İşlem Sürüyor...

Hurmalı Cevizli Yulaf Topları Tarifi

Çocuğunuzun sürekli sağlıksız abur cuburlar tüketmesinden endişe duyuyorsanız bir yandan onları mutlu edecek diğer yandan sizin gönlünüzü rahat ettirecek hurmalı cevizli yulaf topları tarifini deneyebilirsiniz. Çünkü hurmanın şekeri ve yulafın besleyiciliğiyle leziz bir tat oluşturan hurmalı cevizli yulaf topları, çocuğunuz için hem sağlıklı hem de nefis bir atıştırmalık.

Eğer kilonuza dikkat ediyor veya diyet yapıyorsanız bu tarif sizin için de çok uygun. Sebebi ise özellikle diyette olanların tatlı ihtiyaçlarını giderecek bir tarif olan hurmalı cevizli yulaf topları, vücudu uzun bir süre tok tutuyor. Siz de bu sağlıklı ve doyurucu tarifi kendi mutfağınızda denemek ve sevdiklerinizle paylaşmak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Hurmalı Cevizli Yulaf Topları yapımı için gerekli malzemeler;

*2 adet muz

*1,5 su bardağı yulaf

*Yarım çay bardağı Hindistan cevizi

*Yarım çay bardağı fındık

*1 su bardağı ceviz

*1 su bardağı üzüm

*15 adet hurma

*1 tatlı kaşığı tarçın

*1 çay kaşığı karbonat

İşte hurmalı cevizli yulaf topları tarifi

İki adet muzu derin bir kabın içinde bir çatal yardımıyla iyice ezin. Ardından bir buçuk su bardağı yulafı rondodan geçirip, un haline getirin. Daha sonra muz püresi ile yulafı bir karıştırma kabına alın ve bu karışımın üzerine Hindistan cevizini, fındığı ve cevizi ilave edin. Karışımın içine yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış hurmaları, üzüm ve tarçını ilave edip tekrar rondodan geçirin. İşlem bittiğinde karışımı derin bir kaba alın. Üzerine karbonat ve yulafı ilave edip bütün malzemeleri iyice harmanlayın. Karışım artık hazır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin ve karışımdan ufak parçalar alıp parmaklarınızla yuvarlayarak gönlünüzce şekil verin. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Hurmalı cevizli yulaf toplarınız artık servise hazır. Afiyet olsun!

 

0 Yorum

Yorum Yap

4621 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 12-06-2020
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM