresini karıştırabilirsiniz. Domates sosunuz yavaşça pişerken, içine rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Ardından sosun üzerine göz kararı tuz ve karabiber ekleyin. Eğer dilerseniz sosun içine kekik veya reyhan da katabilirsiniz. Sos hazır olunca ocağın altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz bu sosun yarısını bir kaşık yardımıyla lavaşın üzerine yayın. Sonrasında peynirleri lavaşın üzerine bol miktarda yerleştirin. Şeritler halinde dilimlediğiniz kapya ve yeşil biberleri de lavaşın üzerine iyice dağıtın. Daha sonra ince ince doğranmış sucukları da lavaşın üzerine yerleştirin. Kalan sosu da malzemelerin üzerinde güzelce gezdirin. Son olarak, lavaş pizzanızı önceden ısıtmış olduğunuz 200 dereceye ayarlı fırının orta bölümüne yerleştirin. Yaklaşık on dakika sonra pratik lavaş pizzanız hazır olacak. Şimdiden afiyet olsun!

0 Yorum

Yorum Yap

2836 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 10-04-2020
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM