İşlem Sürüyor...

Artvin Gezi Rehberi: Artvin'de Gezilecek Görülecek Yerler

Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda bulunan doğası, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir şehrimizdir. Zorlu ve engebeli coğrafi yapısına rağmen eşsiz manzaraları ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Artvin, yüksek dağları ve krater gölleri ile doğa turizminin önemli başkentleri arasında yer almaktadır.

 

 

 

Artvin, trekking parkurları, rafting ve kano gibi doğa sporlarının yanı sıra geçmişte bu bölgede yaşamış olan uygarlıkların bıraktığı manastır, kilise, cami ve köprü gibi birçok tarihi eserle de ziyaretçi çeken bir konumda yer almakta. Yeşilin en güzel tonu ve uçsuz bucaksız yaylaları ile muhteşem manzaralar görmenizi sağlayacak olan Artvin’in sembolü ise boğa.

 

 

 

Kış sporları için gitmek istediğinizde Kasım ve Mart ayları arasında bir gezi planlaması yapmanız önerilirken, kamp ve trekking gibi aktiviteler için ise Mayıs ve Ağustos ayları arasında bir gezi planlaması yapmanız öneriliyor. Kara ve hava yolu ile rahat bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz Artvin’de çeşitli festivallere katılabilir, doğal güzelliklerin içerisinde kamp yapabilirsiniz.

 

 

 

Artvin’de Gezilecek Görülecek Yerler

Hopa Kültür Evi ve Müzesi

20. Yüzyıla kadar tarihi bir konak olarak kullanılan Hopa Kültür Evi ve Müzesi, Hopa Belediyesi sayesinde restore edilmiş ve bir müzeye dönüştürülmüş durumda. 3 kattan oluşan bu müze içerisinde binlerce tarihi eser bulunuyor. Geçmişte yaşayan uygarlıkların yaşam kültürün yansıtan bu eserler, özellikle bölgenin geçmişi hakkında bilgi edinebilmeniz açısından oldukça zengin bir sergiyi size sunuyor.

 

 

Artvin Cam Teras

Artvin’e giden her turistin gitmesi gereken noktalardan birisi olan cam teras, Hatila Vadisi Milli Parkı’nın içerisinde bulunuyor ve yürüyerek gidilebiliyor. Hatila Deresi’nin inanılmaz manzarasını sizlere sunan cam teras 490 metrelik bir rakımda yer alıyor. Burada bulunan restoran ise ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz önemli bir durak diyebiliriz.

 

 

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Artvin’e 55 km mesafede yer alan Borçka’daki bu park inanılmaz manzarası ile görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Binlerce bitki türüne ve hayvan çeşitlerine ev sahipliği yapan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, temiz gölü ve kamp alanları ile gezginlerin sevdiği konumlardan birisi.

 

 

 

Kafkasör Yaylası

Artvin’de yaşayanların sıkça ziyaret ettiği yaylalardan birisi olan Kafkasör yaylası, her yıl haziran ayında çeşitli şenliklere de ev sahipliği yapıyor. Özel araçla ulaşımın mümkün olduğu bu yaylaya giderek inanılmaz bir doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

 

 

Suatan Şelalesi

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Aşağı Koyunlu Köyü içerisinde bulunan Suatan Şelalesı hem tarihi hem de doğal güzelliği ile turistlerin uğrak noktalarından birisidir. Orta çağ döneminde din adamları tarafından kullanılan bu bölge “Tamara Odaları” olarak da adlandırılıyor.

 

 

 

Cehennem Deresi Kanyonu

Dünyanın en büyük 2. kanyonu olan Cehennem Deresi Kanyonu, dik patikalarıyla biliniyor. 200 metreyi aşkın yüksekliği ve ihtişamlı görüntüsü ise bu kanyonu gezmeye değer kılan özellikleri arasında yer alıyor. Doğal yaşamın bozulmamış olması ise bu bölgenin bir rehber ile gezilmesi gerektiğini turistlere hatırlatıyor.

 

 

Çoruh Nehri

Artvin’in en büyük akarsuyu olma özelliğini taşıyan Çoruh Nehri, Karadeniz Bölgesi’nin en doğusunda bulunuyor. Gürcistan sınırları içerisindeki nehir Batum içerisinden ilerleyerek Karadeniz’e ulaşıyor. Çoruh Nehri’nin dünyanın her noktasından rafting, kano ve nehir kayağı gibi sporları yapmak isteyenleri ağırladığını da söyleyelim.

 

0 Yorum

Yorum Yap

3121 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 25-02-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM