İşlem Sürüyor...

Kaş Uzun Çarşı: Gezelim Görelim

Kendine has güzelliği, keskin mavisi ve yeşili, tertemiz denizi ve doğal güzellikleri ile Antalya iline bağlı Kaş ilçesi aynı zamanda bir otel cenneti olarak ülkemizdeki en önemli ve çok tercih edilen tatil beldelerinin başında gelir. Sarp yamaçların eteklerinde kurulan Kaş, Arnavut kaldırımlı sokakları, yılın hemen hemen her ayında yüzünü gösteren güneşi, cam gibi berrak denizi ile yeryüzündeki cennet olarak nitelenebilecek bir ilçe. 

Eğer yaz tatilinizi Kaş’ta geçirecekseniz ve alışveriş mekanlarını merak ediyorsanız, en ucuz alışveriş noktaları nerede diyorsanız size Uzun Çarşı’dan söz edebiliriz.

Uzun Çarşı, Kaş ilçesinin ortasından geçiyor ve cumbalı konaklarıyla göz dolduruyor. Ahşap evlere dolanan begonviller insanda durup seyre dalma ve sürekli fotoğraf çekme arzusu uyandırıyor. Uzun Çarşı taş zeminli bir sokakta sağlı sollu dükkanlardan oluşuyor. Neler mi var? Butikler, hediyelik eşya satan dükkanlar, antikacılar, kuyumcular, halıcılar ve takı dükkanları…

Klasik mimari dokusunu muhafaza eden Kaş’ta Uzun Çarşı içinde dolanarak alışveriş keyfi yaşayabilirsiniz. Bakmayın adının uzun olduğuna. Çok da devasa uzunlukta değildir. Uzun Çarşı’nın olduğu sokağın üst kısmında İ.Ö 4. yüzyıla tarihlenen ve üstündeki yazıları hala belirgin olan bir lahit vardır. Kaş’a gelip de Uzun Çarşı’ya gitmemek olmaz. Burası sadece alışveriş için değil akşam saatlerinde gezinmek içinde son derece ideal bir bölgedir. İster dolaşın ister kenarda konumlanan bar ve kafelerde oturup içeceğinizi yudumlayın her şekilde buradan keyif alacaksınız. Uzun Çarşı haricinde de Kaş’ta alışveriş yapabileceğiniz takı, ilçeye özgü figürler, elbise, magnet, hediyelik eşya ve bunun gibi pek çok eşya ve ürün satın alabileceğiniz dükkanlar ve işletmeler mevcuttur.

0 Yorum

Yorum Yap

9001 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 28-01-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM