İşlem Sürüyor...

Evde Yapılacak 10 Aktivite

Evde kalmanın en güvenli seçenek olduğu şu günlerde, vaktinizi en iyi şekilde değerlendirebilmeniz için ruh ve beden sağlığınıza iyi gelecek, aynı evi paylaştığınız aile üyeleriyle beraber keyifli anlar yaşayabileceğiniz aktiviteleri sizin için derledik. “Evde Yapılacak 10 Aktivite” listemizden yararlanarak siz de bu dönemi olabildiğince rahat ve verimli geçirebilirsiniz.

Evde Piknik

Piknik yapmaya bir çoğumuz bayılırız. Özellikle de çocuklar için eğlenceli olan bu aktiviteyi evlerinize taşımaya ne dersiniz? Eğer cevabınız olumlu yöndeyse, öncelikle evde piknik yapmak için yere örtü serebileceğiniz uygun bir alan seçin. Ardından dilediğiniz çeşitte yiyecek ve içecekleri, serdiğiniz örtünün üzerine yerleştirin. Dilerseniz fonda müzik çalabilir hatta tercih ettiğiniz bir müzik uygulamasından doğa sesleri temasını seçerek, kendinizi ormanda piknik yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ev halkı olarak yapacağınız bu piknik sayesinde beraber hoş vakit geçireceksiniz.

 

Karaoke Gecesi

Hayatımızın pek çok anında ihtiyaç duyduğumuz müziğe, evin içinde aktivite yaratmak istediğimiz zamanlarda da başvurabiliriz. Mesela şarkıların sözsüz hali olan karaoke sayesinde evde hoş bir zaman geçirebilir, şarkıları doğru söylemeye çalışırken ailece keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Karaoke gecesi düzenlemek istiyorsanız, özel bir karaoke setine sahip olmanız da şart değil. Bunun için başvurabileceğiniz en kolay yöntem, internet üzerinden arama motoruna dilediğiniz şarkı ismini yazıp sonuna “karaoke” sözcüğünü eklemek olacaktır.

 

Online Buluşma

İnternet çağında yaşıyor olmanın en büyük avantajlarından biri de artık insanların iletişim kurmak için aynı ortamda bulunma zorunluluğunun olmamasıdır. Çeşitli uygulamalar sayesinde evinizde arkadaşlarınızla, akrabalarınızla görüntülü konuşma yapabilir, kamera karşısında kahve içerek sohbet edebilir ve bu esnada beraberlik duygusunu paylaşabilirsiniz. Aynı anda birden fazla kişiyle de görüntülü konuşma imkanı sunan bu uygulamalar; size yakınlarınızla bir araya gelmenin keyfini yaşatacak ve içinizdeki yalnızlık hissini ortadan kaldırarak sosyalleşmeyi sağlayacaktır.

 

Çocuklu Aileler İçin Evde Saklambaç

Evde dört duvar arasında sıkılan çocuklarınızı eğlendirebilmek için başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden biri, onlarla beraber oyun oynamaktır. Günümüzde çocuklara yönelik bir sürü oyun seçeneği olsa da saklambaç; ebeveyn olarak sizin de dahil olabileceğiniz ve evin sunduğu saklanma imkanlarından yararlanarak oldukça keyif alabileceğiniz bir oyundur. Evde saklambaç oynayarak, hep beraber heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz.

 

Film

Okulda ya da işteyken, yoğunluktan bunaldığımız zamanlarda çoğumuzun aklından “Boş bir vaktim olsa da koltuğa uzanıp güzel bir film izlesem” fikri geçmez mi? Artık evin içinde bol zamanınız olduğuna göre uzun zamandır izlemek istediğiniz, gösterimini kaçırdığınız, merak ettiğiniz, sevip bir daha izlemek istediğiniz filmleri seyredebilir ya da film önerileri yapan bir siteden yardım alarak yepyeni maceralara atılabilirsiniz. Aynı önerimiz diziler için de geçerli. Bu süreçte sevdiğiniz türde diziler izleyebilir ya da bambaşka türde yeni diziler keşfedebilirsiniz.

 

Kitap

Kitaplara gömülmenin tam zamanı! Kitap okumak, ufkunuzu açmanın yanı sıra ruhunuzu dinginleştirecek etkiye sahiptir. Günlük hayatın koşuşturması içinde yeterince vakit ayıramadığınız ya da okumaya hiç zaman bulamadığınız kitaplarınıza dönüş yapabilir, onlar sayesinde zihninizi enginleştirebilirsiniz. Tek başınıza yaptığınızda kafa dinleyebileceğiniz bu aktiviteyi, dilerseniz de okuma saatleri düzenleyerek evde ailece paylaştığınız keyifli bir ana dönüştürebilirsiniz.

 

Kutu Oyunları

Aile üyeleriyle beraber eğlenceli vakit geçirmeyi sağlayan en iyi seçeneklerden biri de kutu oyunlarıdır. Tercihinize göre öğretici bir kutu oyunu seçerek birlikte yeni bilgiler öğrenebilir ya da kıyasıya mücadele edeceğiniz kutu oyunlarıyla aile içinde bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Seçiminiz ne olursa olsun, her zevke hitap edebilen kutu oyunları ile vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

 

Egzersiz

Uzun süre evde durmak beraberinde hareketsizliği de getiriyor. Bu yüzden evde düzenli şekilde egzersiz yaparak, vaktinizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Nasıl mı? İnternette spor hocaları tarafından çekilmiş videoları izleyebilir, halınızın üstüne bir havlu ya da mat sererek yoga, pilates hareketleri uygulayabilir, hiçbir alete gerek kalmadan sadece kendi vücut ağırlığınızı kullanarak çeşitli egzersizler yapabilirsiniz.

 

Temizlik

Günlük hayatınızda dikkat etmeniz gereken temizliğin dışında bunu bir aktiviteye dönüştürerek dip bucak bir temizlik yapabilirsiniz. Salon, yatak odası, mutfak gibi günlük yaşam alanlarınızda uygulayabileceğiniz bu temizliğe örnek olarak; buzdolabının içini silebilir, eskiyen yiyecekleri kontrol edebilir ya da dolabın içini yeniden organize edebilirsiniz. Evinizde yapacağınız derinlemesine temizliğin ardından kavuşacağınız rahatlık ve arınma hissi size iyi gelecek.

 

Uzun Süredir Bekleyen İşlerin Toparlanması

Herkesin uzun süredir yapması gereken ancak bir türlü başlama fırsatı bulamadığı işler vardır; kıyafetlerin düzenlenmesi, telefonun hafızasını dolduran gereksiz fotoğrafların silinmesi gibi... Bu tür işler için artık bolca vaktiniz var. Örneğin gardırobunuzu yeniden düzenleyebilir, kullanmadığınız kıyafetlerinizi ayırarak ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak üzere poşetleyebilirsiniz. Bir yandan bu paylaşım duygusu kalbinize iyi gelirken, diğer yandan uzun süredir yapmayı ertelediğiniz bir işi tamamladığınız için kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

 

 

3 Yorum
  • 2020-03-29 02:54:27
  • süleyman
  • Çok ince düşünmüşsünüz. Teşekkürler.

  • Cevapla

    süleyman kişisinin yorumunu yanıtla

  • 2020-04-15 20:08:50
  • Julie Mayo
  • Good ideas to keep us occupied. The best thing that we have done is to book our next years holiday with you, at Barut Hemera where we stayed last year. Having just had our wedding and honeymoon cancelled for this year (and to now be next year instead), booking a holiday at a place we love has lifted our spirits no end. Just now got to wait 18 months to visit!

  • Cevapla

    Julie Mayo kişisinin yorumunu yanıtla

  • 2020-04-20 20:29:14
  • e.w benedic
  • goede ideen

  • Cevapla

    e.w benedic kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

6657 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 25-03-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM