İşlem Sürüyor...

GAP Turu ile Güneydoğu’nun Gizemini Keşfedin!

Tarihi ve kültürel anlamda Türkiye’nin en derin, zengin ve gizemli coğrafyalarından birisi olan Güneydoğu, alternatif tatil lokasyonlarının da başında geliyor. Düzenlenen GAP turlarıyla buranın saklı güzelliklerini, kadim tarihini ve köklü geçmişini çok yakından izleyebilir ve çok güzel anılar biriktirebilirsiniz.

GAP turu ile hem bölgenin tarihi dokusunu keşfe çıkabilir, keyifli aktivitelerde bulunabilir hem de dünyanın gözde mutfaklarından birisi olan Türk ve Doğu mutfağının enfes lezzetlerini tam da yerinde tadabilirsiniz. Gastronomi açısından da son derece zengin olan Güneydoğu’da bambaşka bir aleme tanıklık edebilirsiniz.

 

 

 

GAP Turunda Neler Yapılır?

Yapacağınız GAP turlarında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan noktaları, binlerce yıllık mozaikleri, tarihi noktaları, kadim eserleri görebilir, her yöreye has eşsiz lezzetleri kendi mutfaklarında tadabilir, tüm semavi dinlerin omuz omuza sakin ve saygılı şekilde bir arada yaşayışına tanıklık edebilirsiniz.

 

 

 

GAP turu denildiğinde Nemrut Dağı, Balıklıgöl, Midyat, Medusa Cam Eserler Müzesi, Antakya Kalesi ilk akla gelen ve görülmesi gereken noktalar olarak öne çıkmaktadır. Gelin GAP turunda sizi bekleyen önemli duraklara bir göz atalım.

 

 

 

 

Şanlıurfa 

GAP Turunda neler yapılır sorusunun yanıtlarından birisi Şanlıurfa’yı keşfetmek olarak verilebilir. Burada Eski Urfa Kalesi’ni görebilir, Balıklıgöl’de balıklara yem atabilir, Harran’a ve Atatürk Barajı’na gidebilir,  şehirdeki önemli müze ve camileri gezebilir, tarihin en eski ibadet merkezi Göbeklitepe’yi ziyaret edilebilir ve kente has damak çatlatan lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

Mardin

Mardin’in kendine has, benzersiz mimari dokusu içinde, daracık sokaklarda kaybolabilir, Mardin Kalesi’ni ve Dara Harabeleri’ni ziyaret edebilir; Meryem Ana Kilisesi, Ulu Cami, Kasımiye Medresesi, Deyrülzeferan Manastırı gibi pek çok dini yapıyı gezebilir, Midyat’a uğrayabilir, telkâri takı örneklerinden satın alabilir, haşlanmış içli köfte, kızartılmış içli köfte, kaburga dolması, bademli iç pilav, kapari salatası,  Süryani şarabı ve daha pek çok lezzetin tadına bakabilir, iç iç içe geçmiş dinlerin bu sakin coğrafyasında büyülü zamanlar geçirebilirsiniz.

 

Hatay

Güneydoğu’nun bu leziz mutfağı ve zengin kültürü ile meşhur kentinde de görülecek pek çok nokta sizi bekliyor. Hatay’da Saint Pierre Kilisesi’ni, ünlü camileri ve arkeoloji müzesini gezebilir, Titus Kaya Tüneli’ne girebilir, Asi Nehri üzerindeki Demirköprü’den geçebilir, Antakya Kalesi ve surlarına çıkabilir, yöreye has geleneksel lezzetleri tadabilir, tuzlu yoğurt, biber salçası, testi peyniri, künefe, dut şurubu ve bunun gibi daha pek çok yöresel lezzet ve ürünü deneyimleyebilirsiniz.

 

 

Gaziantep

Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Dülük Antik Kenti, Medusa Cam eserler Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Müzesi gibi önemli noktaları başta olmak üzere, çarşısı ve kendine has sokakları ile Gaziantep, GAP turunun en önemli duraklarının başında gelmektedir.

 

 

 

Gaziantep denilince bu yapılar kadar sıra geceleri ve dillere destan mutfağı da akla düşüveren detayların belki de en güzelidir. Bol Antep fıstığı ile yapılan tatlıları, lahmacun ve baklavaları, kurutulmuş patlıcanları ve kebapları, eşsiz lezzetteki Antep fıstığı, kaymaklı katmer, pul biber ve zahter başta olmak üzere çeşit çeşit baharatı ile Antep mutfağını mutlaka deneyimlemelisiniz.   

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

1180 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 28-07-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM