İşlem Sürüyor...

Gaudi’nin Görkemli Şehri: Barselona

Şehirlerin de kendilerine has bir ruhu olduğuna inananlardansanız bir şehri gezerken ya da sadece düşlerken bile apayrı bir haz duyarsınız. Şehirlerin karakteristik yapıları, kendilerine özgü mimarileri ve kültürleri onları diğer şehirlerden ayırır. Hatta öyle şehirler vardır ki renkleri son derece belirgin ve ayırt edicidir. İşte o şehirlerden biridir Barselona…

 

 

 

İspanya’daki 17 özerk bölgeden biri olan Katalonya’nın başkenti olan Barselona tarihi ve sanatsal dokusuyla ön plana çıkan göz kamaştırıcı ve masalsı bir şehir. Art Nouveau akımının en önemli temsilcisi sayılan Antoni Gaudi’nin çarpıcı eserleri ile bezenmiş olan Barselona, sürrealizmin öncü isimlerinden Salvador Dali ve ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’ya da yurt olmuştur. 

Peki bu masalsı şehirde nereleri gezip görmek gerekir gelin hep birlikte keyifli bir keşfe çıkalım.

 

 

La Sagrada Familia Katedrali Ya Da Bitmeyen Katedral

Delilikle dahilik sınırlarında dolaşan ünlü mimar Antoni Gaudi’nin dokunuşlarıyla özel bir şehre dönüşen Barselona’da şehrin simgesi haline gelen La Sagrada Familia katedrali mutlaka görülmesi gereken yapılardan birisi. “Bitmeyen katedral” olarak da adlandırılan La Sagrada Familia, kumdan kalelere benzeyen görüntüsüyle zaman ve mekan algınızı tersyüz edecek kadar etkileyici…

 

 

Sanki bir anda eriyip yok olacakmış izlenimi veren bu büyüleyici katedralin yapımı neredeyse 135 yıldır deva ediyor ve tamamen bitmesininse 2026 yılını bulabileceği tahmin ediliyor. Mimar Gaudi kariyerinin çok önemli bir kısmını bu yapı için harcamış ve yapının inşasının bu kadar uzun bir zamana yayılmasını da  “İşverenim aceleci değil” cevabı ile özetleyerek adını daha da parlatmıştır. Yapımı tecrübeli bir mimar ekibiyle devam eden bazilika belli bir ücret karşılığında gezilebiliyor.

 

 

Palau de La Musica (Katalan Müzik Sarayı) Müziğin Büyülü Mekanı

Görkemli konserlere ev sahipliği yapan Katalan Müzik Sarayı “Palau De La Musica” UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Gözalıcı mimarisi ile görülmeye değer bir mekan.

 

 

 

 

Barri Gotic Sokaklarında Geçmişte Kaybolun

Bir şehirde modern yapıların ötesinde eski, dar ve gizemli sokakları seviyorsanız Barri Gotic mutlaka rotanız dahilinde olmalı. El Born adı verilen bölge de sokak kafeleri, butikler, sokak sanatçıları ve kendine özgü salaş havasıyla Barselona’da mutlaka gezilmesi gereken yerler listenizde yer almalı. Eskiden getto olarak bilinen ama şimdilerde moda bir mekan haline gelen El Raval da yine görmeniz gereken noktalardan biri. Barri Gotik, 1800’lü yılların sonlarında Barselona’da yaşamış olan Pablo Picasso’nun da yaşadığı bölge olarak öne çıkıyor.    

 

Barselona Park Güell Bir Masal Diyarı

Park Güell’i masal diyarına benzetmek hiç de eksik yahut yanlış bir benzetme olmaz. Rengarenk mozaiklerle bezeli evler, kıvrımlı merdivenler ve gösterişli heykellerle donatılmış bu parkın sınırları içinde Gaudi’nin evi Museu Gaudi de yer alıyor.

 

 

 

 

Sant Pau Art Nouveu Site Görülmeye Değer

Art Nouveu sanat akımının en güzel örneklerinden birisi olan bu site Katalan mimar Lluis Domenech i Montane’nin elinden çıkma. İnşa edildiği dönemde hastane olarak kullanılmış. Zamanın adeta durduğu bu siteyi de mutlaka gezip görün deriz.

 

 

 

Casa Mila Görsel Bir Şölen

Barselona’nın en ünlü mimari simgelerinden birisi olan Casa Mila tamamen taşlardan yapılmış ve başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir mimari plana sahip bir eser. Evet başlı başına bir eser olan Casa Mila da Gaudi’nin elinden çıkmış. Dış cephesinden dolayı La Pedrara yani taş ocağı adıyla da anılıyor. Binanın çatısındaki ışık gösterisi ise gerçekten görülmeye değer.

 

 

Casa Batllo ile Barselona Bir Masal Şehri

Yine Gaudi’nin delilikle dahilik arasında gezinen dehasının bir meyvesi olan yapı. Fantastik bir ev olan Casa Batllo balık sırtı, denizatları ve deniz kumullarına öykünen zengin bir hayal gücü yansıması. Bu olağanüstü yapı da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve muhakkak görülmesi gereken bir güzelliğe sahip.

 

 

La Rambla: Bir Caddeden Çok Daha Fazlası

Dünyanın belki de en renkli ve keyifli caddesi olan La Rambla kafe ve restoranları ile cıvıl cıvıl ve enerji veren bir güzergah. Caddenin sonuna geldiğinizde denizi görmek de apayrı bir keyif.

 

 

 

 

Camp Nou Stadyumu İspanya’nın Gurur Kaynağı

99 bin 300 kişilik kapasitesi ile Camp Nou tam anlamıyla efsane bir mekan. Barselona’nın tüm kupalarını görebileceğiniz bu büyülü stadyumu görmeden İspanya topraklarını terk etmeyin deriz.  

 

0 Yorum

Yorum Yap

3838 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 22-10-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM