İşlem Sürüyor...

Sağlıklı Detoks için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genelde zayıflama isteği ile başvurulan ve günümüzde oldukça popüler olan detoksun asıl amacı vücudumuzda bulunan zararlı toksinlerden kurtulmaktır. Bu noktada sağlıklı bir detoks için dikkat edilmesi gereken bazı önemli kısımlar var. Öncelikle detoksun kimler için gerekli olduğunu bilmek ve ardından nasıl uygulanacağını öğrenmek gerekiyor. Eğer siz de detoks hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız yazımızı keyifle okuyabilirsiniz.

 

 

Her insan belli dönemlerde vücudunu dinlendirmeye ve temizlemeye ihtiyaç duyar. Bunun sebebi ise vücutta tutulan toksinlerdir ve hava, su, yiyecekler yoluyla vücudumuz pek çok çevresel toksine maruz kalır. Bu durum, metabolizmanın doğal seviyesinin üzerinde toksin yüklenmesine sebep olur. Yorgunluk, zayıflayan sinir sistemi ve sahip olduğumuz bazı sağlıksız alışkanlıklar sebebiyle doğal atılım süreci gerçeklemez ve herkes kendi gereksinimine göre detoks yapmaya ihtiyaç duyabilir.

 

 

Vücudumuzun detoksa ihtiyaç duyup duymadığını anlamak için bazı yöntemler mevcut. Örneğin baş ağrısı, yorgunluk, sinirlilik, anksiyete, eklem ağrıları, sinüslerin tıkanması, hazımsızlık ve dolaşım bozukluğu gibi daha birçok sendroma dikkat edilebilir. Detoks sadece beslenme ile sağlanamaz hatta beslenmede uygulanan değişiklikler vücuda yeni toksinler eklemeyi kısıtlasa da tek başına yeterli değildir. Var olan toksinleri vücuttan atmak için sık sık egzersiz yaparak terlemek gerekir. 

 

 

Konu beslenmeye geldiğinde ise detoks yapmanın pek çok farklı seçeneği vardır. Örneğin gün içinde küçük değişiklikler yaparak sürdürülen detoks diyeti de uygulayabilirsiniz, detoks çorbası içilen, sadece elma yenilen ya da meyve suları tüketilen diyetler de… Yine de herhangi bir diyet veya tek tip gıda ile yapılan bu sıkı programları uygulamadan önce doktora danışmak gerekiyor. Aksi takdirde detoks yaparak istediğiniz verimi elde edemeyebilirsiniz.

 

 

Beslenme dışında toksin alımını azaltmak için yapabileceklerinize de değinelim. Öncelikle pişirme yönteminizi değiştirmek gerekiyor. Çünkü yedikleriniz kadar onları nasıl pişirdiğiniz de oldukça önemli. Mesela evde detoks uygulamak istiyorsanız kızartma yönteminden uzak durmalı ve yağı çok fazla ısıtmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun yerine haşlama ve buharda pişirme yöntemlerini tercih etmek faydalı olacaktır. Pişirme kaplarınızı da paslanmaz çelik, cam ya da porselen seçebilirsiniz.

 

 

Sabun ve deterjanlarınızı değiştirmek de bir diğer adım diyebiliriz. Özellikle banyoda ve evinizde bulaşık yıkarken kullandığınız sabunların bitkisel özlü olmasına özen gösterebilirsiniz. Kimyasal katkıya sahip ürünlerden uzak durmak, büyük bir önem arz ediyor. Ayrıca iyonizasyon bakımından sağlığımız üzerinde denge düzenleyici bir etkisi bulunan deniz ve dağ havası almak da bir o kadar önemli. Çünkü bu kaliteli hava, vücudumuz için oksijen artırıcı bir görev taşıyor.

 

 

Detoks etkisi sağlayan çaylar tüketmeye özen göstermeniz gerekiyor. Özellikle yeşil çay, papatya, ekinezya, ginseng, zencefil, ginko biloba, kırmızı pancar, meyankökü gibi toksin arındırıcı özelliklere sahip detoks etkisi yüksek çayları tercih edebilirsiniz. Ayrıca duş ve banyo da oldukça önemli. Ölü derilerden arınmak ve gözeneklerinizi açmak istiyorsanız sıcak su ile masaj yapabilirsiniz. Vücuttaki toksinlerden daha kolay kurtulurken, masaj sayesinde kan dolaşımınızı da hızlandırabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

2141 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 19-03-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM