İşlem Sürüyor...

Her Spor Tutkununun İzlemesi Gereken En İyi Spor Filmleri

Bazı spor filmleri, ilham verici olduğu kadar attığımız adımları ve düşüncelerimizi değiştirme gücüne de sahiptir. Yazımızda birçoğu gerçek olaylara dayanan ve birçok farklı türü bir araya getirdiği için başarı yakalayan yapımları sizinle paylaştık. İşte her spor tutkununun izlemesi gereken en iyi spor filmleri…

 

 

 

 

Mucize

Spor tarihinin en büyük zaferlerinden birini konu alan filmde Kurt Russell baş antrenör Herb Brooks'u canlandırıyor. 1980 Kış Olimpiyatları'nda Amerikan hokey takımı, Sovyetler Birliği ile karşı karşıya geliyor ve onları 4-3 mağlup ediyor. Film bu özelliğiyle tüm zamanların en büyük Amerikan zaferlerinden birine değiniyor.

 

 

Rocky

Rocky filmlerinin hepsi birbirinden farklı bir hikayeye sahiptir. Philly'den bir boksörün şampiyonluk şansını yakalamasını konu alan filmde Rocky, antrenörü Mickey, eşi Adrian, kayınbiraderi Pauly ve arkadaşlarının yardımıyla şampiyonluğu kazanır ve tüm zamanların en büyük dövüşçülerinden biri olur. Apollo Creed, Clubber Lang, Ivan Drago ve Tommy Gunn ile Mason Dixon'ı yenen Rocky Balboa, en büyüklerden biri haline gelir ve lakabı olan İtalyan Aygırı'nın hakkını verir.

 

 

Rudy

Filmde Sean Austin, İrlanda'da fakir bir evde büyüyen ve Notre Dame Üniversitesi'ne gitmeyi hayal eden Rudy Ruettiger'ı canlandırıyor. Rudy hayatının her günü çok çalışmak zorundadır. Üç kez reddedildikten sonra nihayet Notre Dame Üniversitesi'ne kabul edilir ve ardından futbol denemeleri için hazırlanır. Başaramayacağını düşünen herkese inat durmadan çalışan Rudy sonunda amacına ulaşır.

 

 

Remember the Titans

2000 yılında yeniden gösterime giren Unutulmaz Titanlar filmi Virginia’da Williams futbol takımını konu alıyor. 1970'lerdeki hayatı yaşamanızı sağlayan ve ırkçılığa değinen filmde baş antrenör Herman Boone (Denzel Washington) takımını Pennsylvania'daki bir eğitim kampına götürür. Onlara ırkçılığın durması gerektiğini ve oyuncuların başarılı olmak için bir takım gibi davranması gerektiğini gösterir. Önde gelen savunma oyuncuları Julius Campbell ve Gerry Bertier ilk başta birbirlerine tahammül edemeseler de sonunda kardeş gibi olur. Ekiplerini bir araya getiren ve onlara mükemmel olmaları için ilham veren sahneler paylaşırlar. Bertier bir araba kazasında ölür. Ancak takım mükemmel bir sezon geçirir ve eyalet şampiyonluğunu kazanır.

 

The Sandlot

Sandlot, sadece beyzbol oynamayı ve birbirleriyle takılmayı seven bir grup çocuk hakkındadır. İçlerinden birinin başı belada olduğunda, bütün grup ona yardım etmek için bir araya gelir. Film bu küçük çetenin Babe Ruth imzalı beyzbol topunun arka bahçeye kaçması ve o bahçede Canavar isimli bir köpeğin yaşaması yüzünden başlarına gelen komik hikayeyi konu alıyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

1594 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 06-04-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM