İşlem Sürüyor...

Bir Hayvanla İnsanın Dostluğundan En Çok Beslenen İnsandır!

Bir okurumuzun 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ile ilgili kaleme alıp tarafımıza gönderdiği yazısını, bu yılın 4 Ekim yazısı olarak yayınlamaya karar verdik. Okurumuza bu anlamlı yazıyı bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Yaşama renk katan, hayatımızın ve doğanın ayrılmaz parçası olan hayvanların günü kutlu olsun…

 

Merhaba,

Bir güzel gün daha geldi çattı. Bugün hayatımızı, sokaklarımızı güzelleştiren, bize mutluluk ve pozitif enerji veren dostlarımız, hayvanların günü. Bir hayvan sever için bir gün değil, her gün hayvanları koruma, sevme günüdür. Gerçek bir hayvan sever 365 gün onları düşünür, koruyup kollar.

Size hayvanlarla ilgili farkındalığımın gelişmesinde büyük öneme sahip olan köpeğimden bahsetmek istiyorum. 21 yaşındaydım. Hep bir köpeğimin olmasını istiyordum, nasıl bakılır, beni neler bekliyor bilmeden hayatıma giriverdi. Çok sevdiğim bir ailenin köpeğinin 5 yavrusundan biriydi, sona kalmıştı, çünkü diğer yavruların aksine, yüzünün sol tarafı siyahtı. Yavruları görmeye gelenler içlerinden seçiyor, sıra korsan kızıma gelince bembeyaz olmaması nedeniyle ona burun kıvırıyordu.

İyi ki onu seçmemişler, birlikte harika bir hayat yaşadık.

Bir hayvanınız olduğunda insanlar sizin ona baktığınızı düşünür, size ne kadar fedakâr olduğunuzdan hatta bir de sokak hayvanlarına bakıp onları besliyorsanız melek gibi olduğunuzdan bahsederler. Bilmezler ki bir hayvanla insanın dostluğundan en çok beslenen insandır!

Ben can dostuma yuva, sevgi, yemek, ilgi verdim. O ise bana kendini adadı. Beklentisiz ve yalnızca ben olduğum için beni, sadece ve en çok beni sevdi. Beni büyüttü, ruhumu besledi, karakterimin gelişmesinde, güçlenmesinde çok etkisi oldu. Evcimen biri olmamı sağladı. Empati, merhamet, vicdan gibi kavramları hayatıma kattı. Sorumluluk bilinci kazandırdı. Köşelerimi yumuşattı. Bana dost, sırdaş, kardeş oldu. Haksızlıklarla savaşmayı, onun maruz kaldığı toplumsal baskılarla mücadele ederken öğrendim. Köpek beslemenin zor olduğu yıllardı, yolda yürürken bile sorun yaşıyorduk, normalde daha pasif bir gençken biri ona kabalık ettiğinde kaplan kesiliyordum. Şubat 2005’te 40 günlük kadar bir bebekken hayatıma girdiği ilk günden son gününe kadar beni hiç üzmedi, aksine, o olmasa hayatım çok eksik ve anlamsız olurmuş…

Ve 17 Eylül 2021… Korkulan sondan kaçış yoktu. 17 yaşında, kendiliğinden, kucağımda melek olup gitti. Yaşarken en iyi dostumdu, artık koruyucu meleğim. Hatırası sonsuza dek benimle yaşayacak.

Bu yazı hüzün yazısı değil; bu yazı bir hayvanın, bir insanın hayatını ne kadar güzelleştirdiğinin yazısı, bu yazı dostuma teşekkür yazısı. Yokluğuna alışmak çok zor olsa da her günümüz, her anımız paylaştığımız büyük sevgi paha biçilmezdi.

Bir hayvan sahipleniyorsanız onu çok sevin, ondan hemen vazgeçmeyin, ona zaman tanıyın, göreceksiniz tüm bunlara fazlasıyla değecek! Sizi kimsenin sevemeyeceği kadar çok sevip, her anınızı anlamlı kılacak.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun!

0 Yorum

Yorum Yap

2084 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 04-10-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM