İşlem Sürüyor...

Antalya’nın Saklı Çölü: Patara Kum Tepeleri

Türkiye’nin dört bir köşesi hem tarihi hem de doğal güzelliklerle dolu. Masmavi denizi, dağları, yaylaları, gür bitki örtüsü ve antik çağlardan kalan mirasıyla ülkemiz her dönemde dünyanın ilgisini çeken bir coğrafya olmuştur.  İşte o dikkat çeken noktalardan biri de Patara kum tepeleri... Türkiye’nin saklı çölü de denilen Patara kum tepeleri özellikle yabancı turistlerin odağında yer alıyor.

 

 

 

Çölü andıran tepelerde heyecanlı bir yolculuğa çıkmak, kumlara uzanarak sessizliğin ve günün ufku kırmızıya boyayarak batışının keyfini çıkarmak unutulmaz bir deneyim oluyor.  Atların ve develerin sırtında safariye katılmak ve Patara’nın uçsuz bucaksız sahilinde denize girmek gerçek anlamda hem bedeni hem de zihni arındıran bir aktivite diyebiliriz.

 

 

 

Patara plajı Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alıyor ve kilometrelerce uzunluktaki tertemiz sahiliyle gören herkesi adeta büyülüyor. Bir çölü andıran kum tepeleri de bu eşsiz deniz keyfini tamamlıyor ve “kızgın çöllerden serin sulara atlamak” tabirini gerçeğe dönüştürüyor.  

 

 

 

 

Patara Plajı denildiğinde akla sadece upuzun ve tertemiz plajlar değil caretta caretta kaplumbağalar da geliyor. Carettaların yavrulama alanı haline de gelen Patara kum tepeleri özellikle gün batımlarında birbirinden güzel fotoğrafların çekildiği çok özel bir alan. 

 

 

 

 

Kum tepeleri tıpkı çöllerdeki gibi incecik kumlarla kaplı. Bölgede atlar ve develerle safari turları düzenleniyor. At veya deve sırtında 12 kilometrelik Patara sahilinde, incecik kumların üzerinde yapılan yolculuk oldukça keyifli.

 

 

 

 

 

Bazı eski Türk filmlerinde de plato olarak kullanılmış olan Patara kum tepeleri denizin yanı başında yer alan çöl misali masalsı bir hava yaratıyor. Yolunuz Antalya’nın Kaş ilçesine düşerse uçsuz bucaksız Patara sahili ve kum tepelerini görmeden, burada denize dalıp kumların üzerinde gün batımını izlemeden dönmeyin deriz.

0 Yorum

Yorum Yap

13990 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 07-07-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM