İşlem Sürüyor...

Akra Talks- Dj Burak Yeter

“Ne kadar çok paylaşırsanız, o kadar çok büyürsünüz”

“Tuesday” ve “My Life Is Going On” gibi başarılı çalışmaları ile ismini dünyaya duyuran Burak Yeter, 49. kez düzenlenen Akra Talks’ta sevenleriyle buluştu.

Müzik serüveninin ilk adımlarını Antalya’da atan Burak Yeter, “Antalya’nın havası, doğası ve insanları bana her zaman daha yakın geliyor. Bu şehirde çok şey öğrendim” şeklinde konuştu.

“DJ’lik şu an, bir stadyumu doldurabilecek nitelikte, çok büyük başarılara imza atılabilecek bir meslek haline geldi. Teknolojinin hızlı ilerlemesi ve akıllı telefonla bile müzik yapılabilmesi buradaki en büyük avantaj. Ancak şu da bilinmelidir ki; farklı bir bakış açısından baktığınız zaman, karşınızdaki insanı daha iyi anlayabilirsiniz. Bazı DJ’ler kendileri için müzik yaparlar, bazı DJ’ler de insanların gerçekten ne istediğini anlamaya çalışarak müzik yaparlar ki ben de bu doğrultuda gitmeye özen gösterdim. Başarılı da oldum.”

“Gerekirse boynuz kulağı geçsin.”

7 sene önce, İstanbul’da kurmuş olduğu müzik okulu Connection DJ Academy hakkında açıklamalarda bulunan Burak Yeter, “Şu ana kadar 3700 öğrenci yetiştirdik. İstanbul’daki okulu kurduktan 3 yıl sonra Amsterdam’da, daha sonrasında Los Angeles’ta birer okul daha açtık. Ülkemizde keşfedilmemiş, çok yetenekli müzisyenler var. Amacımız onları yetiştirmek ve dünya piyasasına kazandırmak. Gerekirse boynuz kulağı geçsin, çünkü ne kadar çok paylaşırsanız o kadar çok büyürsünüz.” dedi.

Dünyayı kasıp kavuran fenomen dizilerden La Casa De Papel’in jenerik müziği “My Life Is Going On”u tekrar aranje ederek, büyük beğeni toplayan ünlü DJ, İspanya, İtalya, Finlandiya’nın da içinde olduğu toplam 12 ülkede şarkının ödül aldığını belirtti. Yaptığı versiyonun 5. sezonda kullanılmaya başlanacağını, ancak yakında yayınlanacak 4. sezon için de birkaç tema müziği yaptığını ve onların da dizide kullanılacağını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta “Space” adlı yeni single’ını yayınlayan ve müzikseverlerden tam not alan Burak Yeter:

“Çocukken astronot olmayı çok istiyordum. Uzaya karşı ilgim hala devam ediyor. Bu çalışmayla, çocukluk hayallerimi açığa çıkardığımı düşünüyorum. Her sanatçının kendini farklı ifade ettiği bir yönü vardır. Resim gibi, şiir gibi… Ben müzikle ifade ediyorum. Yani, ben konuşmadan da “müziğimi dinleyin ve beni anlayın” algısı yaratabiliyorum insanlarda. Space de bunun bir örneği. “

“Duygularınızı açığa çıkarmayı iyi biliyorsanız, iyi de bir tekniğiniz varsa, kendinizi her şekilde ifade edebilirsiniz.”

“Açıkça söylemek gerekirse ben bilgisayarımı açıp, uçakta müzik yapıyorum. Yaptığım müzik hit oluyor. Demek istediğim şu ki; çok iyi bir ekipmana ihtiyacınız yok. Duygularınızı açığa çıkarmayı gerçekten iyi biliyorsanız, iyi de bir tekniğiniz varsa, kendinizi her şekilde, her yerde ifade edebilirsiniz.”

Sürekli yenilikler peşinde olduğunu ifade eden Yeter, Antalya Senfoni Orkestrası ile çok büyük bir başlangıç yaptıklarını ve şu ana kadar 7 adet konser gerçekleştirdiklerini dile getirdi ve bu yaz 12 adet konserin daha olacağını ekledi.

Burak Yeter son olarak, müzik yapmak isteyen gençlere de şu şekilde mesaj verdi:

“Kalbinizin sesini gerçekten dinlerseniz, o sizi doğru yola götürecektir. Herkesin kendine has bir tarzı vardır, tabii ki tarzlar diğerleri ile kaynaşabilir, onlara benzeyebilir. Kaynaşmadığı müddetçe de gelişim olmaz. Ben bu kaynaşmadan yanayım. Ortak çalışmalara açık olmamız lazım. Birbirinizle ne kadar çok paylaşırsanız, o kadar çok büyürsünüz. “

Antalyalı sanatseverlerle birlikte, otelde konaklayan misafirlerin de ilgiyle takip ettiği sohbet, konukların soru cevap bölümüyle sona erdi.

0 Yorum

Yorum Yap

2779 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 13-03-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM