İşlem Sürüyor...

Hangi Doğal Taş Ne İşe Yarar? İşte Doğal Taşlar ve Etkileri

Bazen bir kolyenin ucunda sallanırlar, bazen de bir yüzük taşı olurlar. Kimi zaman şık bir tesbih, kimi zaman da bir süs eşyası… Farklı mineraller içeren ve vücuttaki pek çok hastalığın tedavisini destekleyici özelliği olduğu bilinen gerçek doğal taşlar hem görüntüleri hem de yaydıkları enerji sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. 

 

 

 

Doğal taşlar ve faydaları çok merak edilen konulardan birisi. Özellikle burçlara göre doğal taşlar  ve vücuda etkileri asırlardan beri insanlığın ilgisini çekmeye devam ediyor. Lapislazuli, akik, yeşim, mercan, firuze, kuvars, ametist ve diğer tüm doğal taşlar ne işe yarıyor, vücuttaki etkileri nelerdir? İşte doğal taşlar ve özellikleri.

 

 

 

Akik Taşı

Doğal taşlar özellikleri açısından incelendiğinde pek çok rahatsızlığa destekleyici tedavi refleksiyle öne çıkar. Zihin, beden ve ruhsal dengenin korunmasına yardımcı olduğuna inanılan akik vücuttaki negatif enerjinin de atılmasını kolaylaştırıyor. 

 

 

 

Auranın temizlenmesine destek sağlayan akik; konsantrasyon, algılama ve zihinsel fonksiyonların gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Öfke ve gerginliğin azaltılarak rahatlama ve gevşeme sağlayan akik taşının, cesaret, hayat enerjisi ve enerji artırıcı özelliklerinin olduğu da bilinmektedir. 

 

 

 

 

Kahverengi, lacivert, yeşil, pembe, mavi, mor gibi değişik renkte versiyonları olan akik taşı, takılarda da en çok kullanılan taşların başında geliyor. Boğa, Başak ve İkizler burçlarıyla uyumlu olan akik taşını rahatlatıcı özelliğinden dolayı yanınızda da taşıyabilirsiniz.

 

 

 

 

Akuamarin Taşı 

Cesaret taşı olarak da bilinen akuamarin ağırlıklı olarak Rusya’da çıkarılmaktadır. Latince kökenli bir kelime olan ve deniz suyu anlamına gelen akuamarin; denizlerde güvenli yolculuğun, ilhamın, gücün, iç huzurunun, arınmanın, sakinliğin taşı olarak bilinir. Negatif enerji ve stresin azaltılmasını sağladığı ve zihni sakinleştirdiği bilinen akuamarin, Akrep, Koç, Kova ve İkizler burcuyla uyumludur.

 

 

Amazonit Taşı

Rengi akuamarin taşına yakın olduğu için çoğunlukla onunla karıştırılan amazonit taşı, amazon taşı olarak da bilinir. Yatıştırıcı özellikleri olan amazonit; samimiyet, iletişim, dürüstlük, kehanet, güven gibi kişilik özelliklerini de destekler. Dişil ve eril enerjilerin dengelenmesine de yardımcı olduğu bilinen amazonit endişelerin azaltılmasında da etkilidir. Bedende biriken negatif enerjinin atılmasını ve çakralardaki tıkanmaların giderilmesini de kolaylaştıran amazonit manyetik kirliliği de giderir. Başak burcuyla uyumludur.

 

 

Mercan Taşı 

İnci ve sedef gibi organik yani yaşayan bir taş olan mercan taşı kendine has kırmızı tonuyla göze de hitap eden çok özel bir taştır. Pembemsi turuncu tonlardan tatlı kırmızıya kadar geniş bir skalada bulunan mercan, kırmızı doğal taşlar kategorisinde yer alır. 

 

 

 

Enerji veren özelliği ile öne çıkar, çok nadirde olsa mavi mercan taşına da rastlanmaktadır. Opak yani mat özellikte olan mercan sıcak ve sığ denizlerden çıkarılmaktadır.  Kalp ve dalağı kuvvetlendiren, konsantrasyon sağlamayı kolaylaştıran, hafızayı güçlendiren, kan akışını kolaylaştıran, hormonal sistemin dengelenmesine yardımcı olan, mekanlardaki negatif enerjinin temizlenmesini kolaylaştırarak ferahlık veren mercan taşı Terazi, Balık ve Koç burçlarıyla uyumludur.

 

 

Ametist Taşı 

Lila ve mor tonlarının en güzel notalarını içeren ametist taşı koruyucu doğal taşlar arasında yer almaktadır. İç huzur, farkındalık; zihin, beden ve ruhsal iyileşme sağlayan ametist taşının kişiyi diğerlerinin kötü enerjisinden koruduğu da bilinmektedir. Stresi azaltan, adeta doğal bir sakinleştirici görevi gören ametist rahat bir uyku da sağlamaktadır. Öfke, üzüntü, kaygı gibi duyguların da giderilmesine yardımcı olan ametist Başak burcu ile uyumludur.

 

 

Lapiz Lazuli Taşı           

Mor ve lacivert tonlarının notalarını barındıran lapis lazuli taşı cesaret, akıl, bilgelik, güç gibi kavramlarla özdeşleşen bir taş olarak bilinir. Aşk, sezgi, özgüven, içsel denge gibi dinamikleri olan lapis taşı stresi hızlı bir şekilde dağıtarak derin huzur duygusu sağlar. Yaratıcılığı ve nesnelliği öne çıkartan lapi lazuli taşı Terazi, Balık ve Yay burçlarıyla uyumludur. 

 

0 Yorum

Yorum Yap

4283 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 09-09-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM