İşlem Sürüyor...

Akdeniz Mutfağınızda!

“Sağlıklı mutfak”, “doğal mutfak”, “ekolojik besin” kavramlarının hayatımıza girmesi, beslenme şeklimizde dönüşümlere neden oldu. Bu yeni gibi görünen çok kadim beslenme sistemi aslında Akdeniz mutfağının ta kendisi.

Akdeniz’e kıyısı olan 18’den fazla ülke vardır. Akdeniz mutfağı denildiğinde herkesin aklına gelen ise, meyve, sebze, doğal ot çeşitleri, baklagiller, kepekli tahıllar, kuruyemişler ve zeytinyağının temel yağ olarak kullanıldığı, balığın çok fazla tüketildiği ve şarabın ihmal edilmediği bir mutfaktır.

 

Keçi Peyniri Dolgulu Kırmızı Pancar Ravioli

Malzemeler:

Kırmızı pancar – 1 adet (hafif haşlanmış)
Taze frambuaz – 5 adet
Fındık – 3 veya 4 tane
Keçi peyniri – 50 g
Mango püresi – 10 g
Kırmızı soğan halkası – 3 adet
Zeytinyağı – 10 g
Taze kekik – bir tutam kadar
Taze biçme soğan – bir tutam kadar

Yapılışı:  Pancarları hafif haşladıktan sonra ince dilimler halinde kesiyoruz. İçerisine keçi peynirini ve taze baharatları, zeytinyağını ilave ederek birleştiriyoruz. Servis tabağına alarak diğer malzemelerle dekore ederek servise hazır hale getiriyoruz.


''Sous Vide'' Pişirme Tekniği İle Hazırlanmış Kılıç Balığı

Malzemeler:

Kılıç balığı – 150 g
Baby havuç – 20 g
Baby kabak – 20g
Arpaçık soğan – 5g
Zeytinyağı – 10 g
Mikro filiz

Yapılışı: Sous vide tekniği ile pişirdiğimiz kılıç balığı tavada mühürlenerek servis tabağına alınır. Yardımcı garnitürler (baby havuç, baby kabak, arpacık soğan) tabağa konulup, mikro filiz yeşillikleri ile yemek dekore edilerek servise sunulur.

 

Mini Mozzarella ve Karpuz Salatası

Malzemeler:

Chery domates – 40 g
Sarı chery domates – 40 g
Karpuz – 80 g
Balsamik sirke – 10 g
Zeytinyağı – 10 ml
Peynir mini mozzarella – 30 g
Körpe roka – 10 g
Endivyen – 10 g

Yapılışı: Dilimlenmiş karpuzların üzerine, renkli domatesler, mini mozzaralla, roka ve endivyen ilave edilir. Zeytinyağı ve balsamik sirke ile tatlandırılarak servis edilir.

 

Elmalı ve Tarçınlı Muhallebi

Malzemeler:

Süt – 100 g
Tozşeker – 5g
Un – 2 g
Tereyağı – 2 g
Elma – 1 adet
Esmer şeker – 3 g
Toz tarçın – 1 g

Yapılışı: Süt ve şeker kaynatılır. Un ve tereyağı kavrulur. Kaynayan süte ilave edilip karıştırılır. Soğutulduktan sonra 2 saat kadar dolapta dinlendirilir. Elmalar dilim şeklinde doğranıp esmer şeker ve tarçın ile pişirilir. Soğumaya bırakılır. Dolaptan çıkarılan muhallebi çırpma teli ile karıştırılıp servis kâselerine doldurulur. Üzerine soğutulmuş elma karışımı konarak servis edilir.

0 Yorum

Yorum Yap

2180 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 06-12-2019
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM