İşlem Sürüyor...

Bahar için Uygun Trekking Rotaları

Yorgunluk atmanın ve ruhu dinlendirmenin çok çeşitli yolları var. Kimisi mavi sularda kulaç atmaktan kimisi zirvelerde bembeyaz kar örtüsü üzerinde kayak yapmaktan, kimileri de dalış ve su sporlarıyla ilgilenmekten keyif alır. Doğayı seven ve yürüyüş yapmaktan hoşlananların en sevdikleri sporlardan biri olan trekking, meraklıları için son derece dinlendirici bir aktivite.

 

 

 

Türkiye’deki zorluk dereceleri birbirinden farklı olan trekking rotalarından birini tercih ederek doğayla bütünleşmenin, yürüyüş yapmanın ve aynı zamanda ruhsal olarak arınmanın keyfini sürebilirsiniz. Doğada yapılan zorlu yürüyüşleri ifade eden “Trekking”, bu haliyle doğada yapılan günübirlik geziler anlamına gelen “Hiking”den ayrılıyor. Trekking her mevsimde yapılsa da en çok tercih edilen mevsim, doğanın yeni yeni uyanmaya başladığı ilkbahar mevsimi oluyor.  İşte Türkiye’nin bahar aylarında trekking yapabileceğiniz rotaları…

 

 

Kaçkar Dağları

Yemyeşil doğasıyla ünlü Kaçkar Dağları trekking parkuru, Karadeniz’in en ünlü parkurlarından birisi olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 4 bin metre yükseklikteki bu parkur Rize Çamlıhemşin’den başlıyor. Rengarenk çiçeklerin, uçsuz bucaksız yaylaların, şelalelerin, buzul göllerinin ve eşsiz güzellikteki doğanın seyrine dalarak yürüyeceğiniz Kaçkar Dağları trekking parkuru, Çamlıhemşin’den başlıyor ve Ardeşen’e kadar uzanıyor. Çok zorlu olmayan bu parkurda yürürken yöreye has lezzetleri tadabileceğiniz pek çok nokta da bulunuyor.

 

Kocaeli Yürüyüş Parkurları

Amatör ve profesyonel pek çok sporcuyu ağırlayan Kocaeli yürüyüş parkurları, İstanbul’a yakın oluşuyla da ilgi gören bir lokasyon. Serindere Kanyonu’nda yapılan doğa yürüyüşü hem amatör hem de profesyonel sporculara hitap ediyor. Parkurun bazı bölümlerinde kaya tırmanışını bilen ve gerekli ekipmana sahip olan kişiler tarafından geçilebilecek zorluk derecesinde olan parkurlar da mevcut.    

 

 

Pürenli Yaylası - Düzce

1400 metre yükseklikteki Pürenli Yaylası Düzce’nin Gökyaka İlçesi’nde yer almaktadır. Hem günübirlik hem de birkaç gün sürecek geziler için son derece ideal olan trekking rotaları arasında yer alan Pürenli Yaylası’nda küçük bir gölet ve şelale de bulunmaktadır.            

 

 

 

Aladağlar – Niğde

1955 yılında Milli Park ilan edilen Aladağlar, Niğde’de yer alan bir trekking rotası olarak, doğaseverleri ağırlıyor. İleri zorluk derecesi ile öne çıkan Aladağlar yürüyüş parkuru zorlu olduğu kadar keyifli de bir trekking deneyimi vadediyor.   

 

 

 

Ihlara Vadisi - Kapadokya

Masalsı güzelliği ve haklı şöhretiyle popüler bir rota olan Kapadokya, köklü tarihi ve eşsiz coğrafyasıyla sadece ülkemizde değil dünyada da büyük bir üne sahip. Parkur, Kapadokya’ya bağlı Ihlara Köyü’nde başlayıp Selime’de son buluyor. Ihlara Vadisi yemyeşil doğası ile görenleri büyülüyor. Bol basamaklı merdivenlerle ulaşılan vadide yapacağınız trekking, hafızanızda ömrünüz boyunca unutamayacağınız kadar derin izler bırakacak cinsten. Ayrıca burada bulunan köyde tadacağınız enfes lezzetlerle trekking serüveninizden aldığınız hazzı ikiye katlayabilirsiniz.

 

Likya Yolu - Muğla / Antalya

Dünyaca ünlü yürüyüş parkurları sıralamasında başı çeken Likya Yolu, aynı zamanda dünyanın en uzun yürüyüş rotaları arasında yer alıyor. 509 kilometre uzunluğunda olan Likya Yolu, 18 Likya kentinden geçerek Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanıyor. Çok tercih edilen bir seçenek olan Likya Yolu’nun en popüler bölümünü ise Kaş ile Çıralı arasındaki 110 kilometre uzunluğundaki parkur oluşturuyor.   

 

 

Mysia Yolları / Bursa

27 doğa yürüyüşü alanı, 18 bisiklet, 5 adet atlı yürüyüş parkuru ile Mysia Yolları, Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen bir proje olarak öne çıkmaktadır. 4 ila 30 kilometrelik parkurlara sahip olan Mysia Yolları’nın en önemli özelliği yol boyunca meyve kokularının yürüyüşe eşlik etmesi. Mis kokulu meyve bahçeleri ve çam ormanları arasında yapılan trekkingde Dağyenice Köyü’ne ulaşılıyor. Ayrıca bir adet gölet de bulunan bu rota son derece keyifli bir trekking deneyimi sunuyor. Doğal güzellik denildiğinde hemen akla gelen rotalardan birisi olan Mysia Yolları’nda zamanın nasıl aktığını anlayamazsınız.   

0 Yorum

Yorum Yap

1721 kez görüntülendi
  • Merve Tepedüş
  • 29-04-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM