İşlem Sürüyor...

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Animasyon Filmleri

Dinamik ve göz alıcı kurguları, renkli ve heyecanlı sahneleri, hayal gücüne hitap eden senaryolarıyla animasyon filmleri, film kategorileri içinde en çok izleyici bulan türlerin başında geliyor diyebiliriz. İster tek başınıza izleyin, ister ailece film keyfi yapmak için tercih edin animasyon filmlerinin sürükleyici özelliğiyle vaktin nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil.

Çocuklar için kurgulanmış animasyon filmlerinin bile yetişkinlere son derece cazip geldiği de bir gerçek. Eğer güzel ve sürükleyici bir animasyon filmi arayışınız varsa size önereceğimiz listeden seçim yapabilirsiniz. İşte en iyi animasyon filmleri… Şimdiden iyi seyirler.     

Ruhların Kaçışı (Spirited Away)

Yönetmen koltuğunda Hayao Miyazaki’nin oturduğu Ruhların Kaçışı, Oscar ödülü almış son derece etkileyici bir film. Küçük bir kız olan Chihoro’nun yolculuk esnasında tamamen farklı bir dünyayla karşı karşıya kalmasını konu alan filmdeki fantastik ögeler ön plana çıkıyor. En güzel animasyon filmleri içinde yer alan, son derece heyecanlı ve akıcı bir dinamiği olan filmi listenize alabilirsiniz.

 

Persepolis

Son derece zeki ve cesur karakterdeki Merjane, Tahran’da ailesiyle yaşayan bir kızdır. ABBA, Iron Maiden ve punk müzik dinleyen bu kız günün birinde amcasının intiharı ile sarsılır. İran-Irak Savaşı’nın hararetli ortamında, bombaların gölgesinde yaşadığı hayatı ona farklı bir bakış açısı sağlayacaktır.

 

 

Yukarı Bak

Çok sevdiği eşini kaybeden Carl derin bir yalnızlığın içine sürüklenir. Bir gün evini başka bir yere taşımaya karar verir ve bunu onlarca balonu evine bağlayarak yapmaya çalışır. Amacı uçarak dünyanın farklı noktalarına gitmektir. Bunu yaparken hiç hesapta olmayan biri daha onunla gelecektir. Animasyon filmleri izle kategorisinin en çok aranan filmlerinden olan Yukarı Bak’ın ilk dakikaları son derece melankolik ilerlerken geri kalanı son derece eğlenceli ve sürükleyici bir seyir vadediyor.

 

Noel Gecesi Kabusu (The Nightmare Before Christmas)

Stop-motion tekniğiyle hazırlanan filmde müzikal tadını bulmak mümkün. Senaryosunu Tim Burton’un kaleme aldığı Noel Gecesi Kabusu, Halloween Town’dan gelen Jack Skellington’ın Noel’in güzelliğine gölge düşürmesini konu alan bir gotik animasyon.

 

 

 

Vol-i

Gelecekte yaşanan olayları konu alan Vol-i, çöplerle kuşatılmış bir dünyada geçiyor. Küresel kirlilikten kaçarak dünyayı terk eden insanlar başka gezegenlerde bir yaşam düzeni oluşturuyor. Giderlerken de arkalarında Wall-E isimli robotu bırakıyorlar. Wall-E çöpleri temizlerken hayatının aşkıyla karşılaşıyor. Animasyon sevenler için sürükleyici bir seçenek olabilir.

 

Mulan

Filmde Çinli bir kadının erkek kılığına girerek hasta olan babasının yerine İmparatorluk ordusu adına çarpışması konu alınıyor. Filmin kahramanı olan kadın bu süreçte Çin’in o güne kadarki en cesur ismi haline geliyor.

 

 

 

Oyuncak Hikâyesi (Toy Story)

Çocuk animasyon filmleri içinde en sevilenlerden birisi olan Toy Story, yetişkinlerin de severek izlediği animasyon filmleri arasında yer alıyor. Filmin küçük kahramanının odasındaki oyuncakların maceralarını konu alan film, çocuklar için hazırlanmış son derece sürükleyici bir animasyon örneği. Kimi zaman iyi anlaşan kimi zaman da kavga eden bu oyuncaklar heyecan verici serüvenlere koşarken izleyiciyi de peşlerinden sürüklüyor.

 

 

Yürüyen Şato

Bir çocuk kitabından uyarlanan Yürüyen Şato, Sofi’nin başından geçen maceraları anlatıyor. Kötü niyetli bir cadının lanetlediği Sofi, yaşlı bir kadına dönüşür. Aynı zamanda kendisine yapılan büyüyü de bozmaya çalışmaktadır. Bu iş için yola çıkan Sofi hareket eden bir şatoya denk gelir ve orada başından geçenler filmin temasını oluşturur.

 

 

Coco

Bu filmde de yine kahraman küçük bir çocuk ve başından bir sürü macera geçiyor. Temasında Meksika’nın Ölüler Bayramı yer alan Coco’da, filmin kahramanı minik Miguel günün birinde artık hayatta olmayan ünlü bir müzisyenin gitarını bulur ve gitarın tellerine dokunduğunda ölüler dünyasına ışınlanır.

 

 

 

Buz Devri (Ice Age)

En sevilen animasyon filmlerinden birisi olan Buz Devri; mamut, kaplan ve tembel hayvanın tesadüfen buldukları bir bebeği koruma altına alarak ailesine teslim etmelerini konu alıyor. Beş ayrı serisi olan Buz Devri’nde sincap ve fındığı her seride görmek mümkün.

0 Yorum

Yorum Yap

2831 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 23-09-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM