İşlem Sürüyor...

Müziğin Sesi Antalya'dan Yükseliyor

Festivaller Şehri

Antalya artık bir marka haline gelmiş festivalleriyle, şehir ve klasik müziğin buluşma noktası olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en prestijli sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak canlılığını yıl boyu sürdüren Antalya, yıl boyu yerli ve yabancı ziyaretçilere göz kırpıyor.
 

Dünya Sanatı Bu Şehirde Buluşuyor

Antalya, müzik dünyasında mesleğinin zirvesine ulaşmış sanatçıları ağırladığı festivalleriyle, her mevsim notaların mabedi... Uluslararası Piyano Festivali, Aspendos Opera ve Bale Festivali, Türk-Rus Klasik Müzik Festivali, Avusturya Kültür Günleri, Side Dünya Müzikleri Festivali gibi etkinliklerin yanına gün geçtikçe yenileri ekleniyor. Her yeni festivalde ünlü orkestraların büyüleyici sesi kentin semalarına yükseliyor.
 

 Operanın Adresi

 1994’ten beri kesintisiz düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale   Festivali, antikçağın en iyi korunan antik tiyatrolarından birinde günler   boyunca süren bir kültür festivali. Uluslararası arenada ciddi bir   saygınlığa sahip olan festival, bir kültür şehri olan Antalya’ya prestij   kazandırıyor. Gerek temsillerin kalitesi, gerek izleyici kapasitesi, gerekse   mekânın tarihi özelliği nedeniyle dünyanın en önemli klasik sanat   festivalleri arasında yer alan organizasyon, turistlerin yoğun ilgisiyle   karşılanıyor.
 

Piyano Festivali

Antalya’da bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Piyano Festivali de kültür-sanat takvimlerinin gözbebeği etkinlikler arasında. Dünyaca ünlü piyanistleri Antalyalılarla buluşturan festival, 1999’da Fazıl Say’ın genel sanat yönetmenliğinde, Kadir Dursun’un girişimleriyle başladı. Uzun yıllar festivali omuzlayan Say’ın 2015’te görevi bırakmasının ardından, uluslararası program Gürel Aykal’ın sanat yönetmenliğinde devam ediyor.
 

Türk-Rus Müzik Köprüsü

Antalya 7-11 Mayıs tarihlerinde Side Antik Tiyatrosu’nda ilk kez düzenlenen Türk-Rus Klasik Müzik Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festival, iki ülke tarafından “Türk-Rus Kültür ve Turizm Yılı” ilan edilen 2019’un, iki ülkenin dostluğunu daha da pekiştirmesi ve kökleri çok eskilere dayanan bu dostluğu müzikle sergilemek amacıyla, kültür, sanat, tarih, doğa, spor gibi birçok konuda toplum yararına sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Barut Hotels tarafından düzenlendi. 3 bin yıllık Side Antik Tiyatrosu’nun etkileyici atmosferinde gerçekleşen festivalin Genel Sanat Yönetmeni, Rusya’nın en önemli ödüllerinden “Ulusal Kültür Mirası” ödülü sahibi ve günümüzün en büyük keman sanatçıları arasında yer alan maestro Vladimir Spivakov’du. Festivalin daimi orkestrası ise uluslararası ödülleri ve dünya çapında yetenekli müzisyenleri ile tanınan Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası.
 

Avusturya Rüzgarı

Avusturya Fahri Konsolosluğu, bugüne kadar düzenlediği birbirinden farklı kültür sanat etkinliklerini, Avusturya Kültür Günleri adı altında sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 13 Temmuz’da Side Müzesi’nde Vienna Stratos Quartett konseri ile başlayan, 8 Eylül’de Perge Antik Kenti’nde Avusturya’nın en önemli orkestralarından “Johann Strauss Ensemble” konseriyle süren kültür günleri, 3 Nisan’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Wiener Kammersymphonie” konseriyle sona erdi.
 

Dünyanın Müziği

Turizmin gözbebeği antik Side kenti de 18 yıldır Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, dünyanın farklı müzik tatlarını Antalya’yla buluşturuyor. Tüm konser ve etkinliklerin Side Antik Tiyatrosu’nda yapıldığı festival, dünyanın seçkin müzik grupları, orkestraları ve yorumcularını bir hafta boyunca bir araya getiriyor.
 

Gitar Heyecanı

Bu yıl 8 yaşına girecek olan Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenleniyor. Genel sanat yönetmenliğini klasik gitarın dünya çapındaki ismi Ahmet Kanneci’nin yaptığı festivalde hem ülkemizin yetiştirdiği değerler, hem de uluslararası ünlü sanatçılar sahne alıyor.

0 Yorum

Yorum Yap

2271 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 06-12-2019
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM