İşlem Sürüyor...

Marmaris’in İncisi Bozburun Hakkında Merak Edilenler

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Marmaris’e bağlı Bozburun beldesi kendine has coğrafyası ve yat yapımı ile ünlenmiş bir lokasyon... Türkiye’nin güneybatısında yer alan bu şirin belde, adını boz renkteki dağlarından almaktadır. Geçim kaynakları arasında turizm ve balıkçılığın yanı sıra tekne yapımı da bulunan Bozburun, özellikle gulet yapımıyla ünlenmiştir. Marmaris marinasındaki yat ve guletlerin büyük bir kısmı Bozburun’da yapılmaktadır.

 

 

Tatil için sessiz, huzurlu ve dingin bir ortam arayışında olanların tercihi olan Bozburun, çok sayıdaki pansiyon ve restoranları ile tatilcilere hem konforlu hem de kaliteli bir tatil vadeder. Marmaris’in turistik ve gözde hale gelmiş, doğallıktan bir parça uzaklaşmış ve şehirleşmiş kesiminin dışında, daha doğal ve sakin bir lokasyon olan Bozburun, bu tarz tatilden hoşlananların uğrak yerlerinden biri haline gelmiştir.

 

 

 

Marmaris’e 45 kilometre uzaklıktaki Bozburun, henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş koylarıyla da sakin bir tatilden hoşlanan misafirlerini adeta büyülüyor. Larymna antik kenti sınırları içinde kalan Bozburun, geçmiş zamanın esintilerini de yansıtan huzurlu ve büyüleyici bir belde. Bozburun küçük ve iddiasız bir bölge olmasına rağmen sınırları içinde gezilip görülecek pek çok güzelliği barındırmaktadır. Berrak suların hakim olduğu Bozburun koylarında kulaç atmak başlı başına bir aktivite diyebiliriz.

 

Kendi aracınızla geldiyseniz civardaki şirin köyleri gezebilirsiniz. Bunlardan biri de Orhaniye köyünde yer alan Kızkumu… Kızkumu’nda denizin tam ortasında yürüyerek çok farklı bir deneyim kazanabilirsiniz. Denizin tam ortasından geçen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki kumsalda yürümek başka hiçbir yerde yaşayamayacağınız bir tatil anısı olarak zihninize mıhlanabilir.

 

 

 

Turgutköy’de deyim yerindeyse çivi gibi sularda yüzebilirsiniz. Buradaki çam ve çınar ağaçlarının gölgelediği yollarda yürüyüş yapabilir, acıktığınızda iç kısımda yer alan mekanlarda değişik lezzetlerden tadabilirsiniz. Söğüt köyünde güneşin batışını izleyebilirsiniz. Burası hem Ege hem de Akdeniz bölgesi sularının kesişme noktasında yer alan bir bölgedir. Bu sebeple hem Ege hem de Akdeniz’den esintiler bulabilirsiniz.

 

 

 

Keçi ve kuzularla yan yana yürüyüş yapabilir, doğal ürünlerle hazırlanmış menülerin tadına bakabilirsiniz. Özellikle taze balık ve birbirinden lezzetli mezeler gün batımı manzaralarına eşlik ettiğinde kendinizin tüm dünyanın karmaşa ve telaşesinden uzakta, mutlu mesut hissedebilirsiniz. Selimiye köyünün sakin ve doğal ortamında tüm senenin yorgunluğunu atabilirsiniz.

 

 

 

Bayır köyü, Bozukkale, Hisarönü gibi şirin ve huzurlu lokasyonlarda da deniz ve doğanın keyfini sürebilirsiniz. Çevredeki koylara düzenlenen tekne turlarına katılarak denizin enerjisini tüm benliğinizde hissedebilirsiniz. Bozburun’da bulunan pansiyon ve otellerde konaklayabilir, Larymna antik kentini gezebilir, doğa yürüyüşü yapabilir, Asar tepesinde büyüleyici manzaranın seyrine dalabilirsiniz. Bozburun’da her bütçeye ve zevke uygun pansiyon, apart otel, butik otel bulmak mümkün.

 

Bozburun’a Nasıl Gidilir?

Marmaris’e 45 kilometre uzaklıkta olan Bozburun’a gitmek için özel aracınızla Marmaris-Datça yolunu kullanabilirsiniz.

Marmaris’ten Bozburun’a minibüs ile de gidebilirsiniz. 

0 Yorum

Yorum Yap

2139 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 15-10-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM