İşlem Sürüyor...

Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendiren 5 Çeşit Kış Çayı

Soğuk havalarda sağlıklı kış çayları içerek içinizi ısıtabileceğiniz gibi bağışıklığınızı da güçlendirebilirsiniz. Kış çayları tüketmek aynı zamanda vücudunuzun mevsim değişikliklerine adapte olmasını sağlar ve bağışıklık sisteminizi güçlü kılacağı için hastalıklardan korunabilirsiniz. Siz de sağlığınız için faydaları saymakla bitmeyen kış çaylarını merak ediyorsanız, yazımızda sizi kış boyu zinde tutabilecek birbirinden lezzetli 5 çeşit kış çayını derledik.

Kuşburnu

İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunması sebebiyle, özellikle kış aylarında tüketilmesi önem taşıyan çaylardan biri olan kuşburnu, kan hücrelerini çoğaltma özelliğine sahiptir. Bu yönüyle kan dolaşımını da hızlandıran kuşburnu ile vücudunuzu zinde tutabilirsiniz. Aynı zamanda zengin vitamin ve minerallere sahip kuşburnu çayı, soğuk havalarda vücut direncinizin artmasını sağlayacaktır. Kuşburnu çayının bir diğer özelliği ise kolesterolü düşürmedeki etkisidir.

 

Zencefil-Limon

Zencefil, vücut ısısını arttırıcı etki gösteren bir bitkidir ve bu özelliği sayesinde zencefil çayı tüketmek, soğuk kış günlerinde vücut ısısının kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Antioksidan kaynağı olan zencefilin yanı sıra içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan limonu ekleyerek yaptığınız zencefil-limon çayını tüketmek ise vücudunuzdan zararlı toksinlerin atılmasına destek olur. Bu çayı düzenli olarak tükettiğinizde, vücudunuzun yağ yakma kapasitesinin artmasını sağlayabilirsiniz.

 

Ihlamur

Ihlamur, kış aylarında en çok tercih edilen çaylardan biridir. Sağlığımız için oldukça yararlı bir bitki olan ıhlamurdan yapılan bu çay, bağışıklığı güçlendirmede oldukça etkilidir. Bu yönüyle soğuk algınlığı ve grip ile savaşmada önemli bir rol oynar. Aynı zamanda iltihap giderici özelliğe sahip olan ıhlamur çayı cilt sağlığına destek olup, saçları besler. Ihlamur çayının bir diğer önemli etkisi ise kuvvetli bir sakinleştirici olmasıdır. Siz de ıhlamur çayı içerek sakinleşebilirsiniz.

 

Ekinezya

Bağışıklığı artırıcı etkisiyle bilinen ekinezya çayı içeriğinde A, C, E, B2 vitaminleri ve selenyum barındırır. Ekinezya yapraklarını sıcak suda demleyerek elde edilen ekinezya çayı, özellikle kış günlerinde soğuk algınlığından uzak durmanıza yardımcı olur. Vücuda zindelik veren ve doğal antibiyotik özelliği sayesinde boğaz iltihaplanmalarında bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılan ekinezya çayı, vücuttan toksinlerin atılmasına da destek olur.

 

Adaçayı

Kış aylarında bolca tüketilen bitki çaylarından biri olan adaçayı, boğaz enfeksiyonları ve iltihaplara karşı oldukça etkilidir. Bağışıklığı güçlendirme üzerindeki etkisi de bilinen adaçayı aynı zamanda zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve idrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur. Adaçayının bir diğer özelliği ise stresi azaltması ve sakinleştirmesidir. Beyin fonksiyonlarını da geliştirmede etkili olan adaçayı, bronşit ve astım belirtilerini de hafifletir.

 

0 Yorum

Yorum Yap

3020 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 02-12-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM