İşlem Sürüyor...

Akdeniz’in Kalbindeki Yaşam Gustosu: M’Genta

1971 yılından beri Akdeniz’in tam kalbinde köklü bir gelenekle hizmet veren Barut Hotels’in sanat ve kültüre verdiği destek biliniyor. Bu yarım asırlık kuruluş, Akdeniz’e dair ne kadar pırıltı varsa onları derleyerek kuşe kağıtlarla buluşturuyor. Barut Hotels tarafından çıkartılan M’Genta Dergisi 3. sayısıyla kültür, sanat ve çevre dostu okurlarıyla buluşuyor. Tarihle sanatın, estetikle yaşamın ve hayatın içindeki “yaşamlara değer katan” her türlü detayın izini süren ve sayfalarına özenle yansıtan M’Genta Dergisi bu sayısında da özgün içerikler, ilgi çekici yazılar, görseller, röportajlar ve ilham veren söyleşiler ile hayatın özünü yansıtıyor.

 

 

M’Genta’nın 3. Sayısı Da Dopdolu!

M’Genta’nın 3. sayısında öne çıkan içeriklerden birisi Mavi Yengeç. Son yılların en gözde su ürünlerinden biri olan bu egzotik lezzetin sadece servise hazır halinden değil tarihçesinden de bahsediliyor. Yalnızca lezzetiyle değil görüntüsüyle de büyüleyici bir özelliğe sahip olan mavi yengecin deniz aşırı yolculuğundan, göçlerinden, isminin Latince kökenlerinden de söz ediliyor. Özellikle gastronomi tutkunlarının dikkatini çekecek bu çok özel yazıyı keyifle okuyabilirsiniz.

 

 

Dergideki bir diğer dikkat çekici konu ise “We Care All” temasıyla verilen projeyi içeriyor. Barut Hotels’in başlattığı #WeCareAll projesiyle özellikle plastik atıkların dünyaya verdiği ürkütücü boyuttaki zarara dikkat çekiliyor. Çevreye, doğaya ve tüm canlılara duyduğu hassasiyeti her fırsatta dile getiren Barut Hotels, #WeCareAll projesiyle daha az plastik daha çok geri dönüşüm hassasiyetine vurgu yapıyor.

 

 

 

 

M’Genta’nın 3. sayısında iyi yaşamanın bir sanat olduğunu, doğru beslenmenin ince ve önemli ayrıntılarını bilmenin yaşam kalitesini nasıl yükselttiğini kendi yaşam deneyimlerinden yola çıkarak anlatan The Lifeco kurucusu Ersin Pamuksüzer’le yapılan keyifli söyleşiye de yer veriliyor. Pek çok kişiye ilham olacak ve yaşam yolunda kaliteyi yükseltmenin, dingin ve sağlıklı bir ömür sürmenin yol haritası da veriliyor. İnsanın kaç yaşında olursa olsun aydınlanma yaşayarak hayatına yeni bir yön verebileceğinin çok önemli bir temsilcisi sayılan Pamuksüzer’le yapılan bu söyleşi de keyifle okunacak içeriklerden biri…

 

 

M’Genta’nın 3. Sayısında yer alan hem keyifli hem de bilgilendirici içeriklerden birisi de Susam. “Susamın Tarihi ve Antalya” başlığıyla hazırlanan içerikte kadim bir bitki olan susamın bir kapsül içinde büyüyen, doğum yeri tam olarak bilinmeyen ve tarihsel yolculuğunda uğradığı duraklar ve kadim kültürlerden bugüne kadar yaptığı yolculukta sadece sofralara değil kültürel yaşama yaptığı katkılardan da söz ediliyor. Antalya mutfağında susamın ne kadar değerli olduğundan da söz edilen yazıda bu leziz taneciğin tarihsel süreçte de ne kadar donanımlı ve güçlü bir karakter olduğunu anlamış olacaksınız.

 

 

Derginin içerikleri bu konularla sınırlı değil elbet. Güçlü yazar kadrosu, kusursuz baskısı ve yaşamın her alanına ve anına duyduğu güçlü tutkuyla öne çıkan M’Genta 3. sayısı ile yaşamdan daha fazla zevk alabilirsiniz. 

0 Yorum

Yorum Yap

1005 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 23-06-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM