İşlem Sürüyor...

Festivaller Kenti Antalya

Turizmdeki canlılığı ve doğal güzelliğiyle her yıl milyonlarca tatilciyi büyüleyen Antalya, festivaller ve özel günlerde düzenlenen etkinlikleriyle de adından sıkça söz ettiriyor.

Antalya Film Festivali

Antalya denince ilk akla gelen festival, hiç şüphesiz ki Altın Portakal Film Festivali... 2015’ten sonra Uluslararası Antalya Film Festivali adını alan ve “Türkiye’nin Oscar”ı olarak kabul gören etkinlik, 1964 yılından beri Türkiye ve dünya sinemasının ünlü isimlerini kentte ağırlamaya devam ediyor. Bu yılın sonbaharında 56’ncısı düzenlenecek festival, Türkiye’nin en uzun soluklu ve prestijli sanat etkinliği. Geleneksel hale gelen korteji ve merakla beklenen ödülleriyle dikkat çeken festival, her yıl öne çıkan filmlerden oluşan bir seçkiyle sinema tutkunlarına merhaba diyor.

Sonbaharda Edebiyat

Antalya’daki Olympos Antik Kenti, Rhodiapolis Antik Kenti ve Akdeniz Üniversitesi’nin Adrasan Sosyal Tesisleri, sonbahar aylarında Uluslararası Kültür ve Edebiyat Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl ilk kez düzenlenen festival, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden şair, yazar ve sanatçıları konuk ediyor. İlk yılında yerli ve yabancı 30 şairin bir araya geldiği ve Olympos Mitolojik Minyatür Sergisi’nin yer aldığı festival, bu yıl 6-10 Eylül günleri arasında renkli bir programla açılış yapacak.

Yaylada Yaz Şenlikleri

Feslikan Yaylası’nda düzenlenen yaz şenlikleri, her yaz ünlü sanatçıların konserleriyle başlayıp güreş müsabakalarıyla sona eriyor. Antalya’dan 1850 metre yükseklikteki yayla serinliğinde gerçekleşen festivalde eğlence tutkunları, gün boyu müziğin ritmine kendilerini kaptırıp dans ederken, ata sporunun kıran kırana geçen karşılaşmalarıyla heyecan yaşıyor. Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl Temmuz ayında 22’ncisi düzenlenecek olan Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri, katılımcıları yine geniş bir programla karşılayacak.

Dünyanın Lezzetleri

Uzak Doğu’dan Orta Asya’ya Avrupa’dan Kuzey Amerika’ya farklı coğrafyalara özgü yemek kültürlerinin buluştuğu “Uluslararası Sokak Lezzetleri Festival”, 6-9 Haziran tarihlerinde, 15 ülkeden 100 farklı mutfak ve 200’ün üzerinde lezzeti Antalya’da buluşturuyor. Dünyada birçok ülkede örnekleri bulunan bu ilgi çekici organizasyon, dört gün boyunca 12.00’den 23.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak. Geçtiğimiz yıl ziyaretçilerin merak ettikleri lezzeti tadabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde, şeflerin yönetiminde yemek yarışmaları, lezzet sunumları, sokak sanatçılarının gösterileri, konserler ve gün boyu sürecek aktiviteler yer alacak.

Fotoğraf Çalıştayı

Nisan ayında ilk kez düzenlenen Barut Hotels Fotoğraf Sanatçıları Buluşması, Fotoğraf Çalıştayı ile başlayıp sanatçıların sergisiyle sona erdi. Acanthus & Cennet Barut Hotel sponsorluğunda Side’de gerçekleşen Fotoğraf Çalıştayı sırasında, Side temalı çok sayıda eser ortaya çıktı.

Festivalin Şefleri

İlklerin oteli Akra Barut, dünyanın önemli şeflerini “Meze Festivali”nde buluşturuyor. Bu yıl üçüncüsü yapılacak festivalde yerli ve yabancı lezzet müdavimlerini ağırlayacak olan Akra Otel, gastronomide önemli bir yeri olan meze kültürünü dünyaya tanıtıyor. Usta ellerden çıkan festival, Antalya’nın hem yemek kültürüne hem de turizmine yeni bir soluk katıyor.

Akra Sohbetleri

Birbirinden seçkin konu ve konuklarıyla şimdiye kadar 38 kez düzenlenen Akra Otel’in Akra Talks etkinlikleri, Antalya’ya büyük bir ivme kazandırdı. Düzenlendiği ilk günden bu yana büyük bir beğeniyle takip edilen Akra Talks, sürpriz konu ve konuklarıyla bu sezon da yine dopdolu geçmeye devam edecek.

0 Yorum

Yorum Yap

2763 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 24-12-2019
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM