İşlem Sürüyor...

Tatilde Formda Kalmanız için 7 Tavsiye!

Tatilin öncelikli amacı dinlenmek ve keyifli zaman geçirmektir. Tatiliniz için açık büfeye sahip, çok fazla yiyecek ve içeceğin bir arada sunulduğu otelleri tercih ediyorsanız, yemek rutininizin dışına çıkabilir ve ölçüyü kaçırabilirsiniz. Eğer isteğiniz katı kurallar uygulamadan formunuzu korumak ve aynı zamanda eğlencenizden ödün vermemek yönündeyse, tatilde formda kalmanızı sağlayacak 7 tavsiyeyi sizlerle paylaşıyoruz.

1.Beslenmenize Dikkat Edin

Tatilin en güzel kısımlarından biri de hiç şüphesiz ki açık büfeler. Birçok farklı lezzetin bir arada sunulduğu, zengin bir mutfağa sahip olan otellerde yapılması gereken; yemek alırken küçük porsiyonlar tercih etmek ve tabağınızı çok fazla doldurmamak ve çok yağlı yiyecekler yerine lif kaynağı yüksek olan gıdaları tercih etmek. Ayrıca ana öğünü abartmamak ve ara öğünleri atlamamak çok önemli. İçecek konusunda da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü asitli içecekler ve alkol tüketimi fazladan kalori almanıza sebep oluyor. Bu içecekler yerine daha faydalı bir seçenek olan taze meyve sularını tüketebilirsiniz.

 

2.Sahilde Yürüyüş Yapın

Deniz kenarı bir tatil tercih ettiyseniz, formda kalmak amacıyla uygulayabileceğiniz en keyifli yöntemlerden biri sahilde yürüyüş yapmaktır. Özellikle gün batımında yapacağınız sahil yürüyüşleri sizin için iyi bir egzersiz olup, manzaraya eşlik ederken vaktin nasıl geçtiğini anlamamanız açısından da mükemmeldir.

 

 

 

3.Otelin Spor Salonunu Kullanın

Eğer tercih ettiğiniz otelde spor salonu bulunuyorsa, sabah uyandığınızda bir saat spor yaparak formda kalabilir ve aynı zamanda gün içinde daha zinde olabilirsiniz. Kalori yakmak için harika bir yöntem olan spor salonunda geçireceğiniz bu süreyi, kendinize ayırdığınız özel bir zaman dilimi olarak düşünebilirsiniz.

 

 

 

4.Bol Bol Yüzün

Yaz tatillerinin en sevilen ve özlenen kısımlarından biri de yüzmektir. Havuzu ve denize sahili olan otellerde bu ihtiyacınızı doyasıya giderebilirsiniz. Yüzmek keyifli olduğu gibi, formda kalmak adına uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biridir. Bol bol yüzmek, kalori kaybetmenizi sağlayacaktır.

 

 

 

5.Su İçin

Su içmek, sağlıklı olmanın yanı sıra formda kalabilmek için de önemli bir adım. Yazın normalden çok daha fazla su kaybeden vücudumuzun bu ihtiyacını karşılayabilmek adına en az iki üç litre su içmek gerekiyor. Siz de tatilde bol su içerek formunuzu korumaya yardımcı olabilirsiniz.

 

 

 

 

6.Hareket Halinde Olun

Tatilde sizi harekete geçirecek birçok sebep vardır. Tatile gittiğiniz bölgeyi keşfedebilir, bol bol yüzebilir ve yürüyüşler yapabilirsiniz. Özellikle kaldığınız otelde spor aktiviteleri düzenleniyorsa onlara katılabilirsiniz. Bu sayede hem formda kalacak hem de çok eğleneceksiniz.

 

 

 

7. Alkol Konusuna Dikkat Edin

Fazla alkol tüketimi sağlık açısından zararlı olduğu gibi kilo almanın da en büyük sebeplerindendir. Çünkü alkolün içinde yüksek miktarda kalori bulunur. Bu yüzden tatildeyken alkol konusunda dikkatli olmak gerekir. Aşırı miktarda tüketeceğiniz alkol, formunuzu kaybetmenize sebep olacaktır.

0 Yorum

Yorum Yap

3018 kez görüntülendi
  • Admin
  • 27-03-2020

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM