İşlem Sürüyor...

Ege'nin İncisi İzmir'de Gezilecek Yerler: 10 Görkemli Mekan

Ege Bölgesinin modern, güzel şehirlerinden biri olan İzmir, tarihi mirası, mutfağı, kültürel dokusu ve İzmir’de gezilecek yerleri ile yerli, yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Sahip olduğu bu özelliklerden dolayı İzmir, sıkça "Ege'nin incisi" olarak da adlandırılıyor. 

 

 

 

 

İzmir’de gezilecek yerler, tadılacak lezzetler, biriktirilecek anılar oldukça fazla. Arkeolojik kalıntıları, masmavi denizi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan İzmir’in ilçeleri de en fazla turist çeken lokasyonlar olarak öne çıkıyor. İzmir’de yapılacaklar listesi bu güzel şehri keşfetmek isteyenlere fikir verici olabilir. O halde "İzmir'de nereler gezilir?" sorusunun yanıtını birlikte keşfetmeye ne dersiniz? Hazırsanız başlıyoruz!  

 

 

İzmir

Aydın, Manisa, Balıkesir, Ege Denizi ve Ege Adaları ile çevrili olan İzmir, gelişmiş sanayisi ve nüfusu ile Türkiye’nin 3. büyük şehri olma özelliğini taşıyor. Turizmin yanı sıra işlek bir ticaret merkezi de olan İzmir, İyon kültürünün izlerini taşıyan antik kalıntıları ile dikkat çekiyor.

 

 

Eski adı Smyrna olan kent, çağdaş, modern ve yüzü batıya dönük duruşuyla Türkiye’yi çok farklı bir noktaya taşıyor. Akdeniz ikliminin etkisi altında olan İzmir ve ilçeleri yaz mevsimi geldiğinde, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken bir destinasyon haline geliyor. Ege’nin incisi İzmir gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir altyapıya sahip. Bu şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka görmelisiniz dediklerimize bir göz atalım.

 

 

Kordon  

İzmir denildiğinde ilk akla gelen sembol kelimelerden biri olan Kordon, özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl görünümüyle öne çıkan bir sahil şeridi olarak yer alıyor. Alsancak semti sınırları içinde yer alan Kordon, her yaz yerli halk ve turistlerin adeta akınına uğrayarak son derece renkli görüntülere sahne olur. Bu nedenle Kordon, şehre seyahat eden herkesin İzmir’de gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alır.

 

Geniş bir yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve yeşil alanlarla dolu bir sahil şeridi olan Kordon, aynı zamanda düzenli olarak etkinlikler, konserler ve festivaller için bir platform olarak kullanılır. Bu nedenle ziyaretçilere çeşitli etkinliklerin tadını çıkarma fırsatı sunar. “Kordon’da buluşmak” ifadesinin doğuşu da buradan gelir. Bir buluşma ve sosyalleşme alanı olan Kordon’da tertemiz havayı teneffüs ederek yürüyüş yapabilir, kafe ve restoranlarda masmavi denizi izleyerek bir şeyler yiyip içebilir ve keyifli saatler geçirebilirsiniz.     

 

 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi 

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir’de gezilecek yerler listesinde öne çıkan ve şehrin sembolü haline gelen bir caddedir. Trafiğe kapalı olan bu cadde, restoranları, kafe ve barları, kitapçı dükkanları ile öne çıkar. Eski adı “Mesudiye Caddesi” olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, çoğu kez renkli etkinliklere de sahne olmaktadır.  

 

 

Gazi Kadınlar Sokağı

Alsancak’ta bir ara sokak olarak yer alan Gazi Kadınlar Sokağı, disko, pub ve karaoke barları ile öne çıkıyor. İzmir gezilecek yerler listesi içine mutlaka eklenmesi gereken bu sokakta, yaz aylarında eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. 

 

 

Kemeraltı Çarşısı

İzmir'de gezilecek yerler listesinde adı sıkça geçen Kemeraltı Çarşısı, Konak ilçesinde konumlanır. Köklü bir tarihi geçmişi olan bu çarşı, İzmirlilerin en uğrak yerlerinden biri olarak da bilinir. Türk el sanatları ürünlerinin satışa sunulduğu Kemeraltı Çarşısı’nda kafeler, mağazalar ve iş merkezleri ortama enerji katar. Kemeraltı Çarşısı’na gittiğinizde Egenin Meşhur Yemeklerini deneyimleyebileceğiniz birçok restoranı da ziyaret edebilirsiniz. 

 

Dario Moreno Sokağı

İzmir’in simgesi haline gelmiş kent figürlerinden biri olan Tarihi Asansör’ün giriş kısmında yer alan Dario Moreno Sokağı, şehre gelen turistlerin ilgisini çeken noktaların başında gelmektedir. İzmir görülmesi gereken yerler listesinde adı sıkça geçen bu sokakta yer alan kafeler, restoranlar ve renkli mekanlar sayesinde kentin kendine has enerjisini de hissetmiş olursunuz. İzmir sokakları içinde en favori sokak olarak tabir edilen Dario Moreno Sokağı, hem eğlenceli hem de romantik atmosferi ile sizi cezbetmeyi garanti ediyor.

 

İzmir Saat Kulesi

İzmir’in tam kalbinde yer alan ve kentin en önemli sembolü sayılan Saat Kulesi, II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında 1901 senesinde yaptırılmıştır. 25 metre yüksekliğindeki bu tarihi kule, İzmir’in en canlı ve hareketli haline tanıklık eder. Aynı zamanda bir buluşma noktası da olan İzmir Saat Kulesi, İzmir tarihi yerler listesinde kendine daima yer bulur.

 

Tarihi Asansör

İzmir tarihi ve turistik yerleri arasında en dikkat çeken turistik noktalardan biri olarak Tarihi Asansör yer alır. 1942’de el değiştiren bu tarihi yapı, 1983’te İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlanmış, 1985’te restorasyon görmüş ve 1993’te hizmete açılmıştır. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken yerler arasında olan Tarihi Asansör’ün üst katında yer alan restoran, kafe ve seyir terasında keyifli saatler geçirebilirsiniz. Şehri kuşbakışı gören Tarihi Asansör, haftanın 7 günü 08.00 - 24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlar. 

 

Kızlarağası Hanı

Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan Kızlarağası Hanı, Kemeraltı Çarşısı’nın içinde dikkatleri kendine çeken bir yapıdır. Yaklaşık dört bin metrekare alana yayılan, dikdörtgen planlı bir han olan Kızlarağası Hanı, günümüzde turistik bir çarşı olarak yer alır. Burada el sanatları ürünleri, gümüş takı, halı, kilim, kıyafet ve hediyelik eşya satan dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca bir soluklanma molası vererek çayınızı ve kahvenizi keyifle yudumlayabilirsiniz. 

 

Kültürpark İzmir

Kültürpark, İzmir’de kafa dinlemelik yerler arasında dikkat çeken bir dinlenme alanıdır.  Sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan Kültürpark'ta envai çeşit bitki ve ağacın yanı sıra sanatsal yapılar ve spor tesisleri yer alır. Şehrin en önemli sosyalleşme platformları arasında sayılan bu mekan ayrıca İzmir Enternasyonal Fuarına da ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür.

 

 

Atatürk Müzesi

Atatürk Müzesi, 1941 yılında, Atatürk'ün İzmir'e olan ziyaretlerinin anısını yaşatmak ve onun mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyaları, fotoğrafları ve diğer tarihi belgelerin sergilendiği bu müzeyi ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Ege Bölgesinde dikkat çekici bir diğer turistik nokta olan Didim’e yolunuz düşerse Didim Denizi ve Koyları ile Unutulmaz Bir Tatil Deneyimi başlıklı yazımızı rehber olarak alabilirsiniz. 

 

 

1 Yorum

Yorum Yap

1685 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 27-09-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM