İşlem Sürüyor...

Kiev Gezi Rehberi

Ukrayna’nın en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti olan Kiev, tarihsel açıdan zenginliğiyle turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Mimari ve kültürel açıdan oldukça gelişmiş olup, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri sayılan Kiev, aynı zamanda dört mevsim turizmin de gözdeleri arasında yer alıyor. Kiev’e gitmişken görmeden dönülmemesi gereken birçok tarihi mekan mevcut. Bu zengin tarihi yapısının yanı sıra parkları ve yeşil doğasıyla da göz dolduran Kiev, turistleri özel bir yolculuğa çıkarıyor.

 

 

St. Sophia Katedrali

Ukrayna’nın başkenti Kiev, tarihi yapılar bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Bu tarihi şehirde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan diğer önemli yapı ise Kiev’in en eski kilisesi olan St. Sophia Katedralidir. İsmini İstanbul’daki Ayasofya’dan alan St.Sophia Katedrali günümüzde müze olarak da hizmet verir. Katedralin dışında yer alan ve turistler tarafından oldukça ilgi gören Çan Kulesi, Kiev’in eşsiz manzarasına tepeden bakma fırsatı sunar.

 

Pecherska Lavra

Ukrayna’nın en eski ibadet yeri olan ve Mağaralar Manastırı olarak da anılan Pecherska Lavra, 28 hektarlık geniş bir alanda 6’sı yerin altında olmak üzere 18 kiliseyi barındırır. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde de yer alan Pecherska Lavra, 900 yıllık bir tarihe sahiptir.  Pecherska Lavra aynı zamanda Slav ülkelerin en kutsal bölgesi sayılır. Bu özellikleri ile Pecherska Lavra, Kiev’e gelince mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında gelir.

 

Bağımsızlık Meydanı (Maidan Nezalezhnosti)

Kiev’in tam merkezinde bulunan ve bu anlamda Kiev’in kalbi diyebileceğimiz Bağımsızlık Meydanı (Maidan Nezalezhnosti) Kiev’in en popüler caddesi olan Khreshchatyk Caddesine ev sahipliği yapar. Sovyet Birliği’nden ayrılmak isteyen Ukrayna halkının gösterilerinin yapıldığı alan ve 2004 yılındaki turuncu devrim için kamp kuranların meydanı olarak tanınır. Kiev halkının buluşma noktası olan Bağımsızlık Meydanı hafta sonu trafiğe kapanarak keyifli anlara sahne olur.

 

Altın Kapı (Zoloti Vorota)

Altın Kapı (Zoloti Vorota) Kiev’in simgelerinden biri olup, mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarihsel yapıların arasında yer alır. 11. Yüzyılda Bizans mimarisinden etkilenerek şehrin girişlerine surlar yapılmasına karar verildiği zaman, surların giriş kapısı olarak Altın Kapı inşa edilmiştir. O dönemden bu yana surlar yıkılsa bile Altın Kapı ayakta kalmayı başarmıştır. Bu özelliği ile tarihsel önemini daha da artıran Altın Kapı, turistlerin uğrak noktalarından biridir.

 

Mariyinsky Sarayı

Kiev’in en büyük parklarından biri olan Mariyinsky Parkı içinde yer alan ve Rus mimar Ivan Minçurin tarafından tasarlanıp 1750 yılında Bartolomeo Rastelli tarafından inşa edilen Mariyinsky Sarayı, Kiev’in en görkemli yapılardan biridir. Bu ihtişamlı barok saray uzun yıllar Çar ailesinin yaşadığı bina olup, günümüzde ise Cumhurbaşkanı’nın Kiev’deki resmi tören evi olarak kullanılmaktadır. Bu görkemli bina park havası almak isteyenler için de ideal bir noktadadır.

 

Pirogovo Açık Hava Müzesi

Ukrayna kültürünü yakından tanımak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir mekan olan Pirogovo Açık Hava Müzesi, aynı zamanda Avrupa’nın en eski açık hava müzesidir. 160 hektarlık bölgede bulunan Pirogova Açık Hava Müzesi’nde yaklaşık 300 yıllık gelenekselliğini koruyabilmiş altı adet köy bulunur. Bu köyler canlı müze olarak kabul edilir ve yöresel evleri, yel değirmenleri, ahşap fabrikalar, kiliseler ve çiftlikleri görme imkanı sunar.

 

Çernobil Müzesi

Çernobil Müzesi 1986’da yaşanan Çernobil felaketinin anısına yapılmış bir müzedir. İnsanın ruhuna dokunan ve oldukça etkileyici bir müze olan Çernobil Müzesi'nin içerisinde Çernobil felaketine dair gazete kupürleri, mektuplar, anı değeri olan görsel ve yazılı eşyalar ile sanat eserleri sergilenir. Çernobil Müzesi’nde bu felakette hayatını kaybedenler anısına da özel bir bölüm bulunur. Tüm dünyanın şahit olduğu bu acı olaya daha fazla hakim olmak isteyenler günlük Çernobil turlarına katılabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

3646 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 06-11-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM