İşlem Sürüyor...

Smoothie Tüketmenin Faydaları

Formda, zinde ve fit bir vücut için sağlıklı beslenmenin şart olduğunu biliyoruz. Parlayan saçlar, ışıldayan cilt, ideal ağırlığında bir vücut için doğal ve sağlıklı beslenmenin önemi büyük. Sağlıklı beslenmenin yolu da büyük ölçüde katkısız, işlenmemiş ve evde hazırlanmış gıdaları tüketmekten geçiyor. İşte size sağlıklı beslenme sürecinde evde hazırlayarak tüketebileceğiniz hem doyurucu hem de besleyici bir içecek: Smoothie!

 

 

Adını çok sık duyduğumuz bu içecek tam bir vitamin bombası diyebiliriz. “Peki smoothie nedir?” diye soranlar için çeşitli sebze ve meyvelerle yapılabilen ve soğuk tüketilen bir içecek yanıtını verebiliriz. Birbirinden farklı smoothie tarifi içinden damak zevkinize uygun olanları seçerek mikser ya da blender ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

 

 

 

Smoothie Tüketmenin Faydaları Neler?

Smoothie her mevsim içilebilen bir içecek de olsa özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici ve ferahlatıcı etkisiyle öne çıkıyor. Bakın bu doğal içeceğin sağlığa ne gibi faydaları var:

*Smoothie sebze ve meyvelerle hazırlanan bir içecek olduğu için sindirim sistemi özellikle de karaciğer üzerinde arındırıcı bir etkiye sahip.   

 

 

*Smoothie hazırlarken kullanılan sebze ve meyveler kan şekerinin dengeli bir biçimde yükselmesini sağlıyor. Smoothie hem tatlı ihtiyacınızı gideriyor hem de tok tutuyor.

*Özellikle sabah aç karnına içilen smoothie güne enerjik, zinde ve keyifli başlamanızı sağlıyor.

*Smoothie faydaları arasında lif içeren özelliği de öne çıkıyor. Bu doğal iksiri tükettiğinizde sebze ve meyvelerde bolca bulunan liflerden de istifade etmiş oluyorsunuz. Lif demek bağırsakların düzenli çalışması demek ki bu da sağlık için elzem.

 

*Sebze yemeklerini sevmeyenler için sebzelerle yapılmış smoothie tarifleri tam bir kurtarıcı. Böylelikle sebzelerin içerdiği vitaminlerden de mahrum kalmamış olursunuz.

*Smoothie yüksek oranda antioksidan içerdiğinden cildinizi ışıldamasını ve gergin olmasını sağlar.

*Metabolizma hızınızı ve direncinizi artırır.

*Düzenli smoothie tükettiğinizde enerjik ve dinç olursunuz. Bu keyifli olma hali moralinizi hep üst seviyede tutar. Yani smoothie sadece bedeninize değil ruhunuza da iyi gelir.

 

*Anksiyete ve tedirginliği azaltır.

*Yağsız süt, soya sütü, badem sütü, yer fıstığı ve ceviz gibi besinlerle hazırlanan bir smoothie yüksek oranda protein içerdiklerinden spor yapanlar için oldukça uygundur.

*Smoothie sıcak yaz aylarında tüketildiğinde sıvı kaybının önüne geçer, böbrek sağlığını korumaya yardımcı olur.

*Yeşil elma, ıspanak, zencefil, yeşil çay gibi sebze ve malzemelerle hazırlanan yeşil smoothie de metabolizmayı uyaran özelliği ile bilinir.

 

Özelikle genç ve zinde kalmak isteyenler için yeşil smoothie faydaları ile öne çıkan bir içecek diyebiliriz.

Smoothie Ne Kadar Sürede Tüketilmeli?

Smoothie’ler taze sebze ve meyvelerle hazırlandığı ve içerdikleri vitaminlerin etkili olabilmesi için bekletilmeden tüketilmelidir. Bu yüzden smoothie’yi tüketeceğiniz kadar hazırlamalı, bittikçe yeniden taze olarak hazırlayıp tüketmelisiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

11382 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 24-02-2021
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM