İşlem Sürüyor...

Mutlaka Okunması Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Öğrenmek ve gelişmek belli bir yaşa gelindiğinde tamamlanan bir süreç değil. İnsanoğlu hayatının her evresinde ve her yaşta öğrenmeye açık olmalı. Vizyonu geliştirmenin ve bilgi sahibi olmanın en etkili yolu da elbette okumak... Kaliteli ve huzurlu bir yaşam için kendi ruhumuzun derinliklerini bilmek ve sürekli gelişebilmenin tekniğini öğrenmek durumundayız. İşte bunu vadeden kişisel gelişim kitapları ruhu, kişisel becerileri ve yetenekleri geliştirmenin yollarını gösteriyor.

 

 

Kişisel gelişim kitaplarından ilham almak, farkındalık yakalamak, her yaşta yenilenmek ve gelişmek mümkün. İçi klişelerle dolu olmayan, ehil kişiler tarafından yazılmış ve hayatı farklı açıdan görebilmek anlamında kişiye ışık tutan kişisel kitapları tercih edilebilir. İşte kişisel gelişim yolculuğunda ilham verebilecek belli başlı kitapları sizin için derledik.

 

 

 

Duygusal Zeka

Daniel Goleman tarafından kaleme alınmış ve çok ses getirmiş olan bu kitap insan psikolojisine de ışık tutuyor. Duygusal zekanın sayısal zekadan daha önemli olduğuna vurgu yapan kitap, insanın kendi içindeki mucizevi gücü keşfetmesi ve daha mutlu bir birey olabilmesi yolunda rehber oluyor.

 

  

İyi Hissetmek

Psikiyatr David Burns tarafından yazılan “İyi Hissetmek” bilimsel açıdan da test edilmiş, güvenilir bir zemine oturan ve hayata pozitif bakmanızı sağlayacak bir kitap. Suçluluk duygusu ve anksiyete ile başa çıkabilme, özgüveni artırma, depresif ruh haliyle savaşabilme gibi konularda çok yararlı teknikler sunan kitap kişisel gelişim yolunda sağlam bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

 

 

Kendime Düşünceler

Roma İmparatoru Marcus Aurelius’un tabiat ve insan üzerine düşüncelerinden derlenmiş bir kitap olan “Kendime Düşünceler” insanı kendi içinde uzun ve derin bir yolculuğa çıkartıyor. Evrendeki yerimiz nedir, nasıl bir yolculuk içindeyiz ve biz kimiz? Hepsinin cevabı bu kitabın içinde yer alıyor. 

 

 

 

Dinle Küçük Adam

Wilhelm Reich’in kaleminden dökülen satırlarla kendinizi sorguluyor, kendi içinize dönüyor, girdapları ve engebeleri keşfediyor, sonunda çıktığınız düzlükte kendinizi çok daha iyi tanımanın huzuruna kavuşuyorsunuz. İnsanı kendisiyle yüzleştiren Dinle Küçük Adam hayatı daha değerli kılabilme yolunda önemli bir anahtar olabilir.

 

 

 

İnsan Mühendisliği

Nüvit Osmay tarafından kişisel gelişim kitapları kategorisine kazandırılan kitap son derece zengin bir içerik sunuyor. En çok alıntı yapılan kitaplardan birisi olan İnsan Mühendisliği kişisel gelişime dair öğreti ve uygulamaları da Türkçeye kazandıran bir eser.

 

 

 

Yaşam Koçum Aristo

Jules Evans tarafından yazılan kitap Antik çağın en önemli filozoflarının düşüncelerini modern çağa taşıyor. İki bin yıl önceden bugüne ulaşan hayat dersleri Aristo, Platon, Sokrates ve Epikuros gibi filozofların bir nevi yaşam koçluğu ile veriliyor. Varoluş ve hayatla ilgili sorgulamalar o zamandan bu zamana hiç değişmeden geliyor ve okuyan pek çok kişide büyük değişim yaratıyor.

 

 

Akıllı Yaşama Sanatı

17. yüzyılda yaşamış İspanyol Cizvit papazı Baltasar Gracian’ın yaşam deneyimleri bugün pek çok kişiye özellikle iş hayatında etkili bir rehber olabilecek donanımda. Liderlik, duygu yönetimi, arkadaşlık ve daha pek çok konuda yol gösterici bir etkisi olan kitap Schopenhauer, Nietzsche ve André Gide gibi düşünürler tarafından da takdir edilmiş bir kitap.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2777 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 12-03-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM