İşlem Sürüyor...

21 Haziran Babalar Gününe Özel

Pek çok çocuğun belki de konuşmayı öğrenirken telaffuz ettiği ilk kelime olan “Baba” içinde çok derin anlamlar taşıyor. İki heceden oluşsa da çok şey ifade eden bu sözcük sevgiyi ve gücü anlatan bir ifade. Her baba çocuğunun ilk kahramanıdır ve bu güçlü his özel bir günle doruğa ulaşır. Haziran ayının gelişiyle babaları ve evlatları tatlı bir heyecan sarar. İlk olarak 16. yüzyılda kutlanmaya başlanan Babalar Günü hediyeler, kutlamalar ve sıcak sevgi sözcükleri ile taçlanır.

Evlatlarının gözünde gücün, sevginin ve güven duygusunun vücut bulmuş hali olan babalar için Haziran ayının üçüncü Pazar günü çok özel bir gündür. Koruyup kollayan, fedakarca ve karşılıksız seven babalar bu özel günde duygu yüklü anlar yaşar. Tüm dünyada adeta bir gelenek haline gelen Babalar Günü kutlaması için önceden hazırlanan organizasyonlar, sürpriz etkinlikler ve hediye arayışları kalplerde tatlı bir heyecan yaratır.

Asırlardır kutlanan Babalar Gününün doğuş hikayesi ise şöyle: Sonora Smart Dodd, Amerikan savaş gazisi olan babası tarafından büyütülmüştü. Sonora, eşinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına fedakarca büyüten babası için bir sürpriz yapmak istedi ve babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü olarak kabul edilmesi için çalışma başlattı. Bu çaba 5 Haziran’a yetişemese de Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanması kabul görmüştür.

Bir insanın yetişmesinde, karakterinde, yaptığı işlerde çok önemli bir payı olan babaların değerini tek bir güne sığdırmak elbette mümkün değil. Ancak bu özel günde onlara duyulan sevgi ve minneti sözcüklerle, sürprizlerle, kalpten gelen samimi ve sıcacık bir sarılmayla ifade etmek hem babalar hem de evlatları için paha biçilmez bir duygu.

Babalar Günü için düzenlenmiş pek çok mesaj var. Ama en güzel mesaj özel olan mesajdır. Her baba özeldir ve ona söylenecek sözcüklerin de özel olması gerekir.

Bu sene 21 Haziran’da kutlanacak Babalar Gününde hayatta olan babalara esenlik ve mutluluk dilenecek, sonsuzluğa gitmiş babalar ise özlem ve minnetle anılacak.

Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun…

0 Yorum

Yorum Yap

3251 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 19-06-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM