İşlem Sürüyor...

Hafta Sonu Tatil Yapmak İsteyenler için Akdeniz’de Uğrayabileceğiniz 5 Durak

Akdeniz’in kıyı şeridinde yer alan birbirinden güzel ve temiz plajlar tatil planı yapanların ilk aklına gelen lokasyonlar olarak ön plana çıkıyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yeri olan bu plajlar doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Uçsuz bucaksız masmavi deniz ve doğayla kucak kucağa bir sahil şeridinin mükemmel uyumunu bir arada görmek isteyenler için işte 5 ayrı durak:

Kaputaş Plajı:

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan’da yer alan Kaputaş plajı özellikle yüksekten bakıldığında göz kamaştıracak kadar güzel manzarasıyla ünlü olan bir belde. Kristal berraklığındaki suyu, iki taraftan korunaklı topoğrafik yapısı, arkasındaki derin kanyondan gelen buz gibi suların denize karıştığı noktada oluşan kıvam ile son derece özle bir plaj haline gelen Kaputaş aynı zamanda birinci derece sit alanı. Turkuaz renkli denizin berrak çakıl taşlarıyla buluşması ise burayı daha da özel kılıyor.

 

Phaselis Plajları:

Antalya’nın Kemer ilçesine 12 km mesafede olan Phaselis plajları, tertemiz denizinin yanı sıra antik kalıntıları ve doğallığı bozulmamış dokusuyla bu tarz lokasyonları tercih edenlerin uğrak yerlerinden birisi. Phaselis antik kentinin üç doğal limanında yer alan üç ayrı plaj bölgeye ayrı bir zenginlik katıyor. Kuzey limanı, Güney limanı ve Merkez liman içinde özellikle Güney limanı plajı Phaselis’in en büyük ve de en popüler olan plajı. Kamp yapmak isteyenlerin öncelikli tercihlerinden birisi olan Güney limanı plajı tatilcilere doğayla iç içe olmanın huzurunu sonuna kadar yaşatıyor.

Kuzey limanı plajı ise antik kent yakınındaki ikinci büyük plaj. Çakıl taşlı kumsaldan hoşlananlar için son derece ayrıcalıklı bir bölge. Denizin berrak ve suların sakin oluşu da buraya ayrı bir özellik ve dinginlik katıyor.  

Merkez limanı plajı ise Phaselis’in en küçük plajı. Merkez limanı etrafını kuşatan daire şeklindeki ağaçlarla ve kayalıklarla çevrili olduğundan, burada denize girerken kendinizi havuzdaymış gibi hissediyorsunuz. Bu bölgede deniz suyu sıcaklığı ise diğer yerlerden birkaç derece daha fazla.

 

Kleopatra Plajı:

Adını Mısır kraliçesi Kleopatra’dan alan plaj Alanya Damlataş Mağarasının önünde yer alır. Mavi bayraklı olan bu plaj kayalarla çevrili bir havuzu andırır. Bir rivayete göre Mısır kraliçesi Kleopatra ile Roma imparatoru Antonius’un da burada yüzdüğü söylenir. Bu plajın en belirgin özelliği suyunun cam kadar berrak ve temiz oluşudur. Öyle ki deniz gözlüğü takarak yüzüldüğünde 5 metre derinlikte yüzen balıkları görmek mümkündür.

 

 

Andrea Doria Koyu:

Antalya’nın Finike ilçesi sınırlarında yer alan Andrea Doria Koyu caretta caretta kaplumbağaların da uğrak mekanı olan eşsiz güzellikte bir koy. Buraya gezi tekneleri ile ulaşmak mümkün. Bu bölge aynı zamanda Radyofor Koyu olarak da biliniyor. İsmi Cenevizli Amiral Andrea Doria’dan gelen koy, hem serin mavi sularda kulaç atmak hem de göz okşayan manzarayı izlemek için ideal bir bölge.

 

 

Olimpos Plajı:

Antalya şehir merkezinin batısında Kemer ve Kumluca ilçeleri arasında yer alan Olimpos plajı; tertemiz denizi, yeşil ve bakir doğası, doğal görüntüsü ve Çıralı’ya kadar uzanan coğrafi yapısı ile doğal, sessiz ve huzurlu tatil mekanlarını tercih edenlerin uğrak yerlerinden birisi.

0 Yorum

Yorum Yap

3697 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 02-07-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM