İşlem Sürüyor...

Karadeniz’in Şirin Kasabası Amasra’yı Keşfedin!

Bartın’in Şirin ilçesi Amasra, Karadeniz’in belki de en ilgi çekici ve şöhretli noktalarından biri... Doğal güzelliği dillere destan olan Amasra, tarihi derinliği ile de görenleri adeta büyülüyor. Bartın iline 16 kilometre uzaklıkta olan Amasra, geçmiş dönemlerde pek çok medeniyete de başkent olmuş bir bölge. Karadeniz’in orman havası ile denizin oksijen yüklü esintisini bir arada barındıran bu küçücük ilçe, sakinliği ve huzurlu havası ile de göz dolduruyor.  

 

 

Yaz aylarında denize girip yılın geri kalan aylarında manzarasının seyrine dalarak romantik ve unutulmaz anlar geçirebileceğiniz bu beldede doğa yürüyüşü yapabilir, müzeleri gezebilir ve güzel manzaralı noktalarda yer alan kafelerde oturarak sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

 

 

 

 

Amasra Kalesi

Farklı medeniyetlerden izler taşıyan ve iki kısımdan oluşan Amasra Kalesi’nde, manzarayı panaromik bir açıdan doyasıya izleyebilirsiniz. 

Çekiciler Çarşısı

Daha eski zamanlarda el yapımı eşyaların mekanı olan Çekiciler Çarşısı günümüzde bu özelliğini tam olarak taşımasa da yine de Amasra’ya gitmişken Çekiciler Çarşısı’nı görmeden dönmek olmaz.

 

Boztepe

Güneşin batışını izleyebileceğiniz bir nokta olan Boztepe, Amasra’nın göz alıcı güzelliğini doyasıya izleyebileceğiniz bir yer olarak mutlaka ziyaret edilmeli.

Tavşan Adası

İlçedeki kara ile bağlantısı olmayan tek ada olan Tavşan Adası, birbirinden farklı kültürlerden izler barındırır. Adanın kuzey kısmında yer alan mağara da görülmeye değer. 

 

Kuşkayası Anıtı

Bartın’dan Amasra’ya gelirken son 4 kilometre içinde yer alan ve Roma İmparatorluğu’na ait olan Kuşkayası Yol Anıtı’ndaki kabartmalar mutlaka görülmesi gereken detaylar arasında yer alıyor.   

 

 

 

Amasra’da Ne Yapılır?

Amasra nüfusu bilhassa yaz aylarında gözle görülür şekilde artış göstermektedir. Ramazan ve kurban bayramlarında da otellerin doluluk oranı artış gösterir. Eğer yaz mevsiminde ve deniz sezonunda Amasra’ya geldiyseniz Büyük Liman ya da Küçük Liman plajlarından birinde denize girebilirsiniz. Ağlayan Ağaç bölgesine giderek Atatürk siluetini izleyebilirsiniz.

 

 

Yarımadada tekne turlarına katılabilirsiniz. Amasra çarşısında satılan ahşap hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz. Amasra Müzesi’ni gezerek tarihin izlerine tanıklık edebilirsiniz. Denize uzanan bir burun ve iki de koyu bulunan Amasra’da pek çok ada da yer almaktadır. İster yazın ister kışın gelin, Amasra’da huzurlu, keyifli ve sürprizli zamanlar geçireceğiniz garantidir.

 

 

 

Deniz mahsulleri ile aranız iyiyse çok sayıdaki balık restoranında lezzetli alternatiflerin tadına bakabilirsiniz. Amasra’ya has mezgit balığı ve ahşap tabakta servis edilen sirke salatasını mutlaka tadın deriz.

Amasra turistik bir ilçe olduğu için otelcilik ve konaklama hizmetleri de son derece gelişmiş durumdadır. Kalite ve konfor açısından aradığınız hizmeti vadeden bu otellerde konaklayabilirsiniz. Otel haricinde pansiyon ve kiralık evler de konaklama hususunda size yardımcı olacaktır.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2352 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 05-11-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM