İşlem Sürüyor...

Antalya’nın Saklı Cenneti: Altınbeşik Mağarası

Antalya sadece deniz ve güneşiyle değil kültürel mirası ile de yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan bir şehir. Bu güneş ülkesindeki sayısız doğal güzellik ve kalıntılardan birisi de Altınbeşik, diğer adıyla Düdensuyu Mağarası. Suyu sodalı ve turkuaz renkli olan mağara, ziyaretçilere adeta bir görsel şölen vadediyor. Kemerleri sarı renkte olup adeta bir beşiği andırdığı için “Altınbeşik” adıyla anılan mağara doğa turizmi için son derece çekici bir bölge. Fotoğraf tutkunları için birbirinden güzel kareler sunan mağara denizden 450 metre yükseklikte konumlanıyor. 

 

Antalya ili İbradı İlçesinde yer alan Altınbeşik Mağarası Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük yer altı gölü olma özelliğine sahiptir. 1966 senesinde Oymapınar Barajı ile ilgili araştırmalar sırasında bulunmuştur. Adını, üst tarafında bulunan Altınbeşik tepesinden alan mağara, içinde yer alan sarkıt-dikitler ve şelalelerle gerçekten de görülmeye değer. Bot ile mağaranın 400 metre kadar içine girebiliyor ve içeride yer alan aydınlatmalar sayesinde mağaranın güzelliklerini keşfedebiliyorsunuz. Mağaranın içindeki su yer altından Beyşehir Gölü ile bağlantılıdır.

 

Altınbeşik Mağarasındaki araştırmalar halen devam etmektedir. Yağışlı günlerde Düden suyunda oluşan patlamalar neticesinde mağaradan su çıkışı olmaktadır. Antalya’nın henüz keşfedilmemiş gizli cennetlerinden birisi olan Altınbeşik Mağarası, doğal ve gizemli haliyle ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. 1994 yılından beri Türkiye’nin ilk ve tek mağara milli parkı olma özelliğini taşıyan Altınbeşik Mağarasında girişten itibaren 200 metrelik kısım alt seviyeyi oluşturur.

 

 

Civarındaki yürüyüş yolları ve tabii güzellikleri sayesinde özellikle doğaseverlerin ilgisini çeken ve beğenisini kazanan Altınbeşik Mağarası haftanın her günü sabah saat 09:00 ila akşam 18:00 arasında gezilebiliyor. 

Mağara Antalya şehir merkezine 167 kilometre mesafededir. Karayolunu ulaşım sağlayacaksanız Konya- Antalya karayolu güzergâhını kullanabilirsiniz. Konya-Manavgat karayolundan İbradı İlçesi ve buradan da Ürünlü Köyüne ve Altınbeşik Mağarasına ulaşabilirsiniz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

3792 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 09-10-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM