İşlem Sürüyor...

Tatilinizi Kolaylaştıracak Seyahat Uygulamaları

Seyahat etmeyi hepimiz çok seviyoruz. Yeni yerler keşfedip farklı maceralar yaşamak, yeni tatlar deneyimleyip sevdiklerimizle paylaşacağımız anılar biriktirmek tatili çok daha keyifli hale getiriyor. Bu sebeple tatilinizi planlarken işinizi kolaylaştıracak ve size daha fazla bilgi sağlayacak bazı uygulamalardan yararlanabilir, böylece kısıtlı günlerinizi çok daha dolu geçirebilirsiniz. Aşağıdaki yazımızda tatilinizi en iyi şekilde planlayabilmeniz için işinize yarayabilecek bazı seyahat uygulamalarından bahsettik.

 

 

PİRİ (Audio Guide) Rehber Anlatımıyla Şehirleri Gezin

Türkiye içindeki çoğu şehri ve semtleri veya yurtdışındaki belli başlı şehirleri sesli rehber eşliğinde gezmek ister miydiniz? Piri Guide sayesinde bunu gerçekleştirmek mümkün. Atacağınız adımlar; uygulamayı yükleyip, size sunulan harita ve yönlendirmelerle turu takip etmek. Tabii ki bu esnada mekanlara uygun müzikler ve hikayeler eşliğinde, özel rehberinizle geziyormuş gibi hissetmek. Uygulamanın android ve ios destekli versiyonlarına kolayca ulaşabilirsiniz.

 

 

Tavsiyelerden Yararlanın: Trip Advisor

Trip Advisor geniş bir kullanıcı kitlesine sahip seyahat uygulamalarındandır. Seyahatinizle ilgili plan yaparken Trip Advisor kullanabilir ve hangi otellerde kalabileceğinizden tutun, hangi restoranlarda yemek yiyebileceğiniz, hangi mekanda eğlenebileceğiniz gibi her türlü bilgiyi elde edebilirsiniz. Trip Advisor bu bilgileri daha önce deneyimlemiş olan kullanıcılardan edinir. Uygulama üyelerinin deneyimlerine dayanan yorumlardan yola çıkarak tatilinize bir yön çizebilirsiniz.

 

 

Rome2rio ile En Pratik Rotayı Oluşturun

Seyahat yaparken belirlemeniz gereken ilk adım, bir noktadan diğerine nasıl gidileceğidir. Rome2rio ile dilediğiniz lokasyondan bir diğerine kolayca ulaşabilirsiniz. Bu konuda en pratik uygulamalardan biri olan Rome2rio, tüm ulaşım araçlarının rotalarını ve kalkış saatlerini içinde barındırır. Uygulamayı kullanırken yapmanız gereken tek şey, yola çıktığınız nokta ile ulaşmak istediğiniz noktayı belirlemek. Devamında tüm alternatifleri karşılaştırarak sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.

 

 

En Uygun Uçak Biletini Skyscanner ile Bulun

Skyscanner, seyahatseverlerin sıkça başvurduğu uygulamalardan biri. Pratik arayüzü sayesinde rahatça kullanılabilen uygulamada, yola çıktığınız nokta ile varmak istediğiniz noktayı işaretlemeniz yeterli. Skyscanner onlarca hava yolunu karşılaştırarak sizin için en uygun seçeneği karşınıza çıkarır. Aktarmalı veya aktarmasız tercihi yapabilir, gideceğiniz yere henüz karar veremediyseniz de varış noktasındaki “her yere” seçeneğine tıklayarak farklı lokasyonlara giden uçak biletlerini görebilirsiniz.

 

 

Acil Durumlar için First Aid Kullanın

Seyahatlerde bazı aksilikler yaşanabilir ve acil müdahale edilmesi gereken bir durumda kaldığınızda ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Böyle bir durum başınıza geldiğinde doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmak için First Aid uygulamasına başvurabilirsiniz. First Aid sayesinde kanama, boğulma, yanık gibi acil durumlarda yapılması gerekenleri öğrenebilir, hatta seyahate çıkmadan önce uygulamadaki çeşitli testleri çözerek kendinizi olası bir duruma karşı hazırlayabilirsiniz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2574 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 05-08-2020
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM