İşlem Sürüyor...

Ekim’de Gezilecek Yerler

Ekim'de gezilecek yerler, sonbaharın renklerine sahne olan birçok tatil rotası sunuyor. Tenhalaşan ortamlar, kızıla boyanmış bitki örtüsü, terletmeyen serin hava ve romantik kareler yakalamak için ideal bir gün ışığının hakim olduğu Ekim ayı, tatil için mükemmel bir fırsat olabiliyor. Deniz suyunun da henüz soğumadığı Ekim ayında, sakin koylarda ve sahillerde harika bir deniz tatili  yapabilirsiniz.

 

 

 

Kalabalık ortamlardan ve sıcak havadan hoşlanmayanların sakin ve huzurlu rotalarda tatil yapabileceği ideal bir ay olan Ekim’de, yurt içinde ve yurt dışında son derece keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Sonbaharın en güzel aylarından biri olan Ekim’de tatile nereye gidilir sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımızı inceleyebilir ve Ekim’de gezilecek yerler hakkında bilgi alabilirsiniz. 

 

 

 

Ekim'de Denize Girilecek Yerler

Side

Ekim’de gezilecek yerler konusunda fikir arayışında olanlar için Side ideal bir seçenek olabilir. Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı tatil beldesi Side, tarihi ve doğal güzelliği, sığ ve kumlu denizi ile yaz sonunda da deniz keyfi yapmak isteyenlerin uğrak yeri olarak öne çıkıyor. 

 

 

Ekim ayında deniz tatili için ideal bir seçenek olan Side’nin birbirinden güzel plajlarında masmavi, ılık denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Burada gönlünüzce sakin ve huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Konaklama imkanlarının da bir hayli fazla olduğu ve konforlu otelleri ile dikkat çeken Side’de kış öncesi enerji depolayabilirsiniz.    

 

 

 

Fethiye 

Ekimde denize girilecek yerler arasında bulunan Fethiye, ideal bir tatil noktası olarak yer alıyor. Açık maviden laciverte kadar mavinin en güzel tonlarını barındıran Fethiye, Ekim ayında size mükemmel bir tatil ortamı vadediyor. Eşsiz güzellikteki doğası, tertemiz plajları ve koyları ile Fethiye’de keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

 

 

Kemer 

Antalya iline bağlı turistik bir belde olan Kemer, Ekim ayında en sıcak tatil yerleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kemer, tarihi ve doğal güzellikleri, tertemiz plajları ve dinlendirici atmosferiyle Ekim’de de keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. 

 

 

 

Yaz sezonuna göre oldukça tenhalaşan kumsallarda deniz keyfi yapabilir, gün batımlarında Kemer’in doğal güzelliklerinin seyrine dalabilirsiniz. Ekim’de gezilecek yerler arasında konaklama açısından da son derece ideal bir lokasyon olan Kemer’de kendinize harika bir yaz sonu tatili hediyesi verebilirsiniz.

 

 

 

 

Ekim'de Yurt Dışında Nereye Tatile Gidilir?

Bunaltıcı yaz sıcaklarından hoşlanmayan ve tatil için sonbahar aylarının gelmesini bekleyenler için yurt dışı seyahatleri, son derece cazip seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. Deniz tatilinden ziyade farklı coğrafyalarda bulunmak ve farklı ülkeler görmek isteyenler için sonbaharda gidilecek pek çok rota bulunuyor.  

 

 

Prag

Ekim ayında hangi ülkeye gidilir sorusuna ilk verilecek yanıtlardan biri Prag oluyor. Bu romantik ve masalsı şehri, yılın her mevsiminde apayrı bir güzellikte görebilirsiniz. Prag, kendine has mimarisi ve görkemli binalarıyla Ekim ayında en güzel zamanlarını yaşıyor diyebiliriz. Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla, turist yoğunluğunun da azaldığı Ekim ayında Prag sokaklarında gönlünüzce dolaşabilir, bu masalsı şehrin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

 

 

Roma  

Dünyanın en tarihi şehirlerinden biri olan Roma, Ekim’de gezilecek yerler arasında görülmeye değer bir atmosfere sahip. Sonbaharda tarihi binaların çok daha güzel göründüğü ve tüm şehrin adeta bir masal şehri havası kazandığı Ekim ayında, devasa yapıları, heykelleri, çeşmeleri, görkemli ve anıtsal binalarıyla Roma’ya hayran kalacaksınız. 

 

 

Barselona 

Akdeniz ikliminin sıcaklığını her köşesinde hissedeceğiniz şehirlerden biri olan Barselona, Ekim ayında da cazibesinden hiçbir şey kaybetmiyor. Kendine özgü mimarisi ve dünyaca ünlü yapılarıyla göz dolduran Barselona, gastronomik açıdan da zengin seçenekler sunuyor. Çok özel tarihi binaların yer aldığı bu özel şehirde, romantik ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.   

 

 

Ekim'de Gidilecek Kamp Alanları

Kamp yapmayı seviyor ve bunu sonbaharda yapmaktan keyif alıyorsanız, ülkemizde çok sayıda yer alan kamp alanından birini tercih edebilirsiniz. 

  • Antalya - Adrasan
  • Tekirova - Phaselis 
  • Manavgat - Köprülü Kanyon
  • Fethiye - Kabak Koyu
  • Fethiye - Darboğaz 
  • Marmaris Çetibeli Orman Kamp Alanı
  • Silifke Eğribük Koyu (Barbaros Koyu - Adası) 

Ekim’de gezilecek yerler arasında bulunan bu lokasyonlar, size doğayla baş başa, huzurlu ve doğal bir kamp tatili imkanı sunuyor. 

 

Ekim'de Tek Başına Gidilecek Yerler

Tek başına seyahat etmek kimi insana sıkıcı gelse de kimisi için son derece keyifli ve heyecan verici bir deneyim. Tamamen özgür ve kendi isteklerinize göre hareket edebileceğiniz bir tatil hayal ediyorsanız gideceğiniz lokasyonları da önceden araştırmanız gerekiyor. Hem güvenli hem de keyifli bir tatil için aşağıda verilen rotaları tercih edebilirsiniz.

 

 

  • Eskişehir
  • Çanakkale
  • Antalya

 

 

 

Eskişehir

Eskişehir, yüksek enerjisi, cıvıl cıvıl ortamı, genç nüfusu ve Avrupai havası ile tek başınıza gezebileceğiniz şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. Porsuk Çayı etrafındaki kafeler, Adalar’da yürüyüş, Odunpazarı Evleri, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı ilk akla gelen rotalar olarak yer alıyor. Tek başınıza tatil yapabileceğiniz bu keyifli şehri, yürüyerek keşfedebilir ve harika bir vakit geçirebilirsiniz. 

 

 

Çanakkale

Her köşesinde şanlı bir tarihin izleri olan Çanakkale, sakin, huzurlu ve güvenli ortamıyla, tek başına tatil yapmak isteyenler için ideal bir rota olarak gösteriliyor. Eşsiz doğası ile adından söz ettiren Çanakkale’de hem tarihi hem de turistik bir gezi yapabilirsiniz. 

 

 

 

Antalya 

Akdeniz ikliminin etkisinde olan Antalya’da, Ekim ayında üşümeden ve terlemeden çok keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Tek başınıza tatil yapabileceğiniz en ideal şehirlerden biri olan Antalya’da yapılacak çok şey bulunuyor. Saklıkent, şelaleler, Konyaaltı plajında yer alan kafeler, Kaleiçi, antik kentler, Arkeoloji Müzesi ve daha pek çok rotada vaktin nasıl geçtiğini anlamadan oldukça keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Yolunuz İzmir’e düşerse, İzmir’de Gezilecek Yerler konulu yazımız da size ilham verebilir. 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

570 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 17-10-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM