İşlem Sürüyor...

Avrupa’nın En Güzel Kamp Alanları

Königssee 

Almanya’nın Bavyera eyaleti sınırları içinde yer alan Königssee muhteşem güzellikte bir göl ve Almanya’nın 3. en derin gölü olma özelliğine sahip. Buzullardan meydana gelen bu göl harika manzarası olan bir dağ ile çevrili. Doğaseverlerin ve kamp tutkunlarının çok sevdiği bir bölge olan Königssee’de çok sayıda kamp yeri bulunuyor.

 

 

Yürüyüş parkurları, trekking rotaları, şelale ve kanyon gibi coğrafi güzellikler de bölgeye değer katıyor. Buraya kamp için gelen ziyaretçiler dağ tırmanışı, doğa yürüyüşü ve su sporları gibi pek çok aktiviteyi de gerçekleştirebiliyor. Buraya kadar gelenler çok yakın bir mesafede olan Salzburg’u da ziyaret edebiliyor. 

 

 

 

Hallstatt

Avusturya’nın Salzkammergut bölgesinde yer alan Hallstatt, aynı ismi taşıyan gölün kenarında konumlanıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Hallstatt’ın kökleri Kelt uygarlığına kadar gidiyor. Çok ilginç ve göz alıcı bir coğrafyaya sahip olan bölge masalsı bir görünüme sahip; zira buranın tarihi 7 bin yıl öncesine kadar uzanıyor. Nüfusu son derece az olan bölge bu ıssız ve gizemli haliyle de görenleri adeta büyülüyor. 

 

 

Alplerin manzarasıyla daha da güzelleşen bölgede kamp alanı olmaya uygun pek çok yer var. Doğa manzarası içinde sessiz ve sakin zaman geçirmek, dinlendirici yürüyüşler yapmak ve huzuru hissetmek için tercih edilecek kamp lokasyonlarından biri olan Hallstatt’a ulaşmak için önce Viyana’ya gidip oradan aktarma yapılabilir.

 

 

 

Gorges du Verdon

Avrupa’nın en büyük kanyonu olarak da bilinen Gorges du Verdon ya da bilinen diğer adıyla Büyük Verdon Kanyonu, Güney Fransa’da yer alıyor. Kanyon, Castellane şehri civarından başlıyor ve Moustiers-Sainte-Marie yakınlarında yer alan baraj gölü Lac de Sainte-Croix’de sonlanıyor.

 

 

 

Kanyonun uzunluğu 21 kilometre, derinliği ise 700 metreyi buluyor. Kanyonun içinden akan Verdon Nehri turkuaz rengindeki sularıyla adeta nefes kesiyor. Burası tırmanış yapanlar için de ideal bir lokasyon. Buraya gelen dağcılar hem kamp hem de tırmanış yapıyor. Bunların yanı sıra yürüyüş ve kano sporu da yapılabiliyor.

 

 

 

Tossa de Mar

İspanya’nın Katalonya bölgesinde yer alan ve Barcelona’ya 100 kilometre uzaklıkta bulunan Tosse De Mar, Costa Brava sahilleriyle ünlü bir lokasyon. Doğası ve eşsiz deniz manzarasıyla öne çıkan Tossa de Mar, Vila Vella Kalesi ile de dikkat çekiyor. Deniz tutkunu kampçılar için son derece uygun bir bölge olan Tossa De Mar’da üç adet sahil bulunuyor. 

 

 

Koylarının güzelliği ile de bilinen bölgede dağ bisikleti yolları ve yürüyüş parkurları yer alıyor.  Hem denizin hem de doğanın keyfini sürebileceğiniz bir nokta olan Tossa De Mar’da Orta Çağ esintilerini de hissedebilirsiniz. Bölge, Barcelona’ya da çok yakın olduğu için buradan kısa bir yolculukla Barcelona’ya da geçebilirsiniz.  

 

 

 

Abruzzo - Molise - Lazio Milli Parkı

İtalya’ya sevdalıysanız ve bir de üstüne kamp yapmayı seviyorsanız sizin için biçilmiş kaftan olan bir bölge var: Abruzzo - Molise - Lazio Milli Parkı. Doğanın huzur veren kalbine temas etmek isteyenlerin öncelikli tercihlerinden biri olan Abruzzo - Molise - Lazio, Roma’ya yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta yer alıyor.  

 

 

L’Aquila eyaletindeki Pescasseroli’de yer alan milli parkta vahşi hayvanların da yer aldığı noktalar, yürüyüş parkurları ve tadına doyulmaz güzellikteki doğa manzarası mükemmel bir kamp deneyimi sunuyor. Burada sahil kısmında çadır kurabilir, İtalya’nın masalsı coğrafyasında birbirinden güzel anılar biriktirebilir, cam gibi berrak denizde kulaç atabilirsiniz. İnternet, duş ve leziz İtalyan makarnaları da bölgenin ayrıcalıkları olarak sıralanabilir. Abruzzo - Molise - Lazio Milli Parkı’na gelip kamp yapıyorsanız bölge sınırları içinde yer alan Orta Çağ köylerini de ziyarete ederek kamp keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

905 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 14-07-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM