İşlem Sürüyor...

Yüzyılın En Büyük Girişimcisi Elon Musk'ın Hayatı

Çağın en büyük girişimcilerinden ve en zengin isimlerinden biri sayılan, aynı zamanda da girişimci ruhu taşıyan pek çok kişiye ilham olan Elon Musk Google aramalarında ilk sıralarda yer alıyor. Peki Elon Musk’ı bu kadar popüler ve merak edilir kılan şey ne? Elbette sahip olduğu başarı ve bu başarıda payı olan etmenler… İşte yüzyılın en büyük girişimcisi olarak kabul gören Elon Musk’un sıra dışı hayatı…

 

 

 

Elon Musk Kimdir?

Tam adı Elon Reeve Musk olan başarılı girişimci 28 Haziran 1971 yılında Güney Afrika’nın başkenti Pretorya’da dünyaya geldi. Güney Afrika dışında ABD ve Kanada vatandaşıdır. Asrın en büyük girişimcisi unvanını şu an için kimseye kaptırmayan Musk, SpaceX ve Tesla şirketlerinin de CEO’sudur. Gelecekteki başarı rotasını henüz 12 yaşında belli eden Elon, bir video oyunu geliştirdi ve girişimcilik tohumlarını daha o zamandan atmaya başladı. Geliştirdiği oyunu bir bilgisayar dergisine satan genç Elon için kader ağlarını örmeye başlamıştı bile.

 

Elon Musk’un Eğitim Hayatı 

Takvimler 1988’i gösterdiğinde Elon, Kanada pasaportu alarak doğduğu topraklar olan Güney Afrika’yı terk etti. Kanada Ontario'daki Queen's Üniversitesi’nden kabul gören Elon, 1992 yılında da ABD’de bulunan Pennsylvania Üniversitesi’ne geçiş yaptı. 5 yıl sonra yani 1997’de ekonomi ve fizik alanlarında lisans diplomasını alarak mezun oldu. Ardından California'daki Stanford Üniversitesi fizik bölümünde yüksek lisans programına kayıt yaptırdı ancak tamamlamayarak yarım bıraktı.

 

 

Elon Musk’ın Merak Edilen Serveti

Uzay şirketi SpaceX ve elektronik ödeme şirketi PayPal’ın kurucu ortağı olan Elon Musk, aynı zamanda elektrikli lüks otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’luğunu üstlenmiş durumda. Bunların yanı sıra SolarCity, Neuralink, Boring Company gibi yatırımları da olan Musk’ın serveti merak uyandırıyor. Peki Elon Musk’un serveti ne kadar? Başarılı girişimcinin serveti yaklaşık 264,6 milyar dolar olarak telaffuz ediliyor.

 

 

Dünyanın en zengin insanı olma unvanını elinde bulunduran Elon Musk 1995 yılında Zip2 şirketini kurdu ve 4 yıl sonra da yani 1999’da Zip2’yi Compaq isimli şirkete 307 milyon dolar karşılığında sattı.  Hemen ardından ismi daha sonra PayPal olarak değiştirilecek X.com şirketini kuran başarılı girişimci şirketi 2002 yılında eBay şirketine 1,5 milyar dolara sattı.

 

 

 

O, Dünyanın En Zengin Adamı

Sadece teknoloji ile ilgili değil sosyal hayatla ilgili de pek çok projesi olan bu parlak zekalı adam, geniş hayal gücü ile de hayranlık uyandırıyor. İnsan beynine çip yerleştirmek, Mars’ta koloni inşa etmek, yer altına kazılan tünellerle trafiği rahatlatmak, uydular sayesinde internet hizmeti vermek gibi pek çok projesi olan Elon Musk, adeta bilim kurgu filmlerini çağrıştıran bu projeleri tasarlamakla kalmıyor gerekli girişimleri de yaparak dünyanın adeta seyrini değiştiriyor.

 

 

Iron Man filminin Tony Stark karekterini canlandıran aktör Robert Downey Jr’a da ilham veren Musk bu yöndeki gücünü de kanıtlamış oldu. Tesla ve SpaceX’in CEO’su olan Elon Musk tüm bu girişimleri ve servetiyle Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’i geçerek dünyanın en zenginleri listesinde 1. sıraya yükseldi.

1 Yorum

Yorum Yap

2700 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 30-06-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM