İşlem Sürüyor...

Tatile Giderken Yanınızda Bulundurmanız Gereken 10 Eşya

Tatil yapmayı kim sevmez? Daha zamanı gelmeden onu düşünerek alışveriş yapmak, uçak bileti almak ya da otel rezervasyonu yaptırmak gibi işleri halletmeye bayılırız. Fakat sıra bavul yerleştirmeye geldiğinde iş gözümüzde büyür, son dakikaya bırakınca da en gerekli eşyalarımızı unutma riskimiz artar. Bir bakmışız ne giyeceğimizi düşünmekten temel ihtiyaçlarımız evde kalmış. Eğer böyle kötü bir tecrübe yaşamadan önleminizi almak isterseniz buyurun listemize bir göz atalım.

Tatile Giderken Yanınızda Bulundurmanız Gereken 10 Eşya:

1.Seyahat Belgeleri

Tatile çıkmadan önce pasaport, ehliyet, nüfus cüzdanı, sağlık sigortası, vize gibi tüm gerekli seyahat belgelerinin tamamlanmış olduğundan emin olmalısınız.

2.Seyahat Cüzdanı

Günlük kullandığınız cüzdan yerine pasaport, kimlik ve kredi kartlarınıza kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir seyahat cüzdanı, seyahatinizde işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

3.Seyahat Rehberi

Tatile çıkmadan önce gideceğiniz ülke ya da şehir hakkında bilgi edinmeniz, tatilinizi hem kolaylaştıracak hem de daha eğlenceli hale getirecektir.

4.Seyahat Sağlık Çantası

Her yolculuğunuzdan önce, yolda yaşayabileceğiniz küçük sağlık problemlerine karşı önlem almak için bir sağlık çantası hazırlamak gerekir; Sürekli kullandığınız reçeteli ilaçlar, ağrı kesiciler, vitaminler, sindirim sistemi ilaçları, suni gözyaşı vb.

 5.Kıyafet

 Kıyafetler bu listede en çok kendinize göre özelleştirmeniz gereken madde.   Herkesin farklı bir stili var ve her yolculuk için farklı kıyafetler gerekir.

 6.Ayakkabı

 Günlük tercih ettiğiniz ayakkabınızın yanı sıra seyahatiniz için farklı bir   ayakkabıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Yanınızda götüreceğiniz ayakkabıları seçerken   gideceğiniz yerin iklim koşullarını göz önünde bulundurmak önemlidir.

 7.Banyo Malzemeleri

Bu malzemeleri hazırlamaya başlamadan önce göz önünde bulundurulması gereken ilk şey, tatil için nereye gittiğiniz ve nerede kalacağınızdır. Diş fırçası, diş macunu, duş jeli, şampuan, sabun… Bunların hepsini yanınızda taşımak zorunda olmayabilirsiniz.

8.Güneş Kremi

Plaj çantanıza koymanız gereken en önemli ürün güneş kremidir. Evden çıkmadan önce ilk olarak güneş kreminizi sürmeli, belli bir süre sonra etkisi geçeceği için de yanınızda bulundurmalısınız.

9.Kişisel Bakım Çantası

Bakım çantanızı da tıpkı kıyafetleriniz gibi kişiselleştirmeniz gerekir. Listeye dahil olabilecek ürünler; Diş fırçası, diş ipi, diş macunu, ağız temizlik suyu, tarak, şampuan, saç kremi, deodorant, parfüm, duş jeli, tıraş bıçağı ve tıraş jeli, cilt bakım kremi, tırnak makası vb.

10.Elektronik Eşyalar

Günümüzde tatile çıkarken ilk aklımıza gelen modern seyahat ekipmanlarımız oluyor. Unutamayacağımız seyahat deneyimimizi genişleten elektronik eşyalar da bavullardaki yerini alıyor.

 

 

2 Yorum
  • 2020-03-17 12:25:19
  • Mehmet Ercan Özkutan
  • Merhaba,Barut Lara ya önce eşim ve kızım ziyaret edip dinlendiler,aradan bir müddet sonra eşim ve ben tatile ekim ayı gibi bir zamanda gittik,uzun yıllar yurtdışı çalışmalarım olduğından bir çok ülke otellerinde kaldım,yurtiçi tatillerimde devamlı ETS turla tatil yaptık,bir defa denemelik başka bir tur şirketiyle tatile çıkalım dedik,dolandırıldık, Barut Lara bu güne kadar kaldığımız en kaliteli tatil ve dinlenme yeri,yurtdışında ve yurtiçinde çok daha gösterişli oteller muhakkak ki mevcut,lakin Barut Lara da çok sıcak personel var ,bir kelime var (memnuniyetle) her yerinde böyle ,olağanüstü temizlik,mükemmelin üzerinde yemek çeşitleri,yemek seçip beğenmeyenlere bile hitap ediyor,bizim en çok ilgimizi çeken şu durum oldu,hiç bir otelde ayrılacağınız gün saat 12 den sonra otelde kalamazsınız en fazla öğle yemeği için kalabilirsiniz,Barut Lara nın şu farkı var odanızdan ayrıldıktan sonra isterseniz akşama kadar hatta gece yarısına kadar uçağınızı beklerken otelden ayrılmanız gerekmiyor,istediğiniz kadar ,son gün bile olsa plajdan ,yemeklerden faydalanıp özel bölümlerde duş alıp giyinip uçağa gitmeye hazır hale geliyorsunuz,yaşım icabı hiç bir zaman bu durumu diğer otellerde göremedim,varsa da Barut Otellerinden örnek almışlardır,bundan sonra hayatım boyunca ne zaman tatil ve dinlenme isteğimiz olursa sadece Barut Lara yı tercih edeceğim,fiyatlarını elinizi vicdanınıza koyup yaptığınızda hiç de pahalı bir yer olmadığını göreceksiniz,benim için Barut Lara 20 yıldız değerinde bir yer,giden gören bana hak verir,saygılarımla

  • Cevapla

    Mehmet Ercan Özkutan kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

3625 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 27-01-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM