İşlem Sürüyor...

Almanya’nın Büyüleyici Rotası: Romantik Yol

Dünya atlası gezilip görülmeye değer pek çok ülke ile dolu. O rotalardan birisi de Almanya’nın Romantik Yolu. Masal diyarına benzeyen bir rotada görkemli şatolar, asırlar öncesinde inşa edilmiş kaleler, Ortaçağ’dan bugüne gelmiş şarap köyleri, gözalıcı Alp’lerin seyrine dalarak arşınlanan ve sonsuzluğa benzeyen bir yol.  320 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Romantik Yol üzerinde 22 kasaba, bağlar, bahçeler, rengarenk bir flora, değişik renkte ve güzellikte çiçekler yer alıyor. Romantik Yol Frankfurt’un 120 kilometre güneydoğusundaki Würzburg şehrinden başlıyor ve Avusturya sınırındaki Füssen’de bitiyor.

 

Romantik Yol güzergahında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kiliseler, katedraller, saraylar ve şatolar yer almaktadır. Özellikle güzergahta yer alan Augsburg’ta Romalıların izlerini görmek mümkün. Barok tarzda yapılmış evleri, gösterişli bulvarları, kendine has mutfağı ve ortaçağ havasını solutan atmosferi ile Augsburg mutlaka görülmesi gereken duraklardan birisi. Romantik Yol, iyi korunmuş Orta Çağ mimarisine sahip yapıları, geleneksel mimarisi bozulmadan kalmış köyleri ve görkemli Alp Dağları manzarasıyla seyahat sevenleri büyülüyor.

 

 

Romantik Yol’un keşfine araba ile çıkabilir ve tarihi özelliğe sahip kasaba ve yerleşimlerde istediğiniz kadar mola verebilirsiniz. Bu keşfi özel aracınızla yapabileceğiniz gibi otobüs turu hatta bisikletle de gerçekleştirebilirsiniz. Bir de önerimiz var; Romantik Yol’un sonsuzluğa benzeyen rotasında Alman bestecilerin eserlerini kendinize fon müziği yaparak yolculuğu ve keşfinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Frankfurt ile keşfe başlayabilirsiniz. Gökdelenleri ile göz doldursa da gelenekçi bir şehir olan Frankfurt’ta şehir müzelerini gezebilir,  Frankfurter Würstchen (füme sosis) yiyip Apfelwein (elma şarabı) içebilirsiniz.

 

Romantik Yol Würzburg’tan başlar. Würzburg akılda kalan mimarisi ve nitelikli şaraplarıyla ünlü bir şehirdir. Aynı zamanda bu şehir Hristiyanlığın hac şehirlerinden ve piskoposluk makamlarından biridir. Şehirde Barok ve Rokoko tarzda yapılmış saray ve kiliselerle Festung Marienberg gibi görkemli kaleler göze çarpar. Würzburg şehrinde bulunan sayısız bağlar, kaliteli şarapların varlığına imza atar. Tauber Vadisi bir sonraki rotanız. Würzburg’tan çıkıp yaklaşık 30 dakika süren bir araba yolculuğundan sonra Tauber Vadisi’nin batısında bulunan Tauberbischofsheim’a ulaşırsınız.  

 

Tauberbischofsheim; “Tauber’deki piskoposun evi” anlamına gelir ve kasabada gerçekleştirilen dini törenler buraya özellik katar.Almanya Romantik Yol güzergahında sırayı Rothenburg ob der Tauber alıyor. Burada yer alan Orta Çağ izleri görülmeye değer. “Tauber’in üzerindeki kızıl hisar” anlamına gelen Rothenburg ob der Tauber şehirdeki kırmızı çatıları sembolize ediyor. Şehrin surlarında 42 adet geçit noktası ve kule bulunuyor. Sokaklar taş döşeli ve binalar oldukça karakteristik. Fleisch- und Tanzhaus (Et ve Dans Evi), Hegereiterhaus ve Rathaus (Belediye Sarayı) öne çıkan mimari yapılar.

 

Rothenburg şehrinde yılın değişik zamanlarında değişik ve ilgi çekici etkinlikler düzenleniyor. Geleneksel bir etkinlik olan Çoban Dansı da bunlardan birisi. Her yıl Ağustos ayında düzenlenen Rothenburg Şarap Festivali de şehre ayrı bir dinamizm katıyor. Sırada Augsburg şehri var. Güney yolu takip edilerek buraya varılıyor. Dinkelsbühl kasabası yapılan etkinliklerle yılın belli dönemlerinde hayli kalabalık oluyor. Ayrıca Temmuz ayında çocuklar için düzenlenen Kinderzeche festivali de şehre ayrı bir enerji katıyor. Geçmiş yüzyıllardan kalma surlar ve Rieskrater Müzesi ile Nördlingen de ziyaret edilecek noktalardan…

 

Şatolardan hoşlananlar Harburg’a uğramadan geçmemeliler. Harburg Şatosu Ortaçağ mimarisini en iyi yansıtan yapılardan birisi. Hapishane kulesi, zindan ve balo odası da şato içinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazıları.

Romantik Yol’da sona doğru geliyoruz. Schwangau, ya da diğer bir adıyla “Şato diyarı” Özellikle biri var ki Uyuyan Güzel’in şatosuna da ilham vermiş. Schloss Neuschwanstein şatosu balkonları, taretleri, kuleleri ve heykelleri ile adeta bir başyapıt.

 

 

Tüm bu masalsı yol ve büyüleyen atmosferin bedeninizde bıraktığı tatlı yorgunluğu Füssen kasabasında atabilirsiniz. Füssen, Romantik Yol’un son durağı. Bisiklet ve yürüyüş yolları da oldukça dinlendirici. Ama daha farklı bir dinlenme alternatifi istiyorsanız kasabada bulunan kaplıcalardan birini de tercih edebilir ve üzerinizdeki tatlı yorgunluğu atabilirsiniz.

Sırada Münih var. Romantik Yol’dan çıkış Münih’ten başlıyor ve geriye hafızada masal gibi bir anı kalıyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

3509 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 21-08-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM