İşlem Sürüyor...

Göynük Beldesinin Yakınlarında Bir Doğa Harikası: Göynük Kanyonu

Akdeniz Bölgesi; kıyı şeridi, temiz plajları, uçsuz bucaksız denizi, kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile daima ilgi çeken bir lokasyon olmuştur. İşte o lokasyonlardan birisi de Göynük kanyonu. Göynük nerede diye soranlar için hemen söyleyelim; Antalya ili Kemer ilçesinde bulunan Göynük Kanyonu kelimenin tam manasıyla bir doğa harikası. Büyüleyici doğası, gür ağaçları, gösterişli şelaleleri ve doğal havuzları ile Göynük kanyonu doğa sporlarını sevenler için de mutlaka gezi planına alınması gereken bir destinasyon. Likya Yolu üzerinde yer alan Göynük Kanyonu bembeyaz kayalarla çevrili etkileyici bir bölge. Beydağları Sahili Milli Parkı içinde yer alan Göynük Kanyonu’na hem doğaya dokunmak hem de kulaç atma keyfini sürmek için gelebilirsiniz.

Göynük Kanyonu Nasıl Bir Yer?

Likya yolunun çok önemli bir kısmı buradan geçtiği için Göynük Kanyonuna ayrı bir değer katıyor. Kamp yapmak için de oldukça ideal. Göynük Kanyonuna düzenlenen turlarla buraya ulaşabilir ve trekking, paintball, zipline gibi heyecan verici aktiviteler yapabilirsiniz.  

Doğal havuzlar ve göletlerde serinleyebilir, şelaleleri de görebilirsiniz.

Göynük Kanyonu’na Nasıl Gelirsiniz?

Eğer Antalya istikametinden geliyorsanız Beldibi’ni geçin ve Göynük’e sapmadan sağa girerek Beydağları’na doğru ilerleyin. Eğer Kemer tarafından gelecekseniz dere üzerindeki köprüden geçerek Göynük Kanyonu gişelerine ulaşabilirsiniz. Antalya-Kemer arası çalışan otobüslerle de Göynük kasabasına ulaşırsınız. Burada inip kanyon tabelalarını takip ederek ortalama 1 saat içinde kanyona ulaşabilirsiniz.

Antalya’ya 36 kilometre, Kemer’e ise 13 kilometre mesafede olan Göynük Kanyonu özel bir işletmeye dahil ve giriş ücretli. Gişelerden giriş yaptıktan sonra yürüyerek gölete ulaşırsınız.

Göynük Kanyonu’nda Ne Yapabilirsiniz?

Göletin yeşil ve berrak sularını izlemek başlı başına bir deneyim. Yürüyüşü seviyorsanız zaten doğru yerdesiniz. Çok sayıdaki yeme içme alanı da bu konudaki ihtiyacınızı karşılar. Serüvenden ve adrenalin salgılamaktan hoşlanıyorsanız zipline aktivitesi tam size göre. Zipline parkurunda 40 metre yükseklikte ve ortalama 65 kilometre hızla kayabilirsiniz.    

Göleti geçtikten sonra dere boyunca yürüyerek kanyon ağzında bulunan doğal havuza gelirsiniz. Safari araçlarını kullanarak body raftinge gidebilirsiniz. Kanyon içinde rafting yapacaksanız can yeleği, kask, sörf botu gibi ekipmanları kiralayarak işe başlayabilirsiniz. Yapay gölet yüzmek için de son derece uygun bir alternatif. Bunun dışında kendinizi doğal havuzun serin ve duru sularına da bırakabilirsiniz. Mangal ise güvenlik açısından yasaklanmıştır.

Eğer bölgeyi çok sevdiyseniz ve ertesi gün de burada vakit geçirmek isterseniz Göynük otelleri konaklama kısmında seçiminiz olabilir. Kusursuz bir tatil için detayların mükemmel olmasına dikkat edenlerdenseniz konforlu oteller bu hususta size yardımcı olacaktır.

Kemer Göynük kanyonu cırcır böcekleri ve çam kokuları arasında dinlendirici saatler geçirilecek bir bölge. Yazın göletin buz gibi sularında serinlemek; sonbaharda ve kış aylarında ise keyifli yürüyüşlerle doğayla buluşmak iyi gelecektir. Kemer’e kadar geldiyseniz bu doğa harikası kanyon da mutlaka görülmelidir. Av ve safari turları da ilginizi çekebilir. Pırıl pırıl göletlerin olduğu kanyonu görebilmek için 2 kilometre yürümeyi göze alın, yürüyüş sırasında yanınızda mutlaka içme suyu bulundurun. Göynük Kanyonu doğanın, yeşilin ve buz gibi suların bir arada olduğu bir bölge olarak tatil arşivinize eklenecek.

 

0 Yorum

Yorum Yap

5507 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 24-04-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM