İşlem Sürüyor...

Londra Gezi Rehberi

Kırmızı telefon kulübeleri, çift katlı otobüsleri, Big Ban’i ve Londra Köprüsü ile ünlü, İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ın başkenti Londra, mimarisi, sosyal hayatı ve köklü kültürüyle Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi. Londra dünyada birçok “ilkleri” de barındıran bir şehir. Dünyada ilk metro Londra’da kurulmuş, ilk trafik lambaları yine bu metropolde kullanılmıştır. Geleneksel figürlerle modernizmin ustaca bir araya geldiği Londra aynı zamanda dünyadaki en önemli finans merkezlerinden birisidir.  

8 milyonu aşan nüfusuyla da Avrupa Birliği’nin en kalabalık 2. Şehri olan Londra için Avrupa’nın en kozmopolit şehri de diyebiliriz. Burada en fazla beyaz ırk harici insan yaşamaktadır. Buna paralel olarak da Londra’da İngilizce haricinde pek çok yabancı dil konuşulmaktadır.

Dünyadaki en kalabalık hava trafiğinin de Londra’da olduğunu belirtelim. En büyüğü Heathrow olan beş adet uluslararası havaalanı Londra’da yer almaktadır.

 

 

“En”lerden bahsetmişken Londra’nın pahalılık konusunda da dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Londra’nın en önemli özelliklerinden birisi de yeşil oluşudur. Yıl içinde aldığı yoğun yağışa bağlı olarak gür bitki örtüsü ile öne çıkan şehirde yüzün üzerinde park ve bahçe bulunmaktadır. 

Londra’da Mutlaka Gezilip Görülmesi Tavsiye Edilen Yerler

Thames Nehri ile iki kanada ayrılan Londra’da mutlaka görülmesi gereken noktaları:

*Buckingham Sarayı,

*Westminster Abbey, 

*National Gallery,

*Greenwich Gözlemevi

*Warner Bros – Harry Potter Turu

*Parlamento Evleri,

*Tower Bridge,

*Tower of London,

*Madame Tussauds,

*Natural History Museum,

*St. Paul’s Cathedral,

*Trafalgar Square,

*Leicester Square,

*Piccadilly Circus,

*Hyde Park

*London Eye

*Shakespeare’s Globe,

*Tate Modern,

*British Museum,

*Notting Hill

*Covent Garden,

 

*Sherlok Holmes Museum,

*Portobello Road,

*Camden Town olarak sıralayabiliriz.

Bu bölgeler, işletmeler, mimari yapılar, müzeler, meydanlar, park ve bahçeler Londra’nın zengin kültürel siluetini oluşturur. Londra’ya iş seyahati için gitseniz bile meydanları, parkları ve müzelerine mutlaka vakit ayırın deriz.

 

Londra’da en yaygın olarak tüketilen yemek Fish and Chips. İngilizlerin kahvaltısı “Full English Breakfast” ya da “Traditional English Breakfast” olarak adlandırılıyor. İçinde fasulye, domuz pastırması, black pudding, sosis, sahanda yumurta ve garnitür olan bir tür karışık kahvaltı.  Bunların dışında şehirdeki her pub, cafe ve restoranda bulabileceğiniz lezzetleri donut, dürüm, Bangers & Mesh, Pie & Mash (Turta ve püre), kabuklu istiridye,  Beef Wellington, yapışkan puding ve tereyağlı ekmek pudingi olarak sıralayabiliriz. Londra mutfağı kentin kozmopolit yapısının da etkisiyle oldukça zengin ve karışık. Burada dünyanın hemen hemen tüm mutfağına has lezzetleri bulmak mümkün.

Şehir İçi Ulaşım

Londra’da şehir içi ulaşımda en çok kullanılan vasıta metro. Londra metrosunun 250’den fazla durağı var günde ortalama 3 milyon kişi metro hatlarını kullanıyor. Londra mimarisi, sosyal yaşantısı, kültürel zenginliği ve kendine has dokusuyla son derece renkli ve dinamik bir şehir. Londra’da 2-3 gün kalsanız bile anlatacak çok şeyiniz olacak…

 

1 Yorum
  • 2021-12-02 06:39:45
  • maheshdreamteach
  • You wrote this article very well. Very knowledgeable. Thanks for sharing this article Visit dreamteach.co.uk/primary/tourism-41!

  • Cevapla

    maheshdreamteach kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

2729 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 16-12-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM