İşlem Sürüyor...

Sevgililer Günü'nde Gidilecek En Romantik Yerler

Sevgiliyle gidilecek yerler, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde daha da anlam kazanan ve üzerinde çok düşünülen konuların başında gelir. Sevgililer Günü’nde nereye gidilir sorusunun yanıtı herkese göre değişkenlik gösterir. 

Kimisi için farklı bir ülke ve yepyeni coğrafyalardır, kimisi için ıssız bir kamp yeridir, kimisi için doğanın kucağı kimisi için de denizin sesinin duyulabileceği romantik bir yer. 

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken sevgili ile gidilecek yerler konusu üzerinde daha fazla yoğunlaşırız. Sevgilinize unutulmaz bir Sevgililer Günü hediyesi vermek istiyorsanız, ufak bir tatil kaçamağı harika bir aktivite olabilir. Sizin için Türkiye’de ve dünyada sevgiliyle gezilecek yerler temalı bir rehber hazırladık. Gelin bu romantik rotalara bir göz atalım.

Sevgililer Günü'nde Nereye Gidilir?

Sevgililer Günü’nde valizinizi toplayıp minik bir tatile çıkmak istiyor, sabah  gözünüzü farklı bir şehirde ve mekanda açmak istiyorsanız, size yurt içinde ve yurt dışında sevgiliyle gidilecek yerler kategorisinde yer alan birbirinden farklı ve romantik rotalar önerebiliriz. Bazı şehirlerin büyüsü ve romantizmi biraz daha ön plandadır. Deniz, nehir, dağ, doğa, tarihi zenginlik gibi bir şehri değerli kılan detayları içeren ve şiirsel bir güzelliği olan şehirler, Sevgililer Günü’nde gidilecek ideal rotalar olabilir. Siz sadece karar verin ve kendinizi sevginin iyileştirici gücüne bırakın.

Antalya

Yaz mevsiminin ve deniz sezonunun en popüler adresi olarak bilinen Antalya, kış aylarında da yumuşak iklimi ve romantik dokusuyla 14 Şubat için ideal bir lokasyon olarak öne çıkıyor. Görkemli Toros Dağları’nın gölgesindeki upuzun sahilleri, antik kentleri, Selçuklu mimarisi ile harmanlanan modern şehir dokusu ve damaklara hitap eden seçkin lezzetleriyle Antalya, çiftlerin en çok eğlenecekleri ve aşklarını tazeleyecekleri bir rota olarak, sevgiliyle gidilecek yerler seçeneklerinin en başında geliyor. 

Kapadokya

Rengarenk ve dev balonlar, mistik peri bacaları, özgün ve sakin bir mimari doku, şarap evleri, yeraltı şehirleri ve çok daha fazlasıyla Kapadokya, sevgiliyle gidilecek romantik yerler arasında öne çıkıyor. Sevgiliyle gidilecek yerler için ideal bir lokasyon olan Kapadokya, masalsı güzelliğiyle 14 Şubat’ın anlamına ekstra değer katıyor. 

Uludağ

Sevgiliyle gidilecek yerler denildiğinde romantik ortamıyla akla hemen Uludağ geliyor. Kayak sezonu ve bembeyaz kar örtüsü denildiğinde Türkiye’nin açık ara en önemli adresi olan Uludağ, şubat ayına denk gelen Sevgililer Günü için mükemmel bir kutlama adresi olarak tercih edilebilir. Geniş kayak pistlerinde kayak yapmanın yanı sıra şömine başında yudumlayacağınız sıcak şarap ve canlı müzik aktiviteleri ile unutulmaz bir 14 Şubat geçirebilirsiniz.

Abant

Abant, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgiliyle gidilecek yerler sıralamasına çok yakışan alternatiflerden biri olarak değerlendirilebilir. Gür çam ağaçlarının bembeyaz ve kalın kar örtüsü ile kaplandığı Abant’ta sevgilinizle uzun ve romantik yürüyüşler yapabilir, konaklama alanlarında ve butik otellerde şömine başında rüya gibi saatler geçirebilirsiniz.  

Paris

14 Şubat’ı yurt dışında romantik bir şehirde geçirmek isterseniz, sevgiliyle gidilecek yerler seçenekleri arasında önerebileceğimiz ilk şehir kuşkusuz Paris olacaktır. Romantizmin vücut bulmuş hali olan Paris’in geniş caddelerinde, huzurlu kafelerinde, şehrin sembolü haline gelmiş mekanlar ve tarihi yapılarda keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. 

Eyfel’in şehrin hemen her yerinden görülebilen silueti eşliğinde, Champs-Elysees Caddesi’nde sevgilinizle el ele yürümek, Seine Nehri kenarında yapacağınız gezinti ve leziz yemeklerle romantizmin doruklarına çıkan bir 14 Şubat deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Venedik

Rialto Köprüsü’nün altından gondolla geçerken sevgilinizi öperseniz, ömür boyu ayrılmayacağınıza dair bir inanış vardır. Gerçeklik payı ne kadardır bilinmez ama Venedik’in dünyanın en romantik şehirleri arasında ilk sırada yer aldığı söylenebilir. 

Venedik, sevgiliyle gidilecek yerler sıralamasında mutlaka listeye almanız gereken eşsiz bir rota olarak yer alıyor. 14 Şubat’ta bu masalsı şehir Venedik’te kanalların arasında yükselen evler, sokaklarda yankılanan İtalyanca ezgiler, San Marco Meydanı’ndaki kafelerde sevgilinizle yudumlayacağınız kahvenin kokusu eşliğinde unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

 Brugge

Adeta bir film platosunu andıran ve gerçek olamayacak kadar güzel bir şehir olarak hafızalarda yer eden Brugge, Orta Çağ mimarisi ile dikkat çekiyor. Brugge aynı zamanda 14 Şubat Sevgililer Günü’nün ruhunu da en iyi yansıtan şehirler arasında yer alıyor. Sevgiliyle gidilecek yerler sıralamasına Brugge’ü de ekleyebilirsiniz. 

Sevgili ile gezilecek yerler arasında dikkat çeken Brugge’de el yapımı çikolataları tadabilir, kanallarda sandal turlarına katılabilir, küçük restoranlarda şehre ait lezzetleri deneyebilir, müzeleri, katedralleri ve parkları ziyaret edebilirsiniz. 

Budapeşte

Aşk dolu, tılsımlı ve nefes kesecek kadar güzel bir şehir olan Budapeşte Tuna Nehri’nin iki yakasında Buda ve Peşte isimleriyle konumlanan bir rüya şehri. Pek çok aktiviteyi keşfedebileceğiniz bu sakin şehirde, sevgilinizle eşsiz saatler geçirebilirsiniz. 

Bloğumuzda yer alan “En Romantik ve Keyifli Seyahat Rotaları” başlıklı yazımız da size sevgiliyle gidilecek yerler teması içinde farklı rotalar ve farklı keşifler için rehberlik edebilir.

0 Yorum

Yorum Yap

725 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 12-02-2024
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM