İşlem Sürüyor...

İstanbul’daki Yürüyüş ve Koşu Parkurları

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve hafta sonu için tüm haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz dinlendirici bir aktivite gerçekleştirmek istiyorsanız temiz havada yapacağınız yürüyüş ya da koşu iyi bir seçim olabilir. İstanbul’un muhtelif köşelerinde yürüyüş ve koşu için düzenlenmiş parkurlarda yürüyüş yapabilir, sonrasında çimlerde dinlenebilir, piknik yapabilir, denizi ve gökyüzünü izleyerek manzaranın keyfini sürebilirsiniz. İşte İstanbul’da yürüyüş ya da koşu yapabileceğiniz en uygun parkurlar…

 

 

Belgrad Ormanı / Sarıyer

En popüler ve sevilen yürüyüş ve koşu rotaları sıralamasında başı çeken Belgrad Ormanı, değişik uzunluklardaki yürüme parkurlarının yanı sıra bisiklet parkurları ve piknik alanları ile İstanbul’un en gözde parkurlarından biri aynı zamanda. Şehrin merkezinde doğayla iç içe olabileceğiniz bu özel lokasyonda huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

 

 

 

Kennedy Caddesi / Bakırköy

Avrupa Yakası’nda kalan Kennedy Caddesi, buranın en popüler caddesidir aynı zamanda. Sahilyolu adıyla da bilinen Kennedy Caddesi Sirkeci’den başlayarak Bakırköy’e kadar uzanmaktadır. Tren yoluna paralel olarak konumlanan yolda bisiklet, yürüyüş ve koşu parkurları yer almaktadır. Yol üzerindeki parklarda ve banklarda soluklanabilir ve manzaranın keyfini sürebilirsiniz. Yenikapı, Kazlıçeşme ve Zeytinburnu semtlerinden geçen bu parkur Bakırköy’e kadar uzanmaktadır. Renk cümbüşü sunan çiçeklerle donatılmış sahil yolunda dinlenmek için çok sayıda çay bahçesi de mevcut.

 

 

Maçka Parkı / Beşiktaş

Beşiktaş ile Taksim arasında yer alan Maçka Parkı da İstanbul’daki en sevilen ve bilinen parklardan biri… Nişantaşı, Harbiye, Maçka ve Dolmabahçe’yi de kapsayan bu parkta yürüyüş parkurlarının yanı sıra spor aletleri de bulunuyor. Burada yürüyüş ve spor yapabilir, fotoğraf çekebilir ve keyifli saatler geçirebilirsiniz.

 

 

 

Emirgan Parkı / Sarıyer

Emirgan ile İstinye arasında yer alan Emirgan Parkı en çok laleleriyle ünlü. Her yıl nisan ayında düzenlenen Lale Festivali’ne de ev sahipliği yapan Emirgan Parkı doğa yürüyüşü ve kahvaltı için son derece ideal bir nokta. Etrafındaki yüksek duvarlar sayesinde korunaklı bir ortamı olan park Osmanlı padişahı IV. Murat tarafından İranlı Emir Güne Han’a armağan edilmiş. Koru içinde yer alan üç adet köşk, Sarı, Pembe ve Beyaz Köşk adlarıyla biliniyor. Hem göze hem de ruha hitap eden parklardan biri olan Emirgan Parkı’nda da çok güzel ve keyifli saatler geçirebilirsiniz.

 

Balat Sahili / Fatih

Balat, Fener ve Feshane gibi kadim semtlerden geçerek Haliç kıyısı boyunca uzanan bu sahil yolunda da mis gibi deniz havasını ciğerlerinize çekerek yürüyüş yapabilirsiniz. Atatürk ve Haliç Köprüleri arasında yer alan Balat sahili yürüyüş tutkunları için ideal rotalardan birisi.

Atatürk ve Haliç Köprüleri arasındaki sahil, Balat, Fener, Feshane gibi tarihi semtlerden geçen ve Haliç kıyısında ilerleyen bir sahil yolu. İstanbul’daki en iyi koşu parkurları ve bisiklet rotaları arasında adı geçen bu nokta çok uzun bir parkur değil. Yaklaşık 3 kilometrelik bir parkur olan Balat Sahil yolu farklı bir seçenek olarak gösterilebilir.

 

Bebek Sahil / Beşiktaş

Bol oksijenli deniz havasını soluyarak, düz ve engelsiz bir parkurda yürümek isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan Bebek Sahili, Arnavutköy’den başlayarak Sarıyer’e kadar uzanıyor. Buranın bilhassa Bebek semti içinde kalan kısmı yürüyüş için son derece ideal ve popüler bir rota.  

 

0 Yorum

Yorum Yap

1964 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 30-06-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM