İşlem Sürüyor...

Outdoor Aktivite Nedir? Outdoor Aktivite için Tavsiyeler

Özellikle ilkbahar ve yaz gibi havaların sıcak, günlerin aydınlık ve uzun olduğu günlerde dışarıda özgürce dolaşmak, hem bedene hem de ruha iyi gelecek aktivitelerde bulunmak pek çoğumuzun ilgi alanına girmekte. Parlak, aydınlık ve ılık havaların verdiği coşku ve dinamizmle dışarıda vakit geçirmek keyifli olduğu kadar sağlıklı da bir aktivite.

 

 

 

İşte tam da burada akla outdoor geliyor... İlk kez duyanlar için outdoor ne demek sorusunun yanıtı ile konuya girebiliriz. Türkçeye dış mekan veya açık hava olarak çevirebileceğimiz outdoor kavramını doğa sporları ile ilgili pek çok cümlenin içinde görebiliriz. Rafting, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, su altı dalış ve nehirde yapılan tüm aktiviteleri outdoor kavramının içine dahil edebiliyoruz.

 

 

 

Outdoor aktiviteleri sadece bedensel olarak değil, ruhsal olarak da kişiye çok iyi gelen ve adeta terapi niteliğindeki dinamikleri kapsıyor. Üstelik bu aktiviteler sırasında bolca kalori yakmak da mümkün hale geliyor. Çünkü outdoor etkinlikleri değişik arazilerde ve hava koşullarında yapılıyor.

 

 

 

 

Özellikle havaların yeni yeni ısınmaya ve tabiatın uyanmaya başladığı ilkbahar aylarında güneş ışınlarıyla D vitamini sentezi de yapmaya başlıyoruz. Yorucu bir aktivite olan Outdoor ile geceleri derin ve kaliteli bir uykuya dalmak da kolaylaşıyor. 

 

 

 

 

Hangi Outdoor Aktivitelerini Yapabilirsiniz?

Yürüyüş

Outdoor aktiviteleri içinde en kolayı yürüyüş diyebiliriz. Çünkü yürüyüşü her yerde yapabilirsiniz. Her yaştan insan için son derece uygun ve kolay bir aktivite olan yürüyüşle hem kalori yakabilir hem enerjinizi yükseltebilir hem de mutluluk hormonunu harekete geçirerek stresten arınabilir ve keyifli bir zaman dilimi geçirebilirsiniz. Trekking Sevenler İçin Harika Bir Adres: Gelidonya yazımız da size bu yolda rehberlik edebilir.

 

Bisiklet

Büyük şehirlerde bisiklet sürmeye ayrılmış parkurlarda bisiklet sürebilir ve hatta bunu gündelik rutininiz haline getirebilirsiniz. Açık havada yapılabilecek en güzel ve keyifli aktivitelerden biri olan bisiklet ile hem kilo kontrolü sağlayabilir hem başta bacak olmak üzere vücudunuzun pek çok değişik kas grubunu güçlendirebilir hem de vücudunuzun denge ve koordinasyonunu sağlama yolunda harika bir adım atabilirsiniz.

 

 

Kamp

Şehrin gürültülü atmosferi ve karmaşasından bir süreliğine de olsa sıyrılıp sakin ve huzurlu bir ortamda kamp yapmak outdoor aktiviteleri içinde en çok tercih edilenlerden biri.  Çadır, uyku tulumu başta olmak üzere işinize yarayacak temel kamp malzemelerini yanınıza alarak harika bir kamp tatili yapabilirsiniz.

 

 

Outdoor Yapacaklar için Bazı Tavsiyeler

•Outdoor yaparken seçeceğiniz kıyafet büyük önem taşıyor. Hem rahat hareket etmenizi sağlayacak hem de sizi dış koşullara karşı koruyacak kıyafetler tercih etmeniz işinizi kolaylaştıracak ve gerçekleştirdiğiniz aktivitelerden büyük keyif almanızı sağlayacaktır.

 

 

 

•Outdoor sırasında harcayacağınız enerjiye de dikkat etmeniz gerekiyor. Kış boyunca, nispeten daha az hareket eden vücutlarımız ilkbaharla birlikte dışarıda yapılan aktivitelerde zorlanabiliyor. Bu da bazı sakatlanmalara neden olabiliyor. Bu yüzden outdoor aktivitelerine başlangıçta hafif tempoda başlamak ve zaman içinde kademe kademe artırarak devam etmek çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.  

 

 

 

•Outdoor aktivitelerinde yanınızda mutlaka bir sırt çantası olması işinizi kolaylaştıracaktır. Yedek kıyafet, içme suyu, uzun süre dayanabilecek pratik gıdalar ve buna benzer ihtiyaçlarınızı da her an elinizin altında bulundurabilirsiniz. Eğer yapacağınız aktivite sadece yürüyüş veya koşu ise yanınıza fazladan bir şey almanıza gerek yok demektir.

•Outdoor aktivitelerinin yaşınıza uygun aktiviteler olduğundan emin olmalısınız. Uzun süreli yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler de ileri yaştakiler için riskli olabiliyor. Bu yüzden daha hafif ve vücudunuzu zorlamayacak aktiviteler seçmeniz hem risksiz hem de keyifli zaman geçirmeniz için ideal seçimler olacaktır.

0 Yorum

Yorum Yap

3212 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 27-01-2023
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM