İşlem Sürüyor...

Singapur Gezi Rehberi

Singapur, keyifli mutfak deneyimleri, son teknoloji konaklama yerleri ve heyecan verici gece hayatı ile ünlü olan, 5,6 milyon nüfusa sahip bir ada-şehir devletidir. Siz de dünyadaki en küçük ülkelerden biri olan Singapur’u merak ediyorsanız, hazırladığımız Singapur gezi rehberinde kendi seyahatinizi planlamanıza yardımcı olacak seyahat ipuçlarını bulabilirsiniz.

 

 

 

1. Thian Hock Keng Tapınağı'nı ziyaret edin!

Thian Hock Keng, Singapur'daki en çok ziyaret edilen tarihi tapınaklardan biridir. Tapınak, yerel Çin nüfusuna hizmet eden küçük bir bina olarak ortaya çıkar. Ancak 1840'ta genişletilen ve o zamanlar mevcut olan en iyi malzemelerden yapılan tapınak, yıllarca yerel topluluk tarafından yapılan bağışlarla ayakta kaldı. Bu tapınak Singapur'un Deniz Tanrıçası Mazu'ya adanmış en eski Çin tapınağıdır. 

 

2. Bukit Timah Doğa Koruma Alanı'nı keşfedin!

Singapur'un kalan tek yağmur ormanı bölgesinde yer alan Bukit Timah, ülkenin önde gelen eko-turizm cazibe merkezidir. Yürüyüş ve bisiklet parkurlarında makaklara, sincaplara, uçan lemurlara ve çeşitli kuş türlerine yakınlaşabilirsiniz. Rezerv 400 dönümlük bir alanı kaplar ve şehir merkezine 30 dakika uzaklıktadır. Her gün 07.00-19.00 arası açıktır. Hafta sonları oldukça kalabalıktır, bu yüzden kalabalıktan kaçınmak istiyorsanız hafta içi keşfe çıkabilirsiniz.

 

3. Çin Mahallesi'nde dolaşın!

Chinatown, modern Merkezi İş Bölgesi'nin yanında yer alan iki kilometre karelik geleneksel Çin yaşamını kapsar. Bu bölge, Singapur'da gerçek bir Çin kültürü hissetmenizi sağlar. Sokaklar; tapınaklar, el sanatları dükkanları, tezgahlar ve restoranlarla doludur. Biraz char kway teow (tavada kızartılmış erişte) veya ızgara etler bulmak için Chinatown Food Street'e gidin. Dünyanın en uygun fiyatlı Michelin yıldızlı restoranı Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle'da  (Hawker Chan) yemek yiyin. 

 

4. Sokak lezzetlerini deneyin!

Singapur 2016 yılında dünyanın ilk sokak yemeği Michelin yıldızını almış ve 2020 yılında UNESCO tarafından Kültürel Miras statüsü ile tanınmıştır. İster Newton Yemek Merkezi'ne, ister Old Airport Hawker'a gidin, hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Biber yengeç, satay, dim sum veya nasi lemak gibi tatları (hindistan cevizi pilavlı kızarmış tavuk) kaçırmayın.

 

 

5. Pulau Ubin'e bir gezi yapın!

Bu ada kuzeydoğu kıyılarında yer almaktadır. Modern şehirden inanılmaz derecede farklıdır. Öyle ki yerliler hala elektrik için dizel jeneratör kullanıyor ve kuyulardan su getiriyor. Bir bisiklet kiralayın ve bu adanın turistik yerlerini, köylerini ve plajlarını keşfedin. Oraya gitmek için, yaklaşık 10-15 dakika süren Changi Point Feribot Terminali'nden bir bumbota atlayın. Sabit bir kalkış saati yoktur. Çok az turist bu yoldan çıkabiliyor; burada yapabileceğiniz en sıra dışı şeylerden biri bu gezi olabilir!

0 Yorum

Yorum Yap

1409 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 25-03-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM