İşlem Sürüyor...

Dinlendirici Bir Hafta Sonu Tatili için Seyahat Rotaları

Yorucu ve stresli geçen bir haftanın sonunda hafta sonunda bir dinlenme kaçamağı arayışında olanlar için sakin, dingin ve huzur verici bazı rotalara işaret etmek istedik. İki gün bile olsa hem bedensel hem de zihinsel yorgunluğu alan; yeni haftaya zinde, enerjik ve yenilenmiş şekilde başlamayı sağlayan bu mimi tatiller sayesinde yıl ortasında bile enerji depolamak ve tazelenmek mümkün.

 

 

 

Dağı, denizi, ırmağı, doğal güzellikleri, kısacası zengin kültürel dokusu ve renkli coğrafyasıyla Türkiye’nin neresinde olursanız olun bu tür hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz pek çok lokasyon bulunuyor. İşte hafta sonu tatili için nereye gidilir ya da iki günlük tatil için nereye gidilir sorularının yanıtı olabilecek bazı varış noktalarını sizler için derledik.

 

 

 

Kısa Bir Tatil için Nereye Gidilir?

Kapadokya/Nevşehir

Yaz, kış, bahar demeden hemen her mevsimde gidilebilecek noktalardan birisi olan Kapadokya, büyüleyici ve alışılmışın dışındaki coğrafi özellikleri ile hafta sonu tatil kaçamağı için de son derece uygun bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

 

 

 

1985 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne dahil edilen Kapadokya İç Anadolu Bölgesi’ndeki en ideal gezi beldelerinden birisi olarak da tanımlanabilir. Dünya mirası olan ve tüm dünyanın ilgiyle izlediği Kapadokya, dinlendirici bir hafta sonu tatili için ideal bir durak olabilir.

 

 

 

 

Balonla seyahat, Peri Bacaları, Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Uçhisar ve yeraltı şehirleri görülmeye değer olan Kapadokya’daki en eşsiz deneyim de kuşkusuz dev balonlarla engin semada kuş misali süzülmek oluyor. 

 

 

 

 

Ayvalık/Balıkesir

Balıkesir’e bağlı şirin bir ilçe olan Ayvalık popüler olmasına rağmen bozulmamış doğası, minyatürü andıran butik özelikleri, daracık sokakları, taştan Rum evleri, samimi ve misi gibi sakızlı kurabiye kokan sokakları, pastaneleri, kabak çiçeği dolması, beldeye has leziz tostu, papalina balığı ve plajlarıyla hafta sonu tatillerinin en revaçta rotalarından biri olarak şöhretini koruyor. Buraya gelmişken Cunda Adası’na da gidebilir, Tarihi Taş Kahve’de damla sakızlı kahve içebilir, harika fotoğraflar çekebilir ve dinlenmiş olarak yeni haftaya giriş yapabilirsiniz.

 

Olimpos/Antalya

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir yerleşim olan Olimpos modası hiç geçmeyen bir rota olarak tatil tutkunlarının en sevdiği lokasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Bakir doğayla kucak kucağa bir nokta olan Olimpos’ta denize girebilir, yamaç paraşütü, rafting, tüplü dalış ve ATV gezileri yapabilir, tekne turlarına katılarak engin mavilikte gözlerinizi ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

 

 

Caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtlama bölgesi olan Olimpos sadece deniz ve güneşten oluşan gündüz aktiviteleri ile değil hareketli ve renkli gece yaşamı ile de ünlü bir lokasyon olarak tam da dinlenmek ve enerji depolamak isteyenlerin ideal destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor.

 

 

 

Datça/Muğla

Temiz plajları, masmavi denizi, derin ve köklü tarihi ile sakinlik arayanların en sevdiği ve alışkanlık yapan rotalardan birisi olan Datça hafta sonu tatili için de son derece elverişli bir alternatif olarak listeye alınabilir. Buradaki Knidos Antik Kenti’ni de ziyaret ederek kadim zamanların gizemli soluğunu hissedebilirsiniz.

 

 

 

Ovabükü mevkiinde yöreye has enfes gözlemelerden tadabilir, Eski Datça denilen bölgedeki Arnavut kaldırımlı yolda yürürken kendinizi bambaşka bir zamana ve döneme ait hissedebilirsiniz. Tatilin olmazsa olmazı fotoğrafları ise beldeye 8 kilometre uzaklıktaki Datça Kızlan Yel Değirmenleri mevkiinde çektirebilirsiniz. Tarihi, doğası, dokusu, denizi ve kendine has lezzetleri ile Datça kısa ama dinlendirici bir hafta sonu tatili için mükemmel bir adres olabilir.

0 Yorum

Yorum Yap

1232 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 28-07-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM