İşlem Sürüyor...

Gardırobunuzu Kışa Hazırlamak için İpuçları

Gardırobunuzu kışa hazırlarken kullanmadığınız kıyafetleri de eleyerek yatak odası ya da giyinme odasında daha fazla alan açma ve yer kazanma konularında avantaj elde edebilirsiniz. Gardırobunuza kış ayları için revize yaparken tüm kıyafetleri indirmeniz ve detaylı bir eleme yaptıktan sonra yazlıkları kaldırıp, kışlık kıyafetleri yeniden düzenlemeniz gerekiyor. Bu aynı zamanda gardırobunuz için mükemmel bir detoks olacaktır. 

 

 

Düzenleme işlemini yaparken kullanacağınız organizerler de dolap düzeni için çok işinize yarayacaktır. Peki, “Bu dolap düzeni nasıl olmalı?” Gelin şimdi gardırobunuz için kış hazırlığını birlikte yapalım.

*Artık kullanmadığınızı fark ettiğiniz yazlık kıyafetlerinizi seçin ve kaldırın. Bunları geri dönüşüm için tasarlanan kıyafet kumbaraları için ayırabilirsiniz. Dolabınızda sizi rahatlatacak bir alan açıldığını da görebilirsiniz.

 

 

*Geçen seneki kış mevsimine göre size büyük gelen ve bu yüzden terziye vereceğiniz kıyafetlerinizi de bir kenara ayırabilirsiniz.

* Gardıropta kullandığınız askıların giysilerinize zarar vermeyecek malzemeden yapıldıklarından emin olun. Bunun için ahşap, demir ya da plastik askıları tercih edebilirsiniz. Pantolonlar, etekler, kabanlar, montlar, gömlekler, kravatlar, şallar için kullanılacak askılar birbirinden farklıdır. Doğru askı seçimiyle kıyafetlerinizin zarar görmesini de engellemiş olursunuz.

 

 

*Gardırobunuzun ön kısmına daha sık kullandığınız kıyafetlerinizi ve aksesuarları koyarak daha pratik bir çözüm elde etmiş olursunuz. Sözgelimi kravatlar, şallar, fularlar ve buna benzer aksesuarlarınızı kolay bulabilmek için dolabın ön tarafında muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle hem daha az yer kaplar hem de kolayca bulunabilirler. Yine en sık giydiğiniz pantolonlarınız, ceketleriniz, gömlek, kazak ve buna benzer kıyafetleri gardırobun en kolay ulaşabileceğiniz ön kısımlarına koyarak hem pratik hem de hızlı çözümler üretebilirsiniz.

 

 

*Gardırobunuzdan azami ölçüde istifade edebilmek için organizer alabilirsiniz. Organizer kullanarak hem gardırobun kullanım kapasitesini artırmış olur hem de çok daha düzenli bir alan yaratmış olursunuz. Bölmeleri olan raflar, çekmeceler, vakumlu torbalar, irili ufaklı hurçlar, kamboçlar ve elbise kılıfları gibi organizerler yardımıyla hem daha fazla hem de düzenli alanlar edinerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

 

 

*Çorap, iç çamaşırı gibi gündelik parçaları bölmeli çekmecelere; nevresim takımları, yastık, yorgan ve battaniyelerinizi vakumlu torbalara, özel zamanlarda giydiğiniz kıyafetlerinizi elbise kılıflarına ve ayakkabılarınızı kendi özel kutularına koyarak gardırobunuzu verimli şekilde kullanmış olursunuz.

*Gardırobunuzdaki tüm kıyafetleri indirdikten sonra silme işlemini en üst raflardan başlayarak yaparsanız sildiğiniz alanların yeniden tozlanmasını da önlemiş olursunuz.

 

 

 

Gardırobunuzu silerken kimyasal içerikli ürünlerden ziyade doğal içerikli temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz. Temizlik işleminden sonra gardırobun tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız. Nemli kalan dolap rafları kıyafetleriniz için konforlu bir ortam değildir.   

*Yazlıklarla kışlıkları ayırırken keskin çizgilerden söz etmiyoruz. Yazın kullandığınız bazı parçalar kış mevsiminde de size destek verebilir. Sözgelimi şortlar ve mini eteklerinizi kışın kalın mus çoraplarla veya çizmelerle de giyebilirsiniz. Bu yüzden bazı şort ve mini eteklerinizi kış sezonu için de kadroya alabilirsiniz.

 

 

*Yazın kullandığınız tişört ve askılı bluzlarınız da kışlık gardıropta kendine yer bulabilir. Bu da salaş ve dökümlü kocaman hırkalarla harika bir uyum yakalayan bu parçalara da raflarda yer açabileceğiniz anlamına geliyor. 

*Eskiden kışın beyaz giyilmez diye bir kural olsa da bu artık geçerliliğini yitirmiş görünüyor. Beyaz denim pantolonlarınızı ve skinny jeanlerinizi de gardırop raflarında tutmamanız için hiçbir sebep yok.

 

 

 

*Yazlık askılı elbiselerinizi de yine kış sezonu için yeniden oyuna sokabilirsiniz. Hırkalar, mini ceketler ve kot ceketlerle kombinleyeceğiniz bu yazlık askılı elbiseler size zengin bir kıyafet repertuarı sağlayacaktır.

*Havuç pantolonlarınızı yazlık hurçlara alırken bir kez daha düşünün deriz. Zira sıcacık ofislerde bu birbirinden şık ve keyifli havuç pantolonlarınızı pekâlâ giyebilirsiniz.

1 Yorum
  • 2022-11-25 11:10:08
  • Daria
  • Excellent thank you x

  • Cevapla

    Daria kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

992 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 18-11-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM