İşlem Sürüyor...

Karadağ (Montenegro) Gezi Rehberi

Karadağ yani diğer adıyla Montenegro, Avrupa’nın en eski tarihlerinden birine sahip olan, en küçük ve genç ülkelerinden biridir. Monte, dağ anlamına gelirken Negro ise kara anlamına geliyor. Yugoslavya’nın dağılmasının ardından 2006’da yapılan referandum sayesinde bağımsızlığını ilan eden Karadağ, binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahip. Tarihe meraklı kişilerin gözde ülkelerinden biri olan Karadağ (Montenegro) gezi rehberi ile sizinle bu ülkeyi gezerken ihtiyacınız olabilecek bilgileri, gezilecek ve görülecek önemli yerleri paylaşacağız.

 

 

Karadağ’ın oldukça özel bir coğrafi yapısı vardır. İsmini almasının temel sebeplerinden biri ise dağlık bir yapıya sahip olması ve yeşil ile mavinin buluştuğu doğası olarak gösterilebilir. Doğal güzelliklerinin yanında diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha ucuz bir ülke olması, gezi konusunda meraklı kişileri cezbediyor. Kültür turizminde gezilebilecek ülkelerin başında yer alan Karadağ, çocuklu aileler, genç çiftler ve tarihe meraklı insanlar açısından bulunmaz bir nimet.

 

 

Karadağ Hakkında Temel Bilgiler

Karadağ’da Slav kökenli bir dil olan “Karadağca” konuşulmasına karşın, ülkenin özellikle turistik bölgelerinde çoğu kişi İngilizce biliyor. Türkiye’den de sıkça turistin Karadağ’a gitmesi sayesinde bu bölgedeki insanların Türklere alışkın olduğunu söyleyebiliriz. Bir Türk olarak Karadağ’a gittiğinizde Türkçe kelimeler ve tabelalar görebilirsiniz, bu duruma hazırlıklı olun.

 

 

Temelde karasal bir iklime sahip olan Karadağ aynı zamanda bir deniz ülkesi olarak sınıflandırılıyor. Bu nedenle turistler için en uygun dönemin Nisan ve Ekim ayları arasında olduğu söylenebilir. Bir yaz tatili yapmak istiyor, deniz, kum ve güneş üçlüsünü başka bir ülkede tatmak istiyorsanız Karadağ yaz aylarında sizin için doğru bir tercih olabilir. Özellikle Budva’nın eşsiz koyları, deniz tatili yapmak için birebir... Yaz tatillerinden hoşlanmıyorsanız bahar aylarında Karadağ tatili yapmanın da gayet mantıklı ve yaz aylarına oranla bir miktar daha ucuz olduğunu belirtebiliriz.

 

Karadağ’ın para birimi ise Euro. Doğal güzellikleri, hala diğer Avrupa ülkelerine oranla fiyatların uygun oluşu ve görülmeye değer tarihi güzellikleriyle seyahat için tercih edilebilecek Avrupa ülkeleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Ayrıca henüz Avrupa Birliğine dahil olmaması sebebiyle vizesiz olarak ziyaret edilebilmesi de diğer avantajlar arasında. Peki, Karadağ’da gezmeye değer yerler neresi?

 

 

 

Budva

Karadağ’ın en güzel sahillerine sahip şehri Budva diyebiliriz. Budva, diğer şehirlere göre biraz daha kalabalık ve pahalı. Ancak buna oranla daha fazla etkinliklerin ve mekanların bulunduğu bir şehir. 8’i mavi bayraklı 30’dan fazla plajı olan Budva görülmeye değer yerler arasında.

 

 

 

Stevi Stefan

Budva’ya bağlı bir Ortaçağ Köyü olan Stevi Stefan görülmesi gereken bir ada. Budva ile arasında oldukça kısa bir mesafe olan adanın çevresinde ise ücretsiz plajlar bulunuyor.

 

 

 

 

Kotor

Kotor (eski şehir merkezi Stradi Grad) içerisinde oldukça fazla yeme-içme seçeneği bulabilirsiniz. Dobrota sahili ile ünlü olan Kotor’un çevresinde de çeşitli sahiller bulunmakta.

 

 

 

 

Perast

Kotor şehrine bağlı bir kasaba olan Perast, Karadağ’a giden turistlerin en beğendiği mekanlar arasında yer alıyor. Enfes gün batımı seyri ile tatilinize farklı bir renk katabilirsiniz.

 

 

 

 

Prodrica

Prodrica Karadağ’ın başkentidir. Milli parkları, balık restoranları ve şarap tadım noktaları ile turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Çeşitli kuş türleri ve doğal güzellikleri ile fotoğrafçıların uğrak noktalarından biridir.

 

 

 

Tivat

Porto Montenegro olarak da duyabileceğiniz bir liman kasabasıdır. Şık ve lüks yat limanlarından birisidir. Lüks otelleri ve restoranları ile öne çıkan bölge, tarihi sokakları ile de anılmaktadır.

0 Yorum

Yorum Yap

6407 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 28-01-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM