İşlem Sürüyor...

Fransa’nın Masalsı Şehri Colmar

Colmar, son zamanlarda adını daha sık duyduğumuz, rengarenk evleri, çiçeklerle süslenmiş sokakları ve güzelliğiyle büyüleyen şehirlerden biri. Sizi adeta bir masalın içindeymişsiniz gibi hissettiren bu büyüleyici şehir, Alsace şarap yolu rotasının durakları arasında yer alıyor. Fransa’nın misafirlerine huzur veren bu sevimli kenti hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, aşağıdaki yazımızda Colmar ile ilgili detayları sizinle paylaştık.

 

 

Colmar’ın nerede olduğunu ve kente nasıl gidildiğini merak edenler için yanıtlayalım. Colmar, konum olarak Almanya sınırına hemen hemen 10 dakika uzaklıkta yer alıyor. Bu sebeple yıllar boyunca Almanya ve Fransa arasında paylaşılamamış olan Colmar’da, Almanların sayısı da oldukça yüksek. Öyle ki kentte Fransızca ile beraber Almanca da ana dil olarak konuşuluyor.

 

 

 

İstanbul’dan Colmar’a ulaşabilmenin en kolay yolu Fransa, Almanya ve İsviçre’nin ortak olarak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanını kullanmak. Bu havalimanına varmak için yaklaşık üç saatlik bir uçuş yapıyorsunuz. Üç ülke için üç ayrı çıkışı bulunan havalimanına vardıktan sonraki süreç de çok pratik. Havalimanından sonra Fransa tabelasını takip ederek, yalnızca yarım saat içinde Colmar’a ulaşabilirsiniz.

 

 

Colmar’da ne yapılır ve Colmar’da gezilecek yerler nelerdir diye merak edenler için de şehirde yapılabilecekleri anlatalım. Colmar, iyi bir planlama yaparak birkaç saatte merkezi gezilebilecek küçük bir şehir. Şehir o kadar güzel ve masalsı ki gezerken kendinizi kaybedebilir, her evin önünde fotoğraf çektirmek isteyebilirsiniz. Şehirde mutlaka görmeniz gereken noktaların başında Kafalar Evi (La Maison des Tetes) ve Pfister Evi (Maison Pfister)  geliyor. Bu iki muhteşem yapı görenleri kendine hayran bırakıyor. Eğer müze gezmekten hoşlanıyorsanız da Unterlinden Müzesi, Bartholdi Müzesi ve Oyuncak Müzesi gezi notlarınıza ekleyebileceğiniz keyifli adresler.

 

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız mutlaka uğramanız gereken noktalardan biri; Le Petite Venise (Küçük Venedik). Rengarenk evlerle çevrili, eski şehir bölgesi olan Le Petite Venise’de birbirinden güzel fotoğraflar çekecek ve unutulmaz anılar biriktireceksiniz.Şehrin taze meyve, sebze ve şarküteri ürünlerinin yer aldığı Marche Couver (Büyük Pazar), tadına doyamayacağınız Fransız ekmekleriyle de oldukça ün sahibi. Siz de Le Petite Venise’in yakınında bulunan bu tarihi pazardan alışveriş yapabilir, aldığınız ürünlerle nehir kenarında keyifli bir kahvaltı edebilirsiniz.

 

Colmar’da yapılabilecek aktivitelerden biri de Ren nehrinde tura çıkmak… Bu huzur dolu tura çıkmak isterseniz Saint Pierre köprüsüne ulaşarak günlük düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz. Bu tekne turları ile Ren nehrinde bir tur atmak yaklaşık otuz dakika sürüyor. Şehrin girişinde karşılaşacağınız Özgürlük Heykeli’nin de tatlı bir öyküsü var. Gördüğünüz ilk an kendinizi New York’ta hissettiren bu heykelin orada bulunma sebebi; heykelin tasarımcısı olan Bartholdi’nin Colmar doğumlu olması. İşte bu yüzden şehrin girişinde eserinin bir kopyası yer alıyor.

 

Colmar, yılın her döneminde ayrı bir güzel oluyor. Bahar ve yaz aylarında daha rahat gezilebilir olsa da özellikle yılbaşı döneminde Colmar, daha da büyüleyici bir şehre dönüşüyor. İşte bu sebeple siz de bu masalsı şehri yılbaşı döneminde ziyaret ederseniz Avrupa’nın en iyi Noel pazarlarından birine ev sahipliği yapan Colmar’ın sihirli atmosferine şahit olabilir, farklı yiyecekler tadabilir ve sıcak şarap içebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

8932 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 04-09-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM