İşlem Sürüyor...

Güneş Kreminizi Yanınızdan Eksik Etmemeniz için 5 Sebep

Cildinize önem veriyorsanız güneş kremlerini yanınızdan eksik etmemeniz ve günlük bakım rutininize eklemeniz tavsiye ediliyor. Çünkü güneşin dünya üzerinde her geçen gün artan etkisi ve ozon tabakasının incelmesiyle birlikte güneşten gelen zararlı ışınlar cildimizde daha fazla hasara yol açabiliyor. İşte bu sebeple güneş kremlerini her mevsim kullanmak gerekiyor. Aşağıdaki yazımızda güneş kreminizi yanınızdan eksik etmemeniz için 5 sebebi sizin için derledik.

1.Cildinizi Zararlı Işınlardan Korur

Güneş kremlerinin başlıca faydalarından biri, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumasıdır. Yalnızca yazın değil, her mevsim güneş kremi kullanarak cilt kanseri riskini azaltabilirsiniz. Güneş kremini hem güzelliğiniz hem de sağlığınız için kullanmanız gerekir. Bunun sebebi ise Dünya’ya ulaşan UVA ışınlarının yüzde 95’ ini ultraviyole radyasyon oluşturmasıdır ve UVB ışınları cildin yapısını bozarak DNA mutasyonuna sebep olur.

 

2.Cilde Elastikiyet Kazandırır

Güneş kremlerinin faydalarından biri de cilde elastikiyet kazandırmasıdır. Güneş kremleri kolajen, keratin ve elastin gibi cildin elastikiyetini sağlayan proteinler sayesinde cildinizi korur ve onu güçlendirir. Güneş kreminin bir diğer önemli faydası ise düzenli kullanım sayesinde ince çizgi ve kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz. Çünkü yapılan araştırmalara göre düzenli olarak güneş kremi kullanan kişiler, kullanmayan kişilere oranlar daha genç görünür.

 

3.Ciltte Leke Oluşumunu Engeller

Düzenli olarak güneş kremi kullanan kişilerin cildinde melanin seviyesi artış gösterir. Bu artış sonucunda ise güneş ışınlarının cildinizde yol açabileceği leke oluşumunun önüne geçilir. Diğer yandan, güneş kremi kullanmak cildinizde oluşabilecek renk tonu eşitsizliklerini engeller. Bunun sebebi ise tıpkı leke oluşumunu önlemesinde olduğu gibi düzenli olarak güneş kremi kullanmanın melanin dengesini artırmasıdır.

 

4.Güneş Yanıklarını Önler

Güneş yanıkları özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının cilde doğrudan nüfuz etmesiyle meydana gelebiliyor. Ancak güneş yanıklarından korunmak amacıyla güneş kremi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda düzenli güneş kremi kullanımı sayesinde yanık ve soyulma benzeri problemlerden kurtulabilirsiniz. Güneş kremi cildinizi hava kirliliğinden de korur ve içeriğindeki bileşenler sayesinde hava kirliliğinin cildinize etkilerini minimuma indirir.

 

5.Cildinize Nem Kazandırır

Güneş kremleri yapısı sayesinde cildinizin üzerinde bariyer görevi görür ve nemin cildinize hapsolmasını sağlar. Güneş kreminin bu özelliği sayesinde cildiniz çok daha sağlıklı bir görünüm elde eder. Güneş kremi cildinize aydınlık bir görünüm kazandırır. Düzenli olarak güneş kremi kullanan kişilerde güneşin sebebiyet verdiği solgun renk görünümü azalır. Yani düzenli güneş kremi kullanımı cildinize kaybettiği ışıltıyı geri kazandırır.

 

1 Yorum
  • 2021-11-18 10:48:34
  • Yağmur
  • Güzel olmuş

  • Cevapla

    Yağmur kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

2489 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 14-08-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM