İşlem Sürüyor...

Karadeniz’in İncisi Trabzon’da Görülmesi Gereken Yerler

Trabzon, Karadeniz’in en önemli ve renkli şehirlerinden biri... Adeta bir marka şehir olan Trabzon, Karadeniz kültürünü her anlamda en iyi yaşatan ve yansıtan bir merkez. 1461 yılına kadar ve 2 asırı aşkın bir süre Trabzon Rum İmparatorluğu’nun başkentliğini yapan Trabzon, Sümela Manastırı gibi bir tarihi zenginliğe de ev sahipliği yapıyor. Mutfağı, doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve sıcakkanlı halkıyla Trabzon mutlaka gezilip görülmesi gereken illerimiz arasında. Peki yolu Trabzon’a düşenler Karadeniz’in kalbinde yer alan bu şehirde nereleri gezmeli ve görmeliler, işte yanıtı…

 

Uzungöl

1100 metre rakıma sahip olan Uzungöl doğal güzelliği ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı olan Uzungöl’ün yüksek noktalarında göz alıcı güzellikteki yayla ve krater göllerini görmek mümkün. Göllerin etrafında yer alan otel ve restoranlarda anın tadını çıkartabilirsiniz.

 

 

Boztepe

Trabzon’u kuşbakışı izleyebileceğiniz ve adeta şehrin çatısı olan Boztepe, manzarası ile nefes kesiyor. Burada yer alan kafelerde içeceğinizi yudumlayarak asi Karadeniz’in, yeşil doğanın ve bol oksijenli tertemiz havanın tadını çıkartabilirsiniz.

 

 

 

 

Ayasofya Müzesi

İstanbul’un işgalinde Trabzon’a kaçan Hristiyanlar tarafından inşa edilen Ayasofya Kilisesi 1200’lü yıllara tarihlenir. Geç Bizans dönemi özelliklerini yansıtan kilise günümüzde müze olarak kullanılıyor. 

 

 

 

 

Sümela Manastırı

Kayalara bir dantel gibi oyulan gizemli ve görkemli bir yapı olan Sümela Manastırı, Trabzon’un Maçka ilçesinin Altındere vadisi sınırları içinde yer alır. Kilisenin MS 365-395 tarihleri arasında inşa edildiği düşünülmektedir. Yapı, Rum-Ortodoks manastır ve kilise kompleksinden oluşmaktadır. Yüksek kayalıklara inşa edilen Sümela Manastırı, adını üzerindeki Mela’dan almıştır. Halk arasında Meryem Ana Manastırı olarak da bilinen Sümela’nın içindeki freskler görülmeye değer.  

 

 

Atatürk Köşkü

Trabzon’u üç kez ziyaret ettiği bilinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehri ziyaretlerinin ikisinde bu köşkte misafir edilmiş. Soğuksu semtinde bulunan köşk, Atatürk’ün ölümünden sonra içindeki eşyalarla birlikte Atatürk Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. 

 

 

 

Trabzon Yaylaları

Trabzon’un en meşhur lokasyonlarından birisi de serin ve bol oksijenli yaylalarıdır. En bilinenleri Haldizen, Lapazan, Şekersu, Garester, Sera Gölü, Mavura ve Kiraz yaylası olan bu alanlar yılın belli dönemlerinde şenlik, festival ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

Trabzon Müzesi (Kostaki Konağı)

Trabzon’da Zeytinlik Caddesi’nde yer alan müze 1900’lü yılların başlarında Banker Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılmış. Konağı inşa eden mimarların İtalyan olduğu ve inşaat yapımında kullanılan malzemelerin çoğunu kendi memleketlerinden getirttikleri bilinmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım 15-17 Eylül 1924 tarihinde Trabzon’u ilk ziyaretlerinde bu konakta ağırlanmışlardır. 

 

 

Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye geldiğinizde şehre has lezzetler olan kuymak, Akçaabat köftesi, Karadeniz pidesi, hamsi, karalahana çorbası ve dolması, Laz böreği ve Hamsiköy sütlacını mutlaka tatmalısınız.

 

0 Yorum

Yorum Yap

4222 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 11-08-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM